Zoals je weet, houd ik ervan om dingen te veranderen in huis. Ik koop geregeld nieuwe items en verkoop weer wat spullen die ik zat ben. Toch heb ik ook meubels in huis die er al jaren staan en waar ik geen afscheid van neem. Dat had je misschien niet verwacht! Ik laat je zien om welke items het gaat.

 

Eettafel

De eettafel heb ik al meer dan 10 jaar…. Hij stamt nog uit m’n studententijd toen ik voor het eerst mijn appartement ging inrichten. Het is een hele simpele van Ikea en eigenlijk past ie totaal niet meer in ons interieur, maar dat heb ik lange tijd genegeerd. Helaas voor de eettafel is er nu toch echt een eind aan zijn diensttijd hier gekomen. Ik heb een andere eettafel uitgezocht en die wordt binnenkort geleverd.

 

Booglamp

Ik ben dol op booglampen! Deze heb ik dan ook al jaren in mijn bezit. Als ie ooit weggaat, dan is dat in ruil voor een andere booglamp. Inmiddels houd ik mijn ogen open voor een alternatief, maar behalve een hele dure vintage versie heb ik nog geen goede vervanger gespot. De huidige booglamp mag dus zeker nog even blijven.

 

Eettafelbankje

Ook weer een Ikea item. Geen idee of ze deze nog verkopen, maar het is een heel simpel houten bankje dat perfect dienst doet aan de eettafel. Het lange schapenvachtje en de stoelkussens liggen er ook al vanaf het begin op. Nu ik voor een ronde tafel ga, twijfel ik wel over het bankje. Het liefst zou ik een hoekbankje kopen/maken bij de ronde tafel, maar ik denk dat ik eerst nog even m’n huidige bankje houd.

Eames schommelstoel

Eames schommelstoel

Ook deze kocht ik in mijn studententijd. Het is daarom ook uiteraard een replica, die ik ergens voor een klein prijsje online op de kop tikte. Maar dat mag de pret niet drukken! Ik ben nog steeds zo blij met dit stoeltje, al is ie inmiddels ontzettend afgezaagd. Mijn vriend suggereert weleens om hem te vervangen voor iets anders, maar dat wil ik absoluut niet. We zitten er nooit in, maar het blijft gewoon een heel tof item naar mijn mening.

 

Bed

Ook de bedombouw is van Ikea en heb ik tegelijk met de eettafel gekocht ooit. Het liefst zou ik ook hier iets anders voor in de plaats zetten, maar dat stel ik nog een beetje uit. Het matras is wel nieuw, dus hij ligt perfect.

 

Witte ladder

Deze heb ik ook echt al zo lang in m’n bezit. Toentertijd was het niet makkelijk om zo’n ladder te vinden, maar uiteindelijk vond ik hem ergens online. Eerst heeft ie jaren in de woonkamer gestaan in m’n vorige huis met wat tijdschriften eraan. Inmiddels heeft ie in ons huidige huis al veel verschillende plekken gehad en staat ie momenteel in de slaapkamer. Afscheid van m’n ladder nemen doe ik zeker niet en nog niet zo lang geleden kocht ik er zelfs nog een tweede bij….

 

Toch grappig om te zien dat je sommige items zo lang kunt houden, terwijl andere spullen snel wisselen. Ook had ik het idee niet zoveel Ikea items in huis te hebben, maar in dit lijstje staan er toch opvallend veel.

 

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!