Je hebt het vast al gelezen: de kleur van het jaar van 2018 is Heart Wood van Flexa. Een “volwassen roze” kleur noemen ze het. Het is een veelzijdige kleur die meteen knus aanvoelt. Ik was direct enthousiast en besloot een pot te bestellen. Kijk mee naar het resultaat!

de kleur

Heart Wood wordt door Flexa zelf wel omschreven als een tint die je weer in contact brengt met de natuur. Het geeft een warme en huiselijke sfeer in elke ruimte én je kunt deze kleur op heel veel manieren combineren. Zo kun je hem heel fris en levendig houden, door te combineren met lichte en koele tinten. Je kunt er echter ook voor kiezen om te gaan voor meerdere diepe aardetinten, die de warmte van Heart Wood nog meer naar boven halen. Kortom, een veelzijdige kleur die in veel interieurs niet zal misstaan.

Flexa Heart Wood

de juiste muur kiezen

Ik besloot onze roze muur in de woonkamer te vervangen voor Flexa Heart Wood. De kleur die er op zat, is Old Pink van VT Wonen. Een kleur die ik nog steeds mooi vind, maar het najaar deed me verlangen naar iets meer warmte. De andere kant van de woonkamer heeft een zeegroene lambrisering (Sea Green, ook van VT Wonen). Omdat ook groentinten erg mooi combineren met Heart Wood, leek de woonkamer me de beste plek om deze kleur aan te brengen. De oudroze muur werd dus vervangen voor een “volwassen roze” muur. Ik heb gekozen voor de extra matte versie van de verf. De eerste laag was niet meteen helemaal mooi dekkend op de roze ondergrond, maar na een tweede laag zat ie er perfect op. Als de verf nog nat is, lijkt ie overigens erg licht van kleur, maar hij droogt een stuk donkerder op. Precies goed.

Flexa Heart Wood

het resultaat

Het resultaat mag er wezen! Wat een toffe kleur! Ik zou de kleur trouwens zelf meer als paars dan als roze omschrijven, maar ik kan me ook wel vinden in de term “vergrijsd roze”. Onze gele bank en zeegroene muur combineren prachtig met Heart Wood en ook de lichtroze accessoires in huis kunnen gewoon blijven. Ik denk wel dat het mooi is om nog wat kussenhoesjes in de donkerpaarse/-roze tint erbij aan te schaffen, om de kleur nog iets meer terug te laten komen. Ik kreeg al een goede tip om hiervoor bij H&M Home te kijken, dus wie weet schaf ik die binnenkort nog aan.

Flexa Heart Wood

Het koperen tafeltje en onze koperen lamp passen trouwens weer perfect bij Heart Wood. Afgelopen zomer was ik het koper een beetje zat, maar nu ben ik weer helemaal blij hiermee. Mocht je net als ik veel van planten houden, dan zou ik deze ook zeker een plekje geven in de buurt van je Heart Wood muur. Je urban jungle komt namelijk heel goed tot z’n recht met deze tint als achtergrond.

Flexa Heart Wood

Zoek je meer inspiratie om Heart Wood te combineren? Check dan even mijn Pinterestbord helemaal gewijd aan deze kleur en aanverwante tinten.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook graag aan de slag met deze kleur van het jaar 2018? Bestel je verf dan heel makkelijk bij Budgetverf.nl. Als je hem daar voor 20.00 uur bestelt, dan kun je de volgende dag al van start gaan. De prijzen zijn ook nog eens lager dan bij de bouwmarkt. Makkelijk toch?

 

Dit artikel is een samenwerking met Budgetverf.nl

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!