September is elk jaar dé maand waarin er een heleboel nieuwe collecties op interieurgebied worden gepresenteerd en mijn mailbox stroomde dan ook over van de leuke persberichten. Ik selecteerde deze maand mijn favoriete nieuwtjes op het gebied van interieur en laat je deze zien in dit verzamelartikel. Met o.a.: Søstrene Grene, het behang van het jaar en iets moois van Iittala.

Doe-het-zelf tijdschrift van Søstrene Grene

Interieurwinkel Søstrene Grene komt met een splinternieuw doe-het-zelf tijdschrift vol met leuke knutselprojecten waar je deze herfst mee aan de slag kunt. Het tijdschrift is gratis verkrijgbaar vanaf 24 september (ook online!). In de Søstrene Grene winkels vind je alle benodigdheden voor de projecten, zoals garen, verf en gereedschappen. Het leuke is dat alle items erg betaalbaar zijn. Zo gebruikte ik zelf bijvoorbeeld voor de macraméhanger met bloemenvaas recent een gouden ring van Søstrene Grene, die me slechts €1,24 kostte.

In het tijdschrift vind je naast leuke handwerkprojecten voor de hele familie ook alvast knutselideeën voor kerst. Ideaal om tijdens regenachtige weekenden alvast lekker met het hele gezin aan de slag te gaan.

Oiva Toikka’s glazen vogels van Iittala

Sinds 2013 ontwerpt Oiva Toikka (één van de beroemdste glasontwerpers) elk jaar glazen vogels voor Iittala. Dit jaar krijgen de birds Butler en Waiter een kleurenupdate. Deze glazen vogels worden helemaal met de hand gemaakt en met de mond geblazen in de Iittala glasfabriek in het Zuid-Finse Iittala. Het vervaardigen van deze unieke glazen vogels is een arbeidsintensief project en vraagt een jarenlange expertise op het gebied van glasblazen. Het resultaat is prachtig, verfijnd en uniek. Ik vind de vogels erg mooi en bijzonder.

Enige minpunt? Er hangt wel een vrij stevig prijskaartje aan deze glazen birds. De Butler kost €499 en de Waiter €349.

Bird by Toikka Butler
Bird by Toikka Waiter

Made.com The Pet Obsessed collectie

Van woonwinkel Made.com kreeg ik een heuse Christmas Gift Guide in m’n inbox. Beetje vroeg vond ik wel, maar door de cadeausuggesties in de categorie “dierenvriend” was ik positief verrast. Deze dierencollectie is wel echt enorm stylish verantwoord! Natuurlijk maak ik me geen illusies en heb ik echt niet de verwachting dat onze katten op het roze kattenbed zouden gaan liggen, maar een beetje kwijlen bij de leuke plaatjes mag best. Het roze fluwelen bed is mijn favoriet en als we een klein formaat hond hadden, zou ik het roze mandje zeker overwegen.

Bank €199

Graham & Brown behang & kleur van het jaar 2020

Behang- en verfspecialist Graham & Brown heeft hun behang en kleur van het jaar 2020 bekend gemaakt. Dit jaar hebben zij een ontwerp uit de archieven gecombineerd met een eigentijds kleurenpalet en komen zij met behang Bloomsbury Neo-Mint en kleur Adeline. Het behang kenmerkt zich door de termen beweging, kleur en uitbundigheid. Behang Bloomsbury Neo-Mint is een ode aan een groep intellectuelen, filosofen, kunstenaars en vrienden die in de eerste helft van de 20ste eeuw woonden en werkten in de Londense wijk Bloomsbury. De kleur van het jaar die perfect met dit behang combineert, is de kleur Adeline. Zoals Graham & Brown het zelf omschrijft “een rijke flessengroene tint”. Elk behang in de Graham & Brown collectie heeft een exact bijpassende kleur verf en drie bijpassende tinten die voor elke kamer de passende kleurcombinatie bieden.

Je kunt het behang en de verf bestellen via de website van Graham & Brown. Het behang kost €90 per rol.

Dit waren mijn favoriete nieuwtjes op interieurgebied voor de maand september. Ik ben erg benieuwd wat oktober woonmaand ons allemaal gaat brengen dit jaar en geef je een update als ik weer wat favorieten heb verzameld.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!