Het lijkt wel of er steeds meer verfmerken met een kleur van het jaar komen. De bekendste kleuren van het jaar zijn misschien wel Flexa en Histor, maar ook veel andere merken brengen hun kleur van het jaar 2024 uit. Ik zet ze voor je op een rijtje, zodat je na het lezen van deze blog een flinke dosis kleurinspiratie hebt voor je interieur. Ook geef ik je als interieurstylist meteen mijn tips voor het toepassen van de kleuren van het jaar 2024.

Flexa Sweet Embrace

kleur van het jaar 2024
kleur van het jaar 2024
kleur van het jaar 2024

De naam van deze kleur van het jaar van Flexa zegt het al; het is een zoete en warme kleur. Deze vergrijsd lichtroze tint is op vele manieren toepasbaar, met name omdat de kleur niet té roze is. Op een aantal beelden zie ik er ook best een lila ondertoon in. Het is een zachte en vrouwelijke tint die ook heel goed te combineren is in een heel stoer interieur. Dit soort kleuren combineren namelijk ook heel lekker met contrasterende kleuren als zwart. Sweet Embrace doet me ergens ook nog een beetje denken aan de kleur Heartwood van Flexa (jaren geleden de kleur van het jaar).

Histor Limitless

kleur van het jaar 2024
kleur van het jaar 2024

Grenzeloos Geel noemt Histor deze kleur ook wel. Deze zachtgele verfkleur ziet Histor zelf als een goede basiskleur voor je interieur met dus eindeloze mogelijkheden. Ik heb de kleur zelf nog niet in het echt gezien, maar van wat ik op het beeldmateriaal zie, is het een beetje een vaalgele kleur. Inderdaad goed als neutrale tint, maar pas wel op met een kamer gelegen op het zuiden. Ik verwacht dat deze kleur daar weleens behoorlijk geel en “zonnig” kan uitpakken en dat is misschien niet helemaal wat je verwacht van een basiskleur. In een ruimte met wat minder lichtinval zou deze kleur nog weleens heel goed kunnen werken. Ik denk dan bijvoorbeeld aan een eetkamer in een mooie authentieke jaren 30 woning (en dan de kleur toegepast op alle wanden).

Graham & Brown Viridis

kleur van het jaar 2024
kleur van het jaar 2024

Het Britse behang- en verfmerk Graham & Brown onthult alweer voor de tiende keer een kleur van het jaar. Voor 2024 is dat de mooie groene tint Viridis. Dit is denk ik een kleur die het in veel woningen goed zou kunnen doen! Het is een prachtige vergrijsd groene tint die je op heel veel manieren kunt combineren. In het persbericht van het merk zelf zie ik relatief weinig inspiratie, maar dit is juist een kleur die je op veel verschillende plekken toe kunt passen in je interieur. Zo zie ik deze tint goed combineren met een zachte lichtroze tint, maar ook met neutrale kleuren als beige, grijs en wit. Daarnaast denk ik dat Graham & Brown Viridis een hele goede kleur kan zijn voor een keuken (zie hier mijn tips voor het verven van je keukenkastjes) of voor de kozijnen. Kortom, wat mij betreft een geslaagde kleur van het jaar!

Karwei California Mauve

kleur van het jaar 2024
kleur van het jaar 2024
kleur van het jaar 2024

Bij de presentatie van deze trendkleur was ik zelf aanwezig. Karwei presenteerde hun kleur van het jaar 2024 tijdens een event in stijl op het strand van Bloemendaal. California Mauve is een mooie combinatie van paars en grijs, waardoor je de perfecte lila/roze tint krijgt. Heel fris, maar ook vernieuwend met een touch van de jaren 70. Ik raad je wel aan even goed op de lichtinval te letten als je deze tint gaat toepassen. Zoals je op de foto van het skim board (midden geverfd met California Mauve) al ziet, kan de kleur in sommige situaties een beetje naar lichtblauw gaan neigen. Ik zou hem dus vooral combineren met veel warme tinten, als bijvoorbeeld terracotta of okergeel. Dan krijg je echt precies die mooie vergrijs lila tint! Wil je hem juist in een heel modern interieur toepassen? Dan is het wel gaaf om hem te combineren met lichte/neutrale kleuren en dan een beetje zwart erbij als stoer accent.

Tenslotte

Heb je een meer persoonlijk advies nodig voor het toepassen van de juiste verfkleuren in jouw woning? Check dan even mijn interieuradvies pagina met alle informatie en mogelijkheden voor een persoonlijk advies aan huis.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!