Eén van m’n favoriete kleurencombinaties of all time blijft toch wel groen met roze. Het liefst van dat mosgroene met bleekroze. Ik vind het altijd prachtig! Toen ik besloot om onze keuken roze te verven, wist ik dus ook meteen dat ik de wand groen wilde maken. Vandaag laat ik het resultaat zien.

In mijn vorige blog kon je al zien hoe ik de keukenkastjes verfde met een lichtroze kleur. Misschien heb je het al gezien, maar ik heb hier ook een YouTube filmpje bij gemaakt (m’n eerste ooit!). Je vindt deze ook in de blog over het verven van de keukenkastjes.

Lichtroze: Farrow & Ball Setting Plaster

De lichtroze kleur op de kastjes is Setting Plaster van Farrow & Ball. Ik vind dit een prachtige kleur, mits wel op de juiste plek toegepast. Ik merk namelijk dat deze kleur erg roze/peachy kan worden op een plek met veel zuidelijke lichtinval. In onze woonkamer ben ik daarom voor Dead Salmon van Farrow & Ball gegaan. Met Setting Plaster was het echt te roze en te zoetig geworden. Onze keuken zit echter aan de noordkant van de woning en heeft alleen lichtinval vanuit een keukenraam. Aan deze kant komt de roze tint dus wel prachtig uit. Echt dat bleekroze dat ik mooi vind, zonder babykamer-vibes.

stappenplan keuken verven
De roze keuken met de okergele wand

Groen: Farrow & Ball Bancha

Met de okergele tint die op de wand in de keuken zat, werd het me wel allemaal wat te zoet. Niet lelijk hoor, maar ik zag gewoon helemaal die groene kleur hierbij. De kleur groen die ik gekozen heb, is Bancha van Farrow & Ball. Ik heb deze laten mengen in een Sikkens verf met een matte afwerking.

Vraag je je af hoe je die Farrow & Ball kleur dan laat mengen in een ander merk verf? Check mijn blog met alle info over het laten mengen van verf (met ook online tips!)

De groene kleur pakt prachtig uit op deze wand in de keuken. Het verven was daarbij een fluitje van een cent, want het was maar een heel klein stukje. Met 2 lagen zat de verf er prima op. Ik vind het heel mooi om te zien hoe de tint verandert met het licht. ‘s Ochtends staat het zonnetje in het raam en is de kleur heel mooi bijna olijfgroen en vrij licht van kleur. In de middag draait de zon weg en krijg ik er meer het gevoel van mosgroen bij. De kleur is niet te donker, waardoor het niet te contrasterend of hard is geworden. Ik ben mega tevreden met deze kleur! De wand boven de afzuigkap heb ik overigens gewoon in de kleur gelaten die ie al was (Dead Salmon van Farrow & Ball). Ik had nog even getwijfeld om die ook mee te nemen in de groene kleur, maar ik vind het juist wel leuk zoals het nu is. Oh en m’n verf was eigenlijk ook wel op haha 😉

Shop mijn keuken favorieten

keuken groen met roze

Wandplanken in de keuken

De wand in de keuken lijkt nu een beetje kaal en dat is ie ook. Het klinkt zelfs een beetje hol daar! Voorheen hing er een tof wandrek, maar ik wil nu heel graag wandplanken aan deze muur. Het bleek nog best een uitdaging zijn om wandplanken te krijgen die ook in de hoek mooi geplaatst kunnen worden, dus hiervoor moet ik nog even geduld hebben. De planken komen uit het bos van de schoonouders van mijn beste vriendinnetje en worden helemaal op maat gemaakt. We zijn ook nog aan het kijken naar een goed ophangsysteem hiervoor. Als het zo ver is, laat ik het natuurlijk zeker zien!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!