Tijd voor weer eens een leuke binnenkijker in een woning waar ik interieuradvies heb mogen geven! Berith en haar gezin wonen in een prachtige en ruime nieuwbouwwoning in Utrecht en vroegen mij om advies bij het stylen van hun woonkamer en slaapkamer. De basis stond al en was al erg mooi, maar ze misten nog wat sfeer en kleur. Ik ging langs voor een interieuradvies en werkte dit uit met een shopping list en moodboard. Berith heeft inmiddels alle adviezen doorgevoerd en vandaag laat ik je zien hoe het is geworden.

Meer sfeer in een nieuwbouwwoning

Zoals gezegd, was de basis er al toen ik voor het eerst langskwam bij deze woning. Berith en haar gezin houden van een strakke basis met gebruik van natuurlijke elementen. Er was gekozen voor een mooie en neutrale gietvloer, een keuken met houten fronten en er was zelfs al een prachtige kastenwand gerealiseerd. Ik mocht meedenken over de verdere aankleding. Want hoe krijg je zo’n strakke nieuwbouwwoning nou gezellig en wat meer eigen? We kozen ervoor om wat meer kleur toe te voegen middels accessoires. Het werd een combinatie van warme terratinten en wat roze details. Met een “touch of gold” voegden we verder nog wat extra warmte en sfeer toe.

interieuradvies nieuwbouwwoning Utrecht

De zithoek

In de zithoek was het een kwestie van wat aankleding door middel van gezellige kussentjes, een paar fijne plaids en mooie kleden op de strakke vloer. Ik koos voor een mix & match van prints en materialen voor een speels geheel. Verder miste er nog wat groen, dus ik adviseerde een aantal grote planten. Op de foto zie je dat de planten het wat zwaar hebben gehad in de winter, maar deze worden deels vervangen door nieuwe planten. En met wat extra advies over de verzorging komt het dan vast helemaal goed 😉

Shop de stijl van Berith

 
interieuradvies nieuwbouwwoning Utrecht
interieuradvies nieuwbouwwoning Utrecht
interieuradvies nieuwbouwwoning Utrecht
interieuradvies nieuwbouwwoning Utrecht
interieuradvies nieuwbouwwoning Utrecht
interieuradvies nieuwbouwwoning Utrecht

Keuken en eethoek

Omdat de keuken al veel hout bevat, hebben we voor een eettafel gekozen die juist niet van hout is. Het was even zoeken naar de juiste kleur van het blad, maar deze taupe tint past heel goed bij de vloer. Het houten bankje hebben we aangekleed met wat gezellige kussens en de stoelen maken het af door de warme kleur en het fluwelen materiaal. Verder mocht ook hier natuurlijk een grote plant niet ontbreken.

De keuken is natuurlijk van zichzelf al te gek, maar ook hier miste nog een klein beetje extra sfeer. Ik adviseerde een grote behangcirkel om van deze wand echt een statement te maken. Verder kwamen er tegen de achterwand hele leuke gouden tegeltjes. Dit geeft het net weer even een bijzonder detail!

interieuradvies nieuwbouwwoning Utrecht

De slaapkamer

In de slaapkamer boven was het ook een kwestie van nog wat kleine details aanvullen. Berith en ik kozen samen een fijn vloerkleed uit, een stoeltje voor bij de kaptafel en achter het bed kwam een bijpassend bankje voor wat extra gezelligheid. Ook in de slaapkamer vind je weer een cirkelvorm terug aan de wand.

Hun lieve Britse Korthaar kitten maakt het plaatje helemaal af en was ook enorm fotogeniek! Kun jij ook wel wat advies gebruiken bij het inrichten van je woning? Check dan de mogelijkheden voor een interieuradvies aan huis en wie weet kom ik binnenkort met je meekijken.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!