Welkom bij mijn blog jaaroverzicht van 2018! In dit artikel vertel ik je iets meer over de cijfers van afgelopen jaar, hoe mijn blog groeide en hoe het met mijn bedrijf ging. Verder geef ik een inkijkje in mijn plannen voor 2019…. iets met een webshop….. lees verder!

De blogcijfers

Jullie bekeken dit jaar meer dan 180.000 pagina’s, wat ik echt waanzinnig veel vind! Waar ik het jaar begon in januari met ruim 5000 unieke bezoekers per maand, trekt StyledbySabine.com inmiddels meer dan 14.000 unieke bezoekers per maand. Een mooie groei dus in 2018, waar ik erg tevreden over ben. De best bekeken blogs blijven toch wel de plantenartikelen. Deze worden met name via Google erg goed gevonden en staan daarom duidelijk bovenaan het lijstje met meest bekeken pagina’s. Dit was de top 5 dit jaar:

  1. Favoriete plant: het Chinees Lantaarnplantje
  2. Stek je bananenplant met dit stappenplan
  3. Rouwvliegjes in je planten: hoe kom je er vanaf?
  4. Waarom gaat mijn bananenplant dood?
  5. De ananasplant; de tropische anti-snurk remedie

 

Zoekwoorden op Google

Niet heel verrassend kwamen jullie via Google vooral op mijn blog met zoekwoorden die iets met planten te maken hebben. Ik moest wel lachen toen ik de zoekterm “erwtenplant gaat dood” met behoorlijk wat aantallen zag opduiken in de lijst, aangezien ik recent nog schreef hoe ik zelf ook al de derde vermoord heb. Gelukkig zijn jullie het dus met me eens dat deze planten niet makkelijk zijn.

Verder hadden jullie vooral veel last van bruine bladeren, hangende bladeren en rouwvliegjes aan de zoektermen te zien. Deze werden in allerlei varianten veelvuldig ingetypt in de Google zoekbalk.

Leukste samenwerking

Ook dit jaar was ik weer blij met mijn samenwerking met Kindred Spirits, één  van mijn favoriete winkels. Ze hebben op dit moment trouwens nog een hele fijne decemberactie lopen, dus je hebt nog een paar dagen om hiervan te profiteren.

Een andere toffe samenwerking dit jaar was de campagne met Beddinghouse. Ik liet een heel gaaf dekbedovertrek zien met een soort Bambi-print en jullie waren duidelijk net zo enthousiast als ik. Op Instagram krijgt m’n slaapkamer met dit dekbedovertrek meer likes dan ooit, dus duidelijk een goede keuze. Ik ben zelf ook nog hartstikke blij met dit dekbedovertrek, dus dit was een geslaagde samenwerking.

instagram top nine

Instagram top negen

Op Instagram is het altijd een trend om tegen het einde van het jaar je “top nine” te laten zien; de negen foto’s met de meeste likes en reacties. Vorig jaar liet ik hem je op mijn blog niet zien, omdat deze top negen zo enorm eentonig was (denk 9 keer de letterbak). Dit jaar is het wel een leuk overzicht geworden zoals je ziet met een mooie afwisseling van foto’s.


Shop mijn stijl

[slide-anything id=”3765″]


 

Stylingprojecten

In de tweede helft van 2018 namen m’n stylingprojecten echt een vlucht. Met name in november was het enorm druk met alle interieuradviezen aan huis en dat deed me ook besluiten om de pakketten iets aan te passen. Zo merkte ik dat veel klanten al direct na het advies aan huis zelf aan de slag konden en niet perse nog een uitwerking hiervan nodig hadden. M’n nieuwe pakketten voor interieuradvies zijn hier dus op aangepast en zo is er nu ook een echte basisoptie die qua prijs ook nog toegankelijker is. De “oude” optie met uitwerking is natuurlijk ook gebleven.

Omdat ik het erg druk had, merkte ik ook dat het tijd was om m’n tarieven iets te verhogen. Hoewel ik achter de verhoging sta, vond ik het ook spannend. In december was het qua adviezen een stuk rustiger, dus de twijfel sloeg toen iets toe. Inmiddels zijn de eerste adviezen voor januari alweer ingepland en heb ik er alle vertrouwen in dat ik komend jaar ook weer veel aan de slag mag met leuke adviezen bij mensen thuis.

Een ander gaaf project uit 2018 was de styling van de Villeroy & Boch stand op de Vtwonen beurs. Ik mocht voor Stek Magazine aan de slag en het resultaat was te gek!

blog jaaroverzicht

Deze macramé wandhanger maakte ik voor een vriendin.

Plannen voor 2019

Zoals gezegd, hoop ik in 2019 weer een heleboel mooie interieuradviezen bij mensen thuis te geven. Verder heb ik zin om weer mooie blogartikelen te schrijven en m’n blog nog verder te laten groeien.

Achter de schermen ben ik ook bezig met een nieuw project. Sinds enige tijd ben ik namelijk helemaal verslaafd aan macramé. Ik vind het heerlijk om in de avonduren mooie wandhangers te knopen en ik heb inmiddels best een aantal hangers afgerond. Op Instagram kreeg ik al veel enthousiaste reacties op de wandhangers die nu aan m’n eigen muren hangen. Tijd dus om m’n creaties ook te koop aan te bieden! In 2019 ga ik zorgen dat er een webshop online komt op StyledbySabine.com waar je de hangers die ik gemaakt heb kunt kopen. In eerste instantie wil ik dit voor een introductieprijs doen, omdat ik zelf ook nog een beetje aan het kijken ben hoe dit gaat uitpakken. Verder wil ik wel dat het een hobby blijft en wil ik er ontspanning uit blijven halen. Het zal dus op kleine schaal blijven en iets dat ik naast m’n gewone werk doe. Vooralsnog knoop ik lekker door (as we speak heb ik zojuist een stom foutje gemaakt in een project en moet ik een enorm stuk weer uithalen haha….).

 

Voor nu wens ik je een hele fijne jaarwisseling en een fantastisch 2019! Dank dat je mijn blog leest! Dankzij jou kan ik dit werk doen en dat vind ik echt waanzinnig! Heel veel liefs!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!