Misschien niet helemaal het onderwerp wat je op dit moment in het jaar zou verwachten, maar ik wil het vandaag toch gaan hebben over kerstverlichting. Ik bedacht me namelijk opeens dat wij de kerstverlichting nog steeds op verschillende plekken in huis gebruiken, ook al heeft de Kerstman ons land al lang en breed verlaten. De kerstlampjes hoeven namelijk helemaal niet “kersterig” te zijn, maar kunnen juist op subtiele wijze sfeer in je huis toevoegen. Kijk mee op welke plekken je bij ons kerstlichtjes kunt vinden.

Om de bedrand

Niet met elk bed is dit natuurlijk mogelijk, maar mocht je de mogelijkheid hebben zoals wij, dan vind ik dit echt een aanrader. Als het donker wordt, zet ik vaak deze lampjes aan om de slaapkamer van een fijne sfeer te voorzien. De lampjes die ik gebruik, zijn van de Ikea en lijken wat mij betreft ook totaal niet op de traditionele lampjes die je vaak in kerstbomen ziet. Toch komen ze echt van de kerstafdeling van de Ikea van afgelopen jaar.

In een kast

In de woonkamer hebben wij een grote buffetkast staan. Hier staat niet alleen veel servies in, maar ook is er een plank helemaal ingericht met drank. Vooral whisky is een grote hobby van mijn vriend, dus er staan heel wat mooie flessen uitgestald. Om deze verzameling letterlijk een beetje in het zonnetje te zetten, heb ik hier een heel fijn en subtiel snoer met kerstlichtjes omheen gelegd. Dit snoer komt van de Xenos en is eigenlijk zo mooi dat je het ook gewoon helemaal in het zicht kunt leggen. Wel even de batterijhouder ergens achter verstoppen natuurlijk!

Badkamer

In de badkamer gebruik ik dezelfde lichtjes van de Xenos als in de kast. Gezellig rond de badrand tussen wat accessoires. Ik vind het heerlijk om in bad te gaan met m’n lichtjes en een kaarsje aan.

 

Onder een stolp of in een vaas

In veel interieurs zie je momenteel wel een glazen stolp terug. Ook ik heb er één, maar heb soms wel momenten dat ik niet zo goed meer weet wat ik eronder moet zetten. De kerstlichtjes kunnen ook hier weer uitkomst bieden. Soms kies ik ervoor om alleen de lichtjes eronder te doen, soms combineer ik het met een ander accessoire (bijvoorbeeld een cactus). Als je geen stolp hebt, kun je dit bijvoorbeeld met een glazen vaas of windlicht ook doen.

Cottonball lights

Goed, ik denk dat deze niet helemaal onder de noemer kerstverlichting vallen, maar ik wilde ze toch ook noemen als tip. De cottonball lights, of natuurlijk gewoon de namaak versie van Jysk of Xenos bijvoorbeeld. Ik hang ze aan een decoratieve ladder, stop ze in een mooie mand of in een glazen vaas. Deze kunnen wat mij betreft niet ontbreken in je interieur! Een standaard witte slinger is altijd goed, maar kijk ook eens naar een slinger met verschillende [pastel)tinten om je huis op te fleuren. Ook deze lichtjes doen het erg leuk aan de rand van je bed, maar leg ze bijvoorbeeld ook eens op de eettafel neer voor de afwisseling.

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!