Regelmatig krijg ik de vraag hoe je in huis leuke hoekjes kunt stylen. Dit hoeft natuurlijk niet letterlijk “een hoekje” te zijn, maar kan ook een stuk kale wand zijn of een ander deel van je woonkamer welke geen duidelijke functie heeft. Uiteraard heb je je gewone meubels, zoals in de zithoek en in de eethoek. Maar vaak blijven er dan nog plekken in je woonkamer over, waar niet perse iets hoeft te staan, maar waar je wel net die leuke hoekjes kunt creëeren. Met welke items je dat kunt doen? Dat vertel ik je vandaag.

 

Krukjes en tafeltjes

Kleine tafeltjes en krukjes gebruik ik onwijs vaak bij het stylen van hoekjes! Ik heb ze dan ook in overvloed in huis en sleep ze geregeld naar andere plekken. Het is handig om kleine tafeltjes te hebben in verschillende hoogtes, zodat je ze leuk kunt combineren. Kies er in elk geval voor om een aantal van deze items in neutrale kleuren in huis te hebben, zo kun je er alle kanten mee op. Zo heb ik o.a. een witte houten kruk, een klein houten bankje en houten bijzettafeltjes. Dit zijn m’n basis objecten, die ik dan gezellig aankleed met accessoires in verschillende kleuren. Zet gerust een aantal kleine tafeltjes bij elkaar. Juist de verschillende vormen en maten maken het een speels geheel.

Hoekjes in huis

Planten

Planten zijn m’n favoriete accessoires in huis en je kunt ze heel goed gebruiken bij het maken van gezellige hoekjes. Wanneer je een plant op een klein tafeltje zet, ben je eigenlijk al een heel eind qua styling. Ook hierbij is het weer leuk om een aantal verschillende planten bij elkaar te zetten. Varieer gerust in hoogte, maar om toch rust te creëeren, kun je bijvoorbeeld kiezen om dezelfde plantenpotten te gebruiken.

 

Bloemen

Een bosje bloemen kun je natuurlijk op de eettafel zetten, maar het staat net zo leuk op een klein tafeltje tegen de muur aan. Bloemen fleuren elk hoekje op in huis en zijn dus ideaal om mee te stylen en wat kleur toe te voegen. Heb je nog een paar bloemen over uit je boeket? Zet die dan in kleine vaasjes.

 

Verlichting

Regelmatig zie ik in woningen waar ik kom dat er vooral gekozen is voor basisverlichting, in de vorm van hanglampen en plafondlampen. Dit voldoet natuurlijk prima om je woonkamer te verlichten, maar het geeft veel meer sfeer als je ook bepaalde hoeken van de woonkamer uitlicht met sfeerverlichting. Zo kies ik in mijn woning op veel plekken voor tafellampen of staande lampen. Deze dienen niet alleen overdag als leuk accessoire, maar geven ook ‘s avonds een fijn warm licht. Een opvallende lamp op een basic kruk in een hoek van de woonkamer, maakt op deze manier meteen een goed gestyled hoekje.

Hoekjes in huis

Vloerkleed

Een klein rond vloerkleed is perfect om een hoekje te creëeren in je woonkamer. Zet er bijvoorbeeld een toffe stoel op (je hoeft hier niet eens perse ook op te gaan zitten) en combineer dit met een tafeltje en wat andere accessoires. Zonder het vloerkleedje lijkt de stoel “toevallig” in de ruimte ergens te staan, maar met het vloerkleedje maak je er direct een gezellig geheel van.

 

Grote mand

Een grote mooie mand is ook perfect om ergens in een hoekje te zetten. Hang er nonchalant een fijn plaid in en je hebt meteen meer warmte en kleur toegevoegd.

Hoekjes in huis

Poef

Een poef is ook zo’n item dat je overal kunt gebruiken in huis. Je kunt deze bij de zithoek betrekken als extra zitplaats (of plekje om je voeten op te leggen), maar kunt hem ook meer ter decoratie gebruiken in een hoekje. Als je geen poef hebt, kun je ook kiezen voor een groot kussen om die comfy look neer te zetten.

Hoekjes in huis

Vooral: combineren

Het voornaamste wat je in gedachten moet houden bij het maken van leuke hoekjes in huis, is dat je nooit slechts één item neer moet zetten. Het wordt pas echt leuk als je meerdere dingen bij elkaar gaat zetten en een leuk groepje accessoires maakt. Zo maak je die “gezellige hoekjes” die je woning zo eigen maken. Zorg dat je de items niet allemaal tegen de muur zet, maar werk wat naar voren. Probeer gerust dingen uit en verander weer als het nog niet zo’n succes is. Dat doe ik ook gewoon.

Overigens hoeft het helemaal geen enorme hap uit je budget te zijn om bovenstaande items aan te schaffen naast je gewone meubels. Een gekke lamp vind je in de kringloopwinkel, evenals een rotan krukje (welke nu weer helemaal de trend zijn). Plantenpotten scoor ik ook geregeld in de kringloop en de grote mand kocht ik van een collega-blogger over. Basic krukjes vind je bij winkels als Kwantum, Xenos en LeenBakker.

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!