Herken je dit? Dat je zo’n lege plek in je woonkamer overhoudt na het dumpen van de kerstboom? Alleen de rondslingerende naalden herinneren je nog aan de gezelligheid die de kerstboom toevoegde in je interieur. En wat stond er eigenlijk daarvoor op die plek? Tijd dus voor iets nieuws op de vrijgekomen ruimte voor een frisse start van het nieuwe jaar. Ik geef je 5 tips om je woonkamer op te fleuren en de kerstboom-leegte te vervangen.

1. Grote kamerplant

Google op “kerstboom eruit..” en je krijgt direct de suggestie “kamerplant erin”. Een populaire optie dus! Niet gek, want planten brengen letterlijk leven in je interieur, zijn gezond en geven veel sfeer. Let wel even goed op de hoeveelheid licht op de gewenste standplaats, voordat je een exemplaar kiest. Veel populaire planten van dit moment zijn tropische planten en vragen veel zonlicht. Een mooie grote plant die wel ook in een donkere hoek kan staan, blijft nog altijd de Monstera Deliciosa (wie kent hem niet inmiddels?). Liever niet één grote plant? Ga dan eens voor een plantenrekje met meerdere kleinere planten erop.

vintage interieur aankopen

macrame wandkleed

2. Wanddecoratie

Vind je de vrijgekomen ruimte wel lekker? Maar mis je vooral wat sfeer? Denk dan eens na over nieuwe wanddecoratie. Zo behoud je het ruimtelijke gevoel in je woonkamer, maar kun je je interieur toch een frisse look geven. Ik ben momenteel helemaal weg van macramé wandkleden (die ik inmiddels zelf ook maak), omdat ze zo’n heerlijke boho touch toevoegen aan je interieur. Een andere trend die je nog veel ziet en ook veel sfeer geeft, is het ophangen van verencirkels (juju hats) en/of manden.

 

3. Een grote spiegel

Sinds enige tijd hebben wij een grote (en dan bedoel ik echt een grote) spiegel in de woonkamer. Ons huis is niet zo groot en ik merk dat de spiegel echt een heel ruimtelijk effect geeft. Ik koos voor de Hovet van Ikea. Dit is een spiegel van bijna 2 meter hoog en je kunt hem zowel ophangen als schuin tegen de wand aanzetten. Wij hingen hem op tegenover de eethoek. Zo lijkt de woonkamer niet alleen ruimer, maar heb ik ook een ideale plek om m’n outfits te fotograferen voor Instagram. Ook probeer ik wat vaker filmpjes te posten in m’n stories met leuke kledingaankopen.

 

4. Bloemen

Jezelf in het nieuwe jaar verwennen met een mooie bos bloemen is natuurlijk sowieso een goed idee. Een grote bos verse bloemen in een toffe vaas vullen verder perfect de plek van de kerstboom op. Door de rozenbotteltak die ik eerst in huis had en de kerstboom die daarna kwam, had ik mijn Bloomon abonnement al een tijdje gepauzeerd. Wat mij betreft is januari een mooi moment om deze weer eens op te starten. Eindelijk weer ruimte!

 

5. Sfeerverlichting

Een mooie nieuwe schemerlamp is ook een perfect item om de leeggekomen ruimte mee op te vullen. Zo mis je de sfeervolle lichtjes van de kerstboom ook meteen minder. Ik kocht recent weer een leuk vintage exemplaar met franjes eraan. Als je daarbij kiest voor een warme lichtbron, creëert je lamp direct veel sfeer. Eigenlijk geen ruimte meer om een lamp neer te zetten? Een wandlamp is een prima alternatief!

 

Bij mij is de kerstboom inmiddels ook het huis uit. Onze ceder boom heeft een mooi plekje in de tuin gekregen. Ik heb voor nu even de kamerden verplaatst naar het bankje waar de boom stond en heb het verder opgevuld met wat sierkussens. Het enige dat ik echt mis, zijn de gezellige lichtjes van de boom.

styled by sabine signature

 

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!