De kringloopwinkel, you either hate it or you love it. Ik vind het onwijs leuk om bij de kringloop iets moois te scoren voor een klein prijsje. Vaak is het geluk hebben, maar een klein beetje tactiek komt er wat mij betreft wel bij kijken. Vandaag vertel ik je mijn 5 beste tips voor het vinden van de mooiste kringloop koopjes.

 

1. Kies je kringloopwinkel

Er is altijd wel een kringloopwinkel in je buurt te vinden. Toch raad ik je aan om niet altijd voor de eerste de beste te gaan. Er zit veel verschil tussen de winkels naar mijn mening. Zo heb je grote ketens, als Het Goed en Noppes, maar ook kleine buurtwinkels die gerund worden door vrijwilligers. Mijn tip is om een aantal winkels in je buurt te proberen om er zo achter te komen hoe de producten en de prijzen zijn. Sommige winkels weten heel goed wat “hip” is en wat ze voor forse prijzen kunnen verkopen. Deze sla ik liever over. De leukste winkels verkopen alles voor kleine prijsjes.

Ik probeer de “hippe” kringloopwinkels in Amsterdam zoveel mogelijk te vermijden en zoek mijn heil in de plaatsen eromheen. Hier kun je nog echt de pareltjes scoren voor weinig. De grote kringloopwarenhuizen vind ik prettig shoppen, omdat ze lekker overzichtelijk zijn. Maar een klein volgestouwd winkeltje kan ik ook waarderen.

 

2. Check regelmatig

Kringloopwinkels krijgen zeer regelmatig nieuwe voorraad binnen. Als je een beetje handig bent, kun je zelfs bepaalde dagen achterhalen waarop er nieuwe waar komt. Zorg dat je dus geregeld even binnenwipt en de winkel scant op nieuwe producten.

kringloopwinkel tips

De ronde tafel komt van de kringloop.

3. Geen verwachtingen

Dit is echt een hele belangrijke! Ga altijd zonder verwachtingen. Ik merk dat ik dan met de beste dingen thuis kom en niet teleurgesteld ben als ik met lege handen de winkel uit kom.  In mijn ervaring is het zo dat je het grootste deel van de tijd met lege handen naar buiten komt en dat je soms opeens een topaankoop doet. Geniet van het snuffelen en het rondkijken en ga niet gefrustreerd weg als er niks boeiends bij stond dit keer.

 

4. Houd je ogen open, maar sla niet door

Natuurlijk is het goed om uitgebreid te snuffelen en voor de kleine prijsjes hoef je het kopen niet te laten. Toch is het belangrijk om niet alles maar te kopen om het kopen. Bedenk goed wat je met het product gaat doen. Als ik iets leuks zie, maak ik vaak even een foto en loop dan weer door (tenzij het echt een pareltje is natuurlijk). Zo kan ik rustig verder kijken en later bedenken of ik dat product nou echt zo graag wilde hebben. Mijn favoriete afdelingen? Meubels (uiteraard!), lampen, servies, vloerkleden en plantenpotten. Vooral die laatste is een tip. Ik scoorde laatst nog voor een euro een hele stapel terracotta potjes voor m’n stekjes.

 

5. Wees kritisch

Misschien ben ik de enige hierin, maar ik ben echt heel kritisch op de prijs als het om kringlopen gaat. Bij de kringloopwinkel wil ik gewoon echt koopjes scoren en zit ik niet te wachten op prijzen die in mijn ogen niet passen bij het concept. Zo zag ik laatst in “mijn” kringloop van die Ikea Lack tafeltjes staan die je voor 5 euro bij de Ikea koopt. Op de prijssticker stond het bedrag van 10 euro… echt waanzin dus. Laad dus niet als een gek je winkelwagentje vol omdat het “goedkoop” is, maar bedenk even goed of iets echt de prijs wel waard is.

 

Mijn favoriete kringloop aankopen zijn overigens onze eettafel (42,50 euro) en m’n oma-lamp (3,95 euro). Ik ben benieuwd of jij ook van kringlopen houdt? En heb je weleens iets heel moois gescoord voor weinig?

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!