De laddertrend is terug!

 • Ladder

Een ladder in je interieur? Zo’n 6-7 jaar geleden kocht ik mijn eerste en in die tijd was het een ware trend. Hoewel ik hem altijd in m’n interieur heb behouden, was de ladder toch een tijdje minder populair. Tot dit moment dan, want nu zie je hem weer veel verschijnen en “mag” ie weer pronken in je interieur. Waar laat je je ladder? En hoe style je hem? Ik laat het je zien!

Ladder hangplant

welke ladder kies je?

Er zijn momenteel heel veel keuzes op het gebied van decoratieladders voor in huis. Waar het jaren geleden een enorme zoektocht was om er één te vinden, kun je ze nu bij wijze van spreken op elke hoek van de straat kopen. Zelf maken is ook een optie, hoewel het met de huidige lage prijzen bijna lucratiever is om er één te kopen. Naar mijn idee hoeft een decoratieladder dan ook helemaal niet duur te zijn, hoewel ik af en toe prijzen tegenkom waar ik me zeer over verbaas (zoals deze ladder, voor het luttele bedrag van € 495…).

De eerste ladder die ik kocht, was een whitewash variant (bij een webshop die inmiddels niet meer bestaat). Prima keuze, want kan overal bij. Met name tegen een gekleurde muur komt ie erg leuk uit. Zoek je een wat stoerdere variant? Dan vind ik dit een hele leuke optie voor een goede prijs. Verder kun je ook terecht bij winkels als Xenos of VT Wonen. Recent kocht ik zelf nog een tweede ladder. Dit is een houten variant, in een wat ruwe look (niet helemaal recht en het hout niet perfect glad). Deze ladder scoorde ik bij de Loods5 outlet, waar je de keuze hebt uit een heleboel varianten voor slechts € 29.

locatie en styling

Wat mij betreft, kan een ladder in elke ruimte. Wel is het leuk om de styling ook aan te passen op de plaats waar je hem neerzet. De ladder zonder accessoires kan overigens ook heel leuk staan, maar meestal vind ik het toch mooier om er in ieder geval één item aan te hangen. Een overzichtje:

Ladder woonkamer

woonkamer

In de woonkamer vind ik het leuk om een fijn plaid aan de ladder te hangen. Ook kun je er een tijdschrift aan hangen of een toffe hangplant. Heb je wat extra licht nodig in een hoekje? Hang dan een lamp aan je ladder of maak gebruik van een klemspot die je eraan klemt.

hal

Heb je een ruime hal? Zet je ladder dan eens hier neer. Een leuk idee is om er bijvoorbeeld de hondenriem aan te hangen of gewoon je eigen sjaal.

 

Ladder slaapkamer

slaapkamer

In de slaapkamer is de ladder ook helemaal op zijn plaats. Ik kies er dan voor om er een luchtzuiverende plant aan te hangen voor een goede nachtrust. Ook kun je er een kledingstuk aan hangen, zoals een hoed, een sjaaltje of een mooie blouse. Zet je hem naast je bed, dan kun je hem als een soort nachtkastje gebruiken. Een tijdschrift en een lamp maken je ladder dan functioneel.

kinderkamer

Ook in de kinderkamer kun je je ladder goed kwijt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om het eerste babypakje eraan te hangen of een schattig knuffeltje. Een gezellig lichtsnoer is ook een optie, bijvoorbeeld zo’n Cottonball Lights snoer.

 

Ladder keuken

keuken

In de keuken kun je de ladder ook heel functioneel maken. Zo is het een handig item om bijvoorbeeld theedoeken of een schort aan op te hangen. Of wat dacht je van een hangpot met wat kruiden?

Ladder badkamer

badkamer

In de badkamer kun je uiteraard fijn je handdoeken aan de ladder hangen. Heb je weinig ventilatie in de badkamer? Kies dan voor een ladder die goed tegen vocht kan, bijvoorbeeld een bamboe variant. Meteen een handige plek om je badmuts te drogen 😉

 

 

Kortom, een ladder kan bijna overal in huis. Zin in nog meer ladderinspiratie? Check dan mijn Pinterestbord.

 

 

Dit artikel bevat enkele affiliate links, bedankt voor het steunen.

2017-10-14T18:07:15+00:00 15-10-2017|Styling|8 Comments

8 Comments

 1. Ilse 15 oktober 2017 at 08:53 - Reply

  Grappig dat de ladder weer helemaal terug is hè! Ik schreef er toevallig een tijdje terug ook een blog over, het is zo’n fijn stylingitem in huis!

 2. Sanne Horlings 15 oktober 2017 at 11:00 - Reply

  Ja dat merk ik ook steeds meer! Alleen heb ik nog niet de juiste gevonden voor hier in huis🍀

 3. Karen 15 oktober 2017 at 11:24 - Reply

  Ik vind het ook zo leuk staan. Ik wil er eigenlijk een in de slaapkamer, maar met z’n kruipende dreumes in huis die alles omgooit, wacht ik nog even.

  • styledbysabine 16 oktober 2017 at 17:49 - Reply

   Oja, dat is een beetje onhandig inderdaad!

 4. Maaike 15 oktober 2017 at 15:42 - Reply

  Ik wil al jaren een ladder maar kom nooit de goede tegen of is veel te duur dis blijf rustig zoeken 🙂

 5. Hedwig 16 oktober 2017 at 15:51 - Reply

  Heel fijn item om mee te stylen. Mooi gedaan!

 6. Eliane 17 oktober 2017 at 08:54 - Reply

  Misschien de volgende keer als ik een ladder op de Franse rommelmarkt tegenkom, deze toch maar meenemen?

 7. Mirjam Hart 17 oktober 2017 at 09:17 - Reply

  Ik vind de ladder ook wel een superleuk stylingplekje!

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Vloerkleed kiezen
Een vloerkleed kiezen: welk vloerkleed past bij jou?

Een nieuw vloerkleed kiezen, kan soms best een uitdaging zijn. Je wilt immers de juiste keuze maken en het liefst...

Sluiten