De kringloop; you hate it or you love it. Ik ben fan en vind het heerlijk om lekker te snuffelen tussen alle tweedehands koopjes. Meestal vind ik niks, maar soms ga ik met een goede score naar huis. Vorig jaar schreef ik al een blog met mijn beste tips om goeie kringloop aankopen te doen en vandaag wil ik je mijn beste vondsten laten zien.

1. Eettafel

Onze eettafel komt inderdaad bij de kringloop vandaan. Ik wilde al een tijd onze rechthoekige eettafel inruilen voor een ronde, maar ik kwam steeds maar niet de juiste tegen. Tot ik deze witte tafel in de kringloop tegen het lijf liep. Het is de Ikea Ingatorp uitschuifbare eettafel en ik kocht hem voor slechts 40 euro. De tafel zag er nog prima uit, op wat kleine beschadigingen na. Nou houd ik wel van een beetje een geleefd uiterlijk, dus dat vond ik niet erg. De tafel past perfect in ons huis en de medewerkers van de kringloop namen meteen onze oude tafel mee. Prima geregeld dus!

kringloopvondsten interieur

Onze Ikea eettafel vond ik in de kringloop.

2. Oma lamp

Deze grappige schemerlamp met franjes noem ik altijd de oma-lamp. De kleuren passen perfect in ons interieur en hij geeft een heel sfeervol licht. De lamp kostte me slechts €3,95 dus dat was echt een koopje! Bij de kringloop zie ik trouwens vaak leuke lampen staan, dus sla die afdeling zeker niet over als je nog nieuwe verlichting zoekt.

kringloopvondsten interieur

M’n “oma-lamp” staat hier rechts in de hoek. Het fantastisch bijpassende tafeltje is ook vintage en komt van Fortune Flea.

3. Brabantie broodtrommel + bussen

Dit is een recente score. We waren een weekendje weg (check hier het verslag van ons verblijf in Bed & Boshuisje) en ik vind het dan altijd heel leuk om de lokale kringloop te bezoeken (tip is de Kringloop app om kringloopwinkels in je buurt te zoeken). In Holten bevonden zich twee kringloopwinkels. Eentje met kleine accessoires en eentje met grotere meubels. De tweede winkel bevond zich in een soort schuur en daar vond ik ergens op een plank deze leuke set van Brabantia. Nu had ik al gezien dat Brabantia deze serie binnenkort opnieuw gaat uitbrengen, met o.a. ook weer een broodtrommel en een prullenbak. Die vond ik al helemaal gaaf! Maar nu ik de “echte” vintage versies tegen het lijf liep, moesten die uiteraard mee naar huis. Zowel de broodtrommel als de bussen zien er nog supergoed uit en ik betaalde er in totaal €6,00 voor.

Leuk om daarbij te vermelden is, dat ik na deze aankoop een berichtje kreeg van Brabantia dat ik ben geselecteerd voor de samenwerking met de nieuwe producten uit de Patrice lijn. Ik ga je dus binnenkort de vuilnisbak laten zien en andere items die perfect bij mijn vintage aankopen passen. Dat zijn nog eens leuke samenwerkingen!

kringloopvondsten interieur

Foto van Brabantia met de nieuw uitgebrachte Patrice lijn.

Meer kringloop inspiratie opdoen? Blogger Mardou van SevenCouches maakte recent een tof overzicht van haar mooiste tweedehands vondsten voor de kinderkamer.

styled by sabine signature

 

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!