Al enige tijd volg ik het account Funda Make-overs op Instagram. Hierbij worden woningen getoond die zijn aangekocht, volledig verbouwd en daarna voor een veel hoger bedrag weer op de markt komen. Het veelal gehoorde commentaar hierbij is dat alle verbouwde huizen op elkaar lijken. Nagenoeg elk huis wordt voorzien van een visgraat vloer, zwart stalen deuren en een zwarte keuken. Supertrendy natuurlijk, maar ook wel een beetje eentonig. Vandaag mijn tips hoe je deze interieurtrends wel in huis kunt halen, maar dan op een originele manier.

De visgraat vloer

De visgraat vloer is het helemaal sinds een aantal jaar. Ook ik zie veel klanten die hiervoor kiezen. Ik zie daarbij de originele houten variant veel voorbij komen, maar ook de populaire PVC versie. Allereerst denk ik dat je even kritisch moet kijken of een visgraat inderdaad de beste keuze is voor jouw woning. In een ruime, authentieke jaren 30 woning zal zo’n houten visgraat bijvoorbeeld vanzelfsprekend goed tot zijn recht komen. In een klein nieuwbouwappartement zijn er misschien betere keuzes, waar je op de lange termijn ook gelukkiger mee gaat zijn.

Een iets origineler alternatief voor de visgraat vloer is de Hongaarse punt. Deze legging geeft ongeveer hetzelfde effect, maar is net even anders. Als je wat plaatjes naast elkaar zoekt, kun je het verschil goed zien met een visgraat.

Een andere optie is om je visgraat vloer te laten voorzien van een band en een bies. Tegenwoordig zie ik ze vaak doorlopend tot de wand gelegd, maar vroeger zag je ze veel met een band en bies.Dit kan echt een prachtig effect geven. Overigens is dit ook mogelijk bij een PVC visgraat vloer.

interieurtrends op originele manier

De badkamer

De trendy badkamers van dit moment zijn veelal voorzien van veel zwarte en grijze tinten. Een zwarte wc pot, zwart stalen douchewand en zelfs zwarte kranen. Ook marmer zien we nog steeds veelvuldig. In mijn beleving is het allemaal wel erg hard en koud op deze manier. Wil je je badkamer wel trendy houden, maar toch iets origineler aanpakken? Kies er dan voor om bijvoorbeeld wat meer natuurlijke materialen te verwerken in je badkamer. Zo kun je voor dat stoere zwarte wastafelmeubel kiezen, maar ga dan eens voor een mooi robuust houten blad erop. Dat creëert meteen een veel warmere sfeer.

Een strakke douche met een zwart stalen douchewand kun je bijvoorbeeld ook een natuurlijke touch geven met mooie houten plankjes in een nis. Vergeet daarnaast ook de planten niet in de badkamer, tenzij je natuurlijk geen lichtinval hebt (dan zou je nog voor nepplanten of droogbloemen kunnen gaan).

De zwarte stalen deuren

Tsja, deze deuren zijn echt niet meer weg te denken uit een hedendaags interieur. Ik moet zeggen dat ik er persoonlijk niet zo weg van ben, maar ik weet dat veel mensen er wel heel blij van worden en dat is natuurlijk prima. Een iets origineler alternatief waar ik bijvoorbeeld wel heel erg enthousiast over ben, is de stalen deur in een ander materiaal als brons of messing. Gecombineerd met rookglas vind ik dit dus een prachtige en originele variatie op de geijkte zwarte stalen deur.

Wil je wel de zwarte stalen deuren look maar laat je budget dit niet toe? Dan kun je ook prima voor een houten deur gaan die in dezelfde stijl is gemaakt. Deze kun je zelfs bij de bouwmarkt zo kopen voor een fractie van de prijs van de originele taatsdeuren. En mocht je het zwarte frame dan zat zijn, dan verf je hem zo weer over in een andere kleur.

Mijn droom is dus zo’n bronzen stalen deur, waar vervolgens ook een kattenluikje in kan (want ik zie mezelf niet elke keer de woonkamerdeur openmaken voor de katten haha). Ik dacht altijd dat dit niet bestond, maar op Google zag ik toch een aantal voorbeelden hiervan dus er schijnen mogelijkheden te zijn voor een kattenluikje in het glas van de deur.

De zwarte keuken met kookeiland

Ook deze komt veelvuldig voorbij in de huidige hippe interieurs. Een zwarte keuken is natuurlijk prachtig, maar ik denk wel dat je moet uitkijken dat het niet te sfeerloos en ongezellig wordt. Als je dan ook al een PVC vloer hebt, de zwart stalen deuren én de grijze hoekbank, wordt het met een compleet zwarte keuken wel een erg onpersoonlijk geheel.

Mijn tips voor een meer originele aanpak van deze trend? Zorg dat je de zwarte keuken combineert met wat meer variatie in kleur en materialen. Dus kies bij je zwarte keuken eens voor een opvallende tegelwand. Ik zie dan bijvoorbeeld meteen de combi met groene zelliges (Marokkaanse tegeltjes) voor me. Ook in de zwarte keuken adviseer ik je om wat meer natuurlijke materialen terug te laten komen. Een houten werkblad, of subtieler: mooie authentieke houten wandplanken. Het materiaal van je keuken zelf kan ook al een verschil maken. Je kunt voor strakke zwarte frontjes gaan, maar ook voor frontjes met een houtnerf. Geeft echt meteen een huiselijker effect dan dat hele strakke.

Andere details die je makkelijk kunt aanpassen in je iets te strakke zwarte keuken: de handgreepjes of accessoires als mooie houten serveerplanken en een groepje gezellige plantjes.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!