Recent bracht ik weer eens een dagje in een heerlijke spa door en bedacht ik me hoe fijn het zou zijn om dit gevoel thuis ook te ervaren. De badkamer is de ultieme plek om een beetje van dat luxe wellness gevoel in huis te halen. Met deze tips waan jij je straks helemaal in een heerlijke spa en dat gewoon in je eigen badkamer.

Basis en materiaalkeuze

Sta je op het punt om een nieuwe badkamer uit te zoeken? Dan kun je in de basis al rekening houden met het creëren van dat fijne wellness gevoel. Door te kiezen voor het gebruik van hoogwaardige en natuurlijke materialen leg je een goede basis. Denk aan natuursteen (of misschien zelfs marmer), hout en brons of messing. Juist ook de combinatie van verschillende materialen kan een rijk gevoel creëren in de badkamer. Door daarbij te kiezen voor meubels met voldoende opbergruimte zorg je dat je badkamer netjes blijft en niet rommelig gaat ogen. Vergeet ook niet de details die het wellness gevoel kunnen afmaken. Bijvoorbeeld een mooi handdoekenrek en een nisje in de douche om fijne verzorgingsproducten op uit te stallen.

Warm en knus

In een fijne spa krijg je ook altijd een warm en knus gevoel. Dit kun je in je eigen badkamer creëren door te kiezen voor zachte materialen. Denk aan echt lekkere fluffy handdoeken van een luxe hotelkwaliteit. Natuurlijk zorg je ervoor dat de handdoeken ook alvast lekker warm zijn door ze te hangen aan een handdoekradiator. Een hoogpolige badmat mag niet ontbreken en wat kaarsjes maken dat cosy gevoel in de badkamer helemaal af. Als laatste kun je ook met het kleurgebruik rekening houden met je wens voor een warme sfeer. Kies in dat geval liever niet voor harde kleuren als zwart en wit, maar ga voor natuurtinten als beige, taupe, groen en bruin.

spa gevoel in badkamer

Voeg luxe details toe

Die lekkere wellness vibe krijg je ook door een aantal details toe te voegen aan de styling van je badkamer. Het zijn vaak die kleine extraatjes die een badkamer meteen naar een hoger niveau tillen. Een paar voorbeelden:

  • Een stapeltje met mooie gastendoekjes
  • Een bosje met eucalyptus takken
  • Marmeren opbergbakjes (zorg je meteen dat er geen kleine rommeltjes blijven slingeren)
  • Gevlochten mand voor extra opbergruimte
  • Handdoeken mooi opgevouwen of juist opgerold (ziet er net wat mooier uit dan een stapel normaal gevouwen handdoeken)
  • Luxe verzorgingsproducten met een mooie verpakking

Vergeet het groen niet

Een absolute must-have voor een luxe wellness badkamer is een mooie groene plant. Heb je een grote badkamer? Kies dan voor één grote kamerplant, zoals de Ficus Lyrata (op stam), Strelitzia of een palm. Wanneer je geen plek hebt voor een grote plant, kun je alsnog kleinere planten op verschillende plekken toevoegen. Zo zet ik altijd een aantal planten op de badrand. Als je een mooie houten badplank toevoegt, kun je daar ook nog wat groen op kwijt. Een andere optie is om met hangplanten te werken. Deze kun je zowel op een hoge kast zetten als daadwerkelijk aan het plafond hangen. Groene planten zijn goed voor het binnenklimaat en ook nog eens heel decoratief.

Geen raam in de badkamer? Kijk dan eens rond voor een (mooie!) nepplant. Tegenwoordig zijn er genoeg exemplaren verkrijgbaar die niet van echt te onderscheiden zijn. Beter een mooie namaakplant dan een verlepte echte ;).

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!