fbpx

Van letterbak naar urban jungle

 • letterbak detail

Afgelopen jaar kreeg ik met Kerst de VT Wonen XL letterbak. Tot voor kort was dit een soort vergaarbak voor accessoires en dat vond ik eigenlijk heel rommelig ogen. Tijd voor verandering dus! Ik maakte een echte urban jungle van onze letterbak. Kijk mee en lees verder voor tips voor het stylen van jouw letterbak.

 

de letterbak

De letterbak die we hebben is dus van VT Wonen. Het lijkt natuurlijk niet op de letterbak zoals die vroeger bij de mensen in huis hingen, die waren immers stukken kleiner. Deze bak is meer een soort vakkenkast waar je allerlei items in kunt zetten. Wij hebben de kast aan de muur gehangen, maar natuurlijk kun je hem ook ergens op de grond zetten. Zo kun je hem zelfs als een soort roomdivider gebruiken. Ook kun je hem een kwartslag gedraaid ten opzichte van die van ons ophangen, zodat de vakken weer net iets anders zijn. Als je hem ophangt, zorg dan wel dat ie stevig aan de muur vast komt te zitten. Je wilt de vakken natuurlijk wel kunnen vullen zonder risico dat ie van de muur afvalt.

letterbak detail

de metamorfose

Al langere tijd was ik de inrichting van de letterbak helemaal zat. Ik schoof wel regelmatig met accessoires, maar het bleef rommelig ogen. Dit is ook de reden dat de letterbak de laatste tijd op mijn Instagram feed niet voorbij kwam. Afgelopen week nam ik plots het besluit om hem helemaal leeg te halen en opnieuw te beginnen. Eerder bestelde ik al een aantal nieuwe plantjes online en die waren die dag binnen gekomen. Ik besloot dat de plantjes in de letterbak moesten komen en het leek me een leuk idee om dit te combineren met allerlei andere plantjes. Toevallig maakte ik ook nog een tripje naar Ikea die middag, dus daar kon ik de verzameling verder aanvullen.

letterbak urban jungle

de urban jungle

Op dit moment heeft de letterbak twee hangplantjes, namelijk een Chinees Lantaarnplantje in de bak en een Erwtenplantje bovenop de bak. Deze komen beide van plantje.nl (ik vind dit altijd zo’n leuke webshop!). De pannenkoekenplant, oftewel Pilea, hebben we al langer en heeft ooit een aanval van de hond overleefd, die dacht dat dit een mooi kauwobject was. Inmiddels heeft de Pilea weer een hoop nieuwe blaadjes gekregen en lijkt ie weer goed hersteld. In de roze Elho potjes staan nog een Peperomia Raindrop (supermakkelijk te verzorgen!) en een vetplantje waarvan ik de naam niet meer weet.

 

Bij de Ikea kocht ik nog een aantal vetplantjes in kleine roze potjes en drie cactussen in roze potjes. Daarnaast kocht ik ook nog een onwijs leuke ananasplant, maar die past vanwege zijn hoogte niet in de letterbak. Overigens is de ananasplant wel een aanrader en bij Ikea voor slechts € 6,99 te koop momenteel. De overige cactussen en kleine plantjes hadden we al, maar stonden tot voor kort verspreid door het hele huis.

De klok die je in de kast ziet, is de Clork van Puik Art.

 

Door een heleboel planten bij elkaar te groeperen in de letterbak, oogt het een stuk minder rommelig. Ook heb ik gekozen voor een combinatie van roze en witte potten, zodat het rustig oogt qua kleuren. De letterbak hangt op een lichte plaats, wat ervoor zorgt dat de planten die erin staan het erg naar hun zin hebben. Ik zou het leuk vinden om misschien nog een enkel hangplantje toe te voegen in de kast, maar verder ben ik heel tevreden met het resultaat. Vooral het Chinees Lantaarnplantje vind ik echt zo’n aanwinst voor de kast! En niet onbelangrijk; ook deze is erg makkelijk in de verzorging. Inmiddels staat er wel nog een extra plantje in de kast, namelijk een stekje (of zeg maar stek) van mijn sanseveria. Ik ben benieuwd hoe deze het gaat doen.

letterbak urban jungle roze

tips voor het stylen van je letterbak

Heb je net als wij een letterbak in huis? Onwijs leuk, maar pas op dat het niet te rommelig gaat ogen. Enkele tips die je misschien kunt gebruiken:

 • Kies voor één thema, bijvoorbeeld dus planten, maar je kunt ook denken aan items van een hobby (modelauto’s, handlettering of andere knutsels).
 • In plaats van voor één thema te kiezen, kun je ook rust creëren door alle items in dezelfde kleuren te kiezen. Ik koos voor wit en roze potjes, maar je kunt ook denken aan een monochroom thema met alle accessoires in het zwart en wit.
 • Geef de letterbak een functie. In plaats van de bak alleen voor de sier te gebruiken, kun je hem ook echt functioneel maken. Hang hem bijvoorbeeld in de keuken en zet je flessen olijfolie, keukengerei en kruidenplantjes erin.
 • Geef de letterbak zelf een kleur. Het leukste vind ik het om hem de kleur van de muur te geven.

Voor meer ideeën om je letterbak in te richten, kijk je op mijn Pinterest bord speciaal gericht op het stylen van de letterbak.

 

Dit artikel bevat een affiliate link.

BewarenBewaren

2017-12-01T16:32:34+02:0001-08-2017|Styling|6 Comments

6 Comments

 1. anouk 2 augustus 2017 at 13:12 - Reply

  Dit ziet er echt kneiter tof uit! Ik laat alleen zelfs cactussen dood gaan dus dit is niet aan mij besteed helaas haha

 2. Ilse 5 augustus 2017 at 17:58 - Reply

  Heel leuk Sabine! Zo mooi hoe al het groen nu een plekje heeft in de letterbak!

  • styledbysabine 5 augustus 2017 at 20:11 - Reply

   Leuk om te horen, dank je wel!

 3. […] groeit deze mini-ananas in de oerwouden van Uruguay. Ik vind deze plant een echte aanwinst voor je urban jungle. Je koopt je ananasplant voor slechts € 6,99 bij Ikea op het moment. Ook online kun je hem kopen, […]

 4. […] klembord heeft een mooi plekje in de letterbak gekregen. Ik heb er nu een leuke quote op geklemd, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor een foto […]

 5. […] wereld van verschil maken. Als je net als ik van de afwisseling bent, raad ik je aan om voor een grote letterbak of fotorichels te kiezen. Eenmalig boren met groots resultaat! Oh en ben je echt over je boorangst […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Een gietvloer: hoe houd je hem mooi?

Toen ik mijn blog net startte, schreef ik al eens een artikel over onze gietvloer. Ik kreeg en krijg altijd...

Sluiten