Op Instagram liet ik al weten dat we een paar dagen in Zeeland waren afgelopen week. We verbleven in Lief Huisje Zeeland en ik wil deze mooie plek absoluut met je delen. Het is een schattig, authentiek huisje in Zeeuws Vlaanderen, ver weg van de drukte van de stad.

Op weg naar Turkeye

Lief Huisje Zeeland bevindt zich in het gehucht Turkeye, bestaande uit iets meer dan 20 huizen. Nu wonen we zelf ook in een dorp, maar dit was wel even iets anders. Ons dorp ligt namelijk slechts enkele minuten van Amsterdam af, dus ligt in een vrij levendige omgeving. Onderweg naar Lief Huisje Zeeland had ik het idee dat we naar het andere eind van de wereld reden. Zo leuk! Je bent hier dus echt even helemaal weg. Het witte huisje met de blauwe kozijnen zag er super-uitnodigend uit en ik denk dat de tuin in de zomer echt fantastisch is. Nu was het heel koud, dus we gingen gauw naar binnen.

Lief Huisje Zeeland

Lief Huisje Zeeland

Lief Huisje Zeeland

Knus huisje

Het huisje zelf is superleuk ingericht. Veel brocante, vintage en authentieke details. Ik houd er onwijs van! Het fijne is ook dat er van alles is. Gewoon lekker wat basic dingen in de keuken, zoals kruiden, meel, havermout, etc. Eigenaresse Iske had een gezellig briefje achtergelaten voor ons en een lekker lokaal sapje.

Helemaal fijn vond ik het dat Charlie (onze hond) ook mee mocht. We hadden z’n mandje van Yoshiko Home meegenomen en z’n eigen kussen, dus die voelde zich ook meteen thuis. Sowieso vond Charlie het heerlijk en hij had steeds heel veel zin om op pad te gaan.

De slaapkamer boven was een heerlijk plekje! Onder het Franse kapje met mooie balken vonden we een  heerlijk bed en ook de badkamer was helemaal in de juiste sfeer. Zo stond er een bad op pootjes en was er een waskom die je nog moest kiepen (had ik nog nooit gezien, zo tof!). De lekkere badproducten maakten het feest compleet.

Lief Huisje Zeeland

In de buurt

Hoewel je het gevoel hebt in the middle of nowhere beland te zijn, is er alsnog genoeg te doen in de buurt. Wij waren nu natuurlijk in het naseizoen en dan merk je wel dat er veel gesloten is (bijvoorbeeld de strandtenten). Toch hebben we ons erg vermaakt. We besloten aan de hand van het boekje Hello Zeeland dat in het huisje lag de omgeving te verkennen. Met Charlie gingen we uiteraard naar het strand om lekker uit te waaien. Dat is gelukt, want er stond een forse koude wind…

Verder namen we een kijkje in Groede, een mooi authentiek dorp, en gingen we naar Oostburg en Sluis. Als je hier langer verblijft, kun je natuurlijk ook wat steden in Belgie gaan bezoeken, zoals Brugge en Gent. Wij hebben vooral genoten van de rust. Dat ik echt in de vakantiestemming was, zie je ook meteen aan de foto’s, want die maakte ik lekker lui met m’n iPhone (en niet met m’n camera).

Op de terugweg (2,5 uur rijden…) maakten we nog een tussenstop bij de Hoorneboegse Heide, waar we een wandeling van 2 uur maakten met Charlie. Die vond het fantastisch en wij genoten ook van de mooie omgeving. Geslaagde mini-vakantie dus!

styled by sabine signature

 

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!