Yes, we mogen weer naar de kringloopwinkels! Superleuk natuurlijk, maar de meeste kringloopwinkels werken op dit moment wel met een tijdslimiet. In de winkels waar ik geweest ben, was dit ofwel 20 minuten ofwel 30 minuten. Best kort dus, zeker als je in een wat grotere kringloopwinkel wilt shoppen. Ik ben de afgelopen week in vier verschillende kringloopwinkels geweest en vertel je mijn beste kringloop tips om goed te slagen binnen het tijdslimiet.

Een afspraak bij de kringloopwinkel

Allereerst raad ik je aan om even goed te checken wat de regels zijn voor de kringloopwinkel waar jij heen wilt. Bij de grotere ketens kun je online een afspraak plannen. De kleinere winkels kun je meestal bellen voor een afspraak. Bij bijvoorbeeld Noppes is het tijdslimiet 20 minuten, maar bij Het Goed mag je 30 minuten shoppen. Ik ben naar drie Noppes winkels geweest en naar één winkel van Het Goed. De winkels zijn op dit moment enorm goed gevuld, dus ik kan me voorstellen dat jij ook niet kunt wachten tot je weer los kunt gaan. Heb je een afspraak gemaakt? Dan zijn dit mijn tips om de beste koopjes te scoren binnen de beperkte tijd.

Stel prioriteiten

De meest logische tip, maar wel de meest belangrijke. In mijn ervaring kun je in de meeste winkels niet elke afdeling bekijken als je met een beperkte tijd zit. Stel dus prioriteiten. Voor mij is dat alles dat met interieur te maken heeft. Boeken, cd’s en lp’s sla ik per definitie over. Kleding pak ik alleen mee als er echt tijd over is. Verder splits ik de afdelingen dan ook nog uit in kleinere thema’s. Zo vind ik de afdeling met lampen erg leuk, dus daar kijk ik sowieso en ook de plantenpotten laat ik nooit aan me voorbij gaan. Met het huidige tijdslimiet van vaak maar 20 minuten sla ik wel weer het servies over. Ik scan deze schappen alleen even snel, voor het geval er echt iets heel bijzonders bijstaat.

Werk met een route

Hier ging ik zelf een aantal keer de mist in. Door de tijdsdruk werd ik enorm onrustig en ging als een kip zonder kop door de winkel lopen. Het gevolg is dat ik soms wel drie keer door hetzelfde gangpad liep en de helft van het aanbod alsnog gemist had. Verzin dus alvast een beetje een route en houd je daaraan. Twintig minuten is kort, maar ook weer niet zo kort dat je echt moet gaan rennen. Mijn route bedenk ik aan de hand van mijn prioriteiten. Dus eerst naar de lampen afdeling lopen, op de terugweg langs de vloerkleden, door naar de plantenpotten en dan nog even bij de snuisterijen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoe de winkel bij jou is ingedeeld. Eén keer had ik trouwens pech hiermee. Ik ging naar Het Goed in Zaandam, waar ik de winkel normaal gesproken op mijn duimpje ken. Dit keer bleek alleen dat ze de hele winkel opnieuw hadden ingedeeld, waardoor ik helemaal geen route kon volgen. Dit is jammer, maar ik heb gelukkig alsnog leuke dingen kunnen scoren.

Snel knopen doorhakken

Tsja…mijn motto bij de kringloopwinkel is meestal “bij twijfel wel doen”, aangezien ik al te vaak heb gehad dat ik achteraf spijt had iets niet meegenomen te hebben. Bij twijfel gooide ik voorheen iets sowieso gewoon in m’n mandje en haalde ik op het eind dingen er nog uit die ik toch niet echt graag wilde hebben. Nu is dat wat minder handig, omdat je gewoon geen tijd hebt om lang te twijfelen of nog even een extra rondje te lopen. Je zult dus “on the spot” moeten beslissen. Tot nu toe gaat het bij mij redelijk goed! Ik heb nog geen hele onzinnige dingen meegenomen en ook nog geen spijt gehad van dingen die ik heb laten staan. Het enige is dat ik een leuk rond vloerkleedje had gekocht, waar ik eigenlijk niet echt plek voor heb. Nou heb ik een hele verzameling vloerkleden op zolder en wissel ik regelmatig af, dus zo erg is dat nou ook weer niet. Ik ben in elk geval blij dat ik de andere ronde vloerkleden die ik ook leuk vond, heb laten liggen.

Toegegeven, de porseleinen hond van de uitgelichte foto was nou niet echt een nuttige aankoop, maar hij is wel heel leuk 😉

kringloop tips tijdslimiet

Kom geregeld terug

Je zult zien dat veel kringloopwinkels echt bomvol met spullen staan. Van enkele medewerkers begreep ik ook dat de aanvoer van spullen momenteel veel groter is dan de hoeveelheid die ze in de winkel kwijt kunnen. Het loont dus om regelmatig terug te komen. Ik heb daarom voor volgende week ook alvast weer afspraken ingepland staan. Daarnaast kun je natuurlijk de ene keer snuffelen op de ene afdeling en de volgende keer de andere.

Wat me verder opgevallen is….

Het kan aan mij liggen, maar ik vond de prijzen in sommige winkels echt laag! Ik had in één van m’n favoriete kringloopwinkels echt het idee dat ze het liefst zo snel mogelijk wat producten wilden verkopen en daarom de prijzen gering hadden gehouden. Zo vond ik een enorme waaier voor aan de wand voor slechts €2,50! In andere winkels waren de prijzen overigens als normaal, dus dit zal vast een beetje verschillen per winkel.

Dit waren mijn kringloop tips voor als je ook wilt kringlopen op afspraak en te maken krijgt met een tijdslimiet. Natuurlijk heb ik voor wanneer we weer onbeperkt mogen winkel ook een blog vol met kringloop tips. Ik ben in elk geval heel blij dat we weer lekker kunnen struinen tussen alle bijzondere items en heb m’n slag al behoorlijk geslagen!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!