Enkele weken geleden kwam ik via Facebook in contact met JOKJOR, een heel tof Nederlands design merk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik tot daarvoor nog nooit van JOKJOR had gehoord, maar na het bekijken van hun website en producten was ik direct enthousiast. Vandaag wil ik jou ook kennis laten maken met dit aansprekende merk, vertel ik je iets meer over hun producten én heb ik een hele leuke winactie voor je, waarbij je kans maakt op één van hun items.

jokjor collectie 2017

design waar je vrolijk van wordt

JOKJOR bestaat sinds 2015 en is opgericht door ontwerper Olav van Lede. Het merk richt zich op meubels en accessoires voor zowel binnen als buiten. Naast dat de producten erg mooi zijn, wordt ook over het praktische aspect nagedacht en heeft het design altijd een kleine knipoog. JOKJOR staat voor toegankelijk en betaalbaar design, wat je een vrolijk gevoel geeft.  Het begon allemaal met de Champ, een kruk, koeler en bijzettafel ineen. Ondertussen zijn daar nog vele items bijgekomen, zoals bijvoorbeeld vloerkleden, een vuurkorf en lampen.

interview Olav van Lede

Om meer te weten te komen over JOKJOR, stelde ik ontwerper en oprichter Olav van Lede een aantal vragen én mocht ik één van hun producten zelf aan mijn interieur toevoegen.

Allereerst vraag ik me af waar de naam JOKJOR vandaan komt?

De naam JOKJOR is een fantasienaam die staat voor speelsheid, positiviteit en “a smile in the mind”.

Wat is de rode draad in jullie collectie?

De gehele collectie van JOKJOR brengt “a smile in the mind” naar boven: het is multifunctioneel, toegankelijk, fun en vaak ook zelf qua kleuren samen te stellen zodat ze in elke omgeving tot hun recht komen. Er zit altijd wel een twist aan: een kruk die als koeler gebruikt kan worden, een enorme Led-peer aan een klim-touw, een gerecycled kleed voor binnen en buiten, een plantenpotje dat met de plant mee kan groeien, etc.

Wie zijn de kopers van JOKJOR?

De kopers van JOKJOR zijn mensen die van design houden maar daar ook weer niet zo serieus over denken. Naast mooi moet het ook betaalbaar en multifunctioneel zijn vinden wij, zodat een grote groep mensen er van kan genieten.

Waar is JOKJOR te koop (behalve op jullie eigen website)?

JOKJOR is verkrijgbaar in de grote online winkels (bijvoorbeeld bij Fonq.nl en VTwonen.nl), maar ook in interieurwinkels, conceptstores, cadeauwinkels en museumwinkels. Naast Nederland wordt JOKJOR ook steeds meer in het buitenland verkocht. Van Letland tot Libanon zelfs al!

Wat zijn de toekomstplannen voor jullie merk?

Het idee is om van JOKJOR een wereldmerk te maken met een collectie van indoor & outdoor meubels en accessoires die steeds weer “a smile in the mind” oproepen bij de eindgebruiker.

Heb je zelf de producten ook in huis staan?

Alle producten in de collectie heb ik thuis staan. Ze komen namelijk pas in de collectie als ik ze zelf ook leuk vind en ze thuis zou willen hebben. De kruk, lamp en vuurkorf zijn zelfs voor in mijn eigen huis ontworpen aangezien ik zoiets zocht maar niet op de markt kon vinden.

FOLD roze muur

een pot die met de plant meegroeit

Zoals ik hierboven al vertelde, ontving ik zelf ook één van de producten van JOKJOR thuis. Dit is de zogenaamde FOLD, een siliconen plantenpot die, zoals de naam al doet vermoeden, vouwbaar is. Olav vertelt: “Het idee achter Fold is dat planten in feite “levende wezens” zijn die groeien. Doordat het potje 2x zo groot kan worden als hij omhoog geklapt wordt, hoeft de plant niet na een tijdje op zoek te gaan naar een nieuw huis”. Op de foto zie je de verschillende kleuren waarin de FOLD leverbaar is. Ik koos voor de lichtgrijze variant.

Fold 2016 colors

FOLD doos

De doos waarin het potje kwam, zag er al meteen goed uit en past mooi in de sfeer van de producten van JOKJOR. Zoals je ziet, is het potje zowel omhoog geklapt als omgevouwen te gebruiken. Handig als je goed voor je planten zorgt en ze hun pot ontgroeien! Aangezien mijn planten in de anderhalve week dat ik het potje nu in huis heb niet opeens 3 x zo groot groeiden, laat ik je het potje even zien met wat verschillende plantjes erin.

FOLD omgevouwen

FOLD witte achtergrond

Kortom, wat mij betreft een leuke en veelzijdige plantenpot van een Nederlands design merk met humor!

win je eigen Fold!

JOKJOR en ik hebben een hele toffe winactie voor je. Je kunt namelijk zelf ook een vouwbaar plantenpotje winnen. Op Instagram lees je hoe je meedoet en dus kans maakt op de FOLD in een kleur van jouw keuze. Je kunt meedoen t/m zondag 30 juli en de winnaar zal 31 juli bekend gemaakt worden.

De winactie is inmiddels afgelopen en de winnaar is bekend gemaakt op Instagram.

FOLD sanseveria roze

 

Dit artikel is een samenwerking met JOKJOR.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!