Nu we allemaal veel thuis zijn, herken je het vast dat je meer aan boeken, series en podcasts toekomt. Ik vind vooral de afwisseling van series kijken, podcasts luisteren en boeken lezen fijn. Daarom zette ik 7 van mijn favorieten van de afgelopen tijd voor je op een rijtje, zodat je inspiratie hebt om te lezen, luisteren en kijken de komende maand.

Lezen (boeken)
Monique van Loon – Je bent jong en je krijgt wat
Monique is met name bekend van haar blog Culy.nl en ik volgde haar zelf ook al een tijd op Instagram. In haar boek “Je bent jong en je krijgt wat” vertelt ze openhartig over de tijd waarin bij haar baarmoederhalskanker werd gediagnosticeerd. Ze brengt haar verhaal op verrassend eerlijke, ontroerende, maar ook humorvolle manier en ik las dit boek binnen twee dagen uit. Monique is echt een goede schrijfster!
Roxane van Iperen – ’t Hooge Nest
Dit boek las ik eigenlijk alweer enige tijd geleden, maar ik vond het zo prachtig dat ik het je moet aanraden. Dit boek vertelt het waar gebeurde verhaal van twee joodse zussen in de Tweede Wereldoorlog die een onderduikadres runnen in ’t Gooi: ’t Hooge Nest. Dit boek trekt je totaal mee in deze geschiedenis. Je leert ervan en ik kan je nu al voorspellen dat je het niet meer weg kunt leggen. Ik droomde er zelfs over! Het is een meeslepend verhaal over moed en verraad in verschrikkelijke tijden.
Heb je net als ik een Kobo Plus abonnement? Dan kun je dit boek gratis lezen!
Luisteren (podcasts)
How I Built This – Casey Neistat
Casey Neistat is één van de bekendste YouTubers ter wereld. Hoewel ik maar zelden een video van hem kijk, ben ik wel enorm geïntrigeerd geraakt door zijn verhaal dat hij vertelt in deze podcast. In How I Built This vertelt hij hoe hij op jonge leeftijd school verlaat, een tienervader wordt en rond probeert te komen als afwashulp. Je komt erachter hoe hij uit deze situatie is gekomen en met slechts een camera en een iMac aan zijn succesvolle carrière als videomaker begint. Enorm inspirerend verhaal!
Thijs Lindhout – INTENS 175: William Rutten
Deze aflevering van de podcastshow van Thijs Lindhout lijkt wel wat op een aflevering van How I Built This. Hij interviewt namelijk William Rutten, één van de bekendste fotograven van Nederland. William heeft zo’n beetje alle beroemdheden ter wereld al voor zijn lens gehad. In dit interview vertelt hij zijn verhaal, hoe hij begonnen is en hoe het komt dat hij zo succesvol is geworden. Daarnaast zijn de verhalen over de verschillende beroemdheden erg vermakelijk.
Kijken (series)
Kalifat (Netflix)
Hoewel ik normaal niet zo’n bingewatcher ben, heb ik deze serie wél in enkele dagen achter elkaar uitgekeken. Dit is een Zweedse serie (wat toch vaak de besten zijn) en het gaat over een geplande IS aanslag in Zweden. Verschillende vrouwen raken hier op verschillende wijze bij betrokken en proberen deze aanslag te voorkomen. Zo volg je o.a. het verhaal van Pervin, een IS bruid die met haar man naar Syrië is vertrokken vanuit Zweden. Het is een spannende serie, die vlot verloopt en mij veel deed denken aan het verhaal van Laura H. (ook een aanrader, zowel het boek als de podcast). Ik hoop enorm dat er een seizoen 2 komt, want ik was nog lang niet uitgekeken!
Unorthodox (Netflix)
Deze serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal (welke in boekvorm al eerder is uitgebracht). Het is een Duits-Amerikaanse serie bestaande uit slechts 4 afleveringen, waarin je het verhaal volgt van de 19-jarige Esty. Zij wordt uitgehuwelijkt in haar ultra-orthodoxe Joodse gemeenschap in Williamsburg (New York) en besluit deze gemeenschap te ontvluchten. Ze vlucht naar Berlijn, waar ze probeert een leven op te bouwen in een totaal andere wereld. Ondertussen wordt ze gezocht door haar man en een familielid uit haar gemeenschap. Een intrigerend verhaal, vol ontroerende momenten en een leerzaam inkijkje in de ultra-orthodoxe Joodse gemeenschap van New York. Ben je net als ik snel door deze serie heen? Kijk dan ook zeker The Making off Unorthodox (ook op Netflix).
Tiger King (Netflix)
Ik weet niet of ik hier nog wat over moet zeggen, maar waarschijnlijk heb je er al over gehoord. Deze docu is bizar. Dat is eigenlijk het enige juiste woord om het te omschrijven. Aflevering 1 is behoorlijk typisch, in aflevering 2 wordt het allemaal nog vreemder en vanaf aflevering 3 t/m het einde is het gewoon krankzinnig. Korte samenvatting: tijgers, polyamorie en moordlustige dierentuineigenaren. Tel daar nog wat afgerukte ledematen, countrysongs en de FBI bij op en je hebt de serie Tiger King compleet.
Geef een reactie