De Kalanchoë is een vetplantje dat je zowel binnen als buiten kunt gebruiken als gezellige sfeermaker. De plantjes zijn kleurrijk en zijn makkelijk in de verzorging. Ik ontving een doos vol met deze leuke plantjes en laat je vandaag zien hoe ik ze op het terras gestyled heb. Ook vertel ik je wat meer over de verzorging.

De Kalanchoë

De Kalanchoë is een vetplantje. Deze plant is één van de best houdbare bloeiende potplanten en vraagt weinig aandacht qua verzorging. Ideaal dus als je geen enorm groene vingers hebt. De Kalanchoë kun je zowel binnen- als buitenhuis neerzetten. Het is een vrij bekend plantje, wat je eigenlijk bij elk tuincentrum kunt verkrijgen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er een beetje een “suf” plaatje bij in mijn hoofd had. Eenmaal in de tuin gestyled, vond ik ze echter juist onwijs leuk en vrolijk. Vooral de Kalanchoë op stam die je ziet, kende ik nog niet en vind ik erg tof.

Kalanchoë

Kalanchoë

De verzorging

Het verzorgen van de Kalanchoë is geen ingewikkeld project. Deze plantjes kunnen wel wat hebben namelijk. Buiten zal ie het net als binnen prima doen. Houd er wel rekening mee dat je ze niet buiten zet als de temperatuur onder de 10 graden komt (dus let op met koude nachten in het voorjaar). Met de huidige temperaturen kunnen ze goed buiten blijven staan.

Kalanchoë

Je kunt de Kalanchoë zowel in een pot zetten als in de volle grond. Ik heb ze in meerdere potjes door de tuin verspreid staan momenteel. Kies een plaats met voldoende licht. Ook direct zonlicht is absoluut geen probleem, wat handig is aangezien onze achtertuin op het zuiden ligt.

Omdat de Kalanchoë een vetplant is, heeft deze niet heel veel water nodig. Natuurlijk gieter ik ze op zonnige dagen wat bij, maar ook als je de grond wat laat uitdrogen, zullen ze het prima blijven doen. Let er wel op dat de Kalanchoë niet te nat staat. Hier kan ie namelijk niet zo goed tegen. Heb je ze in een pot? Zorg dan dat er gaatjes in de bodem zitten, zodat overtollig water weg kan stromen. Op deze manier kun je heel lang genieten van de bloeiende plantjes.

Kalanchoë

Kalanchoë

Stylen met de Kalanchoë

De Kalanchoë is een lekker kleurrijk plantje, waardoor je balkon of tuin meteen zal opfleuren wanneer je hem neerzet. Ik koos ervoor om meerdere Kalanchoës bij elkaar te plaatsen in verschillende potten. Ik heb ze in vrolijk gekleurde potten gezet, waardoor de kleuren nog meer knallen bij elkaar. Heb je een grote plantenpot over? Plant dan eens meerdere kleuren Kalanchoës bij elkaar. Dit geeft een heel leuk effect. De plantjes zijn in een heleboel kleuren verkrijgbaar, dus er is altijd wel een kleur bij die bij je tuin past. Wat mij betreft is het een ideaal plantje om lekker mee te mixen & matchen.

 

styled by sabine signature

 

shop de post

Kalanchoë: via kweker, verkrijgbaar bij (bijna) elk tuincentrum

Plantenmandjes: Kindred Spirits

Buitenkleed: Fatboy

Roze plantenpotten: Elho

Tuinset: Kwantum

Roze kussen: Dutchbone

Bijzettafeltje: Loods5

 

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!