Over onze keuken heb ik al eens eerder verteld. De keuken was slechts een halfjaar oud toen wij in ons huis kwamen wonen. We vonden hem niet meteen heel mooi, maar ook absoluut niet lelijk. De witte kastjes met zwart aanrechtblad zijn gewoon vrij basic. Met een aantal gezellige accessoires maakte ik het allemaal al wat mooier, maar deze week kreeg de keuken nog een extra mini make-over met leren handgrepen.

 

Keuken handgrepen

Ik wist niet dat het uitkiezen van handgrepen voor je keuken zo ingewikkeld kon zijn. De handgrepen op onze keuken vond ik gewoon echt niet mooi en dus was ik al een tijdje aan het zoeken naar iets nieuws. De handgrepen die erop zaten, zijn vrij lomp en naar mijn mening niet erg passend bij de keuken qua materiaal en kleur. Toch kon ik ook niet iets anders vinden wat me beter beviel. Extra lastig was het formaat van de handgrepen. Ik vond het namelijk zonde om nieuwe gaten te moeten boren in de keukenkastjes voor een andere formaat grepen. De bouwmarkten hebben vrij weinig keuze vind ik en online zag ik vooral hele dure handgrepen.

keuken leren handgrepen

De keuken met de oude handgrepen

Leren handgrepen

Eén van onze kasten boven had ik ooit van leren handgreepjes voorzien. Ik twijfelde dus al een tijdje om dit ook bij de keuken te gaan doen. Toch was ik bang dat het misschien een “hype” zou zijn en het me snel zou vervelen. Maar omdat ik tot nu toe ook niks anders leuks had kunnen vinden én omdat vriend heel enthousiast reageerde op het idee, besloot ik er toch voor te gaan. Het voordeel van leren handgreepjes is namelijk dat je ze in verschillende formaten kunt bestellen en dat ze flexibel zijn. Je hoeft dus sowieso geen nieuwe gaten te boren. Ook had ik ze dus al eens eerder besteld, dus wist ik dat de kwaliteit goed zou zijn.

Bestellen en monteren

De webshop waar ik de handgrepen bestelde, is www.lerenhandgreepjes.nl. Ze hebben daar een handige maatwijzer, die je kunt printen en dan kunt meten welke maat greep je nodig hebt. Ik vind dat dus echt een onwijs goed idee! Voor onze keuken koos ik voor maat M (17 cm lang) en bestelde ik er twee bouten per greepje bij. De kleur kiezen is van een scherm natuurlijk altijd lastig, maar ik ben wel erg blij met mijn keuze. Voor de kast boven had ik al eens gekozen voor de kleur Lead, wat een hele mooie grijsgroene tint is. In de keuken wilde ik liever een kleine roze touch terug laten komen bij het saaie wit en zwart van onze keuken. Echt roze wilde ik liever niet, dus ik heb gekozen voor de kleur Dawn en die is echt perfect!

Ik zag trouwens dat je ook een monster kunt bestellen, mocht je het lastig vinden om een keuze te maken.

 

Uitdagingen bij het monteren

Je zou zeggen dat het niet zo moeilijk is om de handgreepjes op de keukenkastjes te monteren. Is het in principe ook niet, maar ik liep toch tegen een paar kleine uitdagingen aan. Zo hebben we een inbouwvaatwasmachine en kon ik dus niet gelijk bij de schroeven van de greep. Het typenummer van onze vaatwasser kon ik niet op internet vinden dus toen ben ik maar wat gaan proberen. Gelukkig ging dit in één keer goed. Aan beide zijkanten van de vaatwasser moest ik drie schroeven verwijderen en toen kwam het frontje los en kon ik de handgreep vervangen. Het erop zetten was weer even een onhandig klusje in m’n eentje, maar lukte wel. Ook moet je even goed kijken met de lengte van de bouten of die niet teveel uitsteken aan de achterkant. Het front van de vaatwasser paste er daardoor echt nét aan weer op. Anders had ik voor kortere bouten moeten kiezen of een deel ervan moeten zagen met een ijzerzaag.

Hoewel de meeste gaten in de keukendeuren precies groot genoeg waren voor de bijgeleverde bouten, waren een aantal gaatjes toch net te krap. Dit was gelukkig dan weer zo verholpen met de boormachine, maar dus wel handig om hier rekening mee te houden.

keuken leren handgrepen

Het resultaat

Het resultaat en de kosten

Ik ben onwijs blij met het resultaat! De kleur is echt perfect en de handgrepen zijn goed qua formaat. Ik vind het zelf nog mooier als ze nog iets platter op de keuken zitten, maar de ervaring leert dat het dan lastig is om je hand er tussen te krijgen. Ik ben heel benieuwd of ze in de keuken mooi blijven en of er geen vlekken op gaan komen. De oude handgrepen heb ik gewoon bewaard, mocht het uiteindelijk toch niet bevallen. Voor nu ben ik heel enthousiast!

De kosten van deze mini keuken make-over vielen ook erg mee. Leren handgreepjes zijn toch een stuk goedkoper dan veel andere keukengrepen. Ik was in totaal € 40,80 kwijt voor 8 leren handgrepen inclusief bouten. De webshop waar ik ze heb besteld, kan ik je echt aanraden. Ze hebben mooie kleuren, zijn niet duur en bezorgen je bestelling snel.

keuken leren handgrepen

keuken leren handgrepen

Ik ben benieuwd wat jij van het resultaat vindt!

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!