Alweer een tijdje geleden spotte ik ze voor het eerst; juju hats aan de muur. Ik kan me voorstellen dat er bij jou niet meteen een lichtje gaat branden bij het horen van deze term, dus vandaag laat ik je zien wat ik bedoel. Ook schafte ik zelf look-a-like juju hats aan en hing ze aan de wand.

Juju hats

Juju hats zijn traditionele verentooien uit Kameroen. Ze worden daar gedragen door koninklijke dansers tijdens belangrijke ceremonies. De hoed is eigenlijk een tooi van gekleurde veren en staat symbool voor welvaart en schoonheid. Al jaren worden juju hats gebruikt in interieurs om die fijne Afrikaanse sfeer naar onze woningen te brengen. Je kunt ze in dat geval aan de muur hangen. De laatste tijd zie ik ze opeens steeds vaker verschijnen, zowel op Instagram als Pinterest. De juju hat lijkt dus een trend aan het worden voor in huis.

 

Waar koop je ze?

Dan natuurlijk de vraag waar je de juju hats koopt. Uiteraard kun je afreizen naar Afrika en daar één of meerdere originele juju hats scoren. Online zijn ze ook te bestellen. Etsy heeft bijvoorbeeld een heleboel keuze, maar als je even googlet, vindt je ook Nederlandse webshops die de originele juju hats verkopen. De authentieke juju hats zijn niet goedkoop en je betaalt per stuk al gauw tussen de 100 en 200 euro. Aangezien ik de juju hats het mooiste vind in een groepje van drie aan de muur én ik erg van afwisselen houd in huis, ging ik op zoek naar een goedkoper alternatief.

juju hats verencirkels

juju hats verencirkels

Verencirkels

In mijn zoektocht kwam ik al gauw uit bij verencirkels als alternatief. Ik weet niet of er ook een andere term is voor deze wanddecoratie met veren, dus ik houd het even bij de term verencirkel. De verencirkels bestaan, zoals het woord doet vermoeden, ook uit veren, net als de juju hats. Verschil is dat het geen hoed is, maar een platte schijf, waarop de veren zijn bevestigd. De meeste hebben in het midden nog wat extra decoratie in de vorm van schelpjes of steentjes. Je kunt ze zowel op een standaard kopen om neer te zetten, als los met een haakje om ze aan de muur te hangen.

 

Ik scoorde twee van mijn verencirkels in de Loods5 outlet (ik liep er toevallig tegenaan). Deze zijn van het merk ByBazz en je vindt ze ook in de gewone Loods5 winkels. Overigens vind ik het merk ByBazz sowieso een aanrader als je van een bohemian touch in huis houdt. Zoals ik al zei, vind ik een combinatie van drie juju hats of verencirkels het mooist. De derde verencirkel scoorde ik online bij de webshop Het Gelukje. Een voor mij onbekende webshop, maar het bleek dat ze best leuke dingen verkopen.

juju hats verencirkels

juju hats verencirkels

Stylen met juju hats

Om inspiratie op te doen, maakte ik een Pinterest bord aan om allerlei interieurs met juju hats op te verzamelen. Ik koos er zelf voor om mijn verencirkels in een groepje aan de Heart Wood muur in de woonkamer te hangen. Door de gekleurde muur, komen de witte verencirkels extra goed tot hun recht. Ik hing ze op met de Tesa klevende spijkers, waar ik recent een review over schreef. Mijn posterwand hangt nog steeds perfect met deze klevende strips, dus ook de juju hats hing ik hiermee aan de wand.

Op mijn Pinterest bord vind je nog veel meer voorbeelden en inspiratie van interieurs met juju hats:

Ik ben benieuwd of deze trend gaat doorzetten en we straks steeds meer juju hats of verencirkels gaan zien.

styled by sabine signature

shop de post

Verencirkels: ByBazz en Het Gelukje

Marokkaanse lantaarn: Westwing (meld je aan via mij en je krijgt een 40 euro kortingsvoucher)

Poef: ByBazz via Loods5 outlet

Rond kussen: Karwei

Kelim kussen: Kindred Spirits

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!