Enige tijd geleden ben ik aan de slag gegaan met een interieuradvies in mijn eigen dorp. Ik gaf een advies bij Merel en haar gezin, die in een prachtig karakteristiek huis wonen. Merel houdt van een minimalistisch en strak interieur, maar miste nog wat gezelligheid en een huiselijk gevoel. Ik laat je vandaag zien hoe we dat hebben aangebracht.

 

De uitgangssituatie

De eerste keer dat ik bij Merel langsging, was ik meteen onder de indruk van haar mooie woning. Een prachtige visgraatvloer, een moderne keuken en veel lichtinval waren de punten die mij meteen opvielen. De woonkamer is groot en oogde wat te “leeg” doordat er niet al teveel meubels en accessoires in stonden. Op de muur was al een mooie lichte groene tint aangebracht van Farrow & Ball. Een mooi uitgangspunt om de woning verder af te stylen. Merel en haar man hadden al een nieuwe bank uitgezocht, welke nog geleverd zou worden. De nieuwe bank zou groter worden dan de huidige, wat al een mooi begin is om de woonkamer wat verder op te vullen. Plannen voor het plaatsen van een haard waren er ook al, dus ook met de verdere styling daaromheen mocht ik aan de slag.

Het advies

Om de gewenste sfeer, kleur en materialen duidelijk te krijgen, maakte ik allereerst een moodboard voor dit gezin. Het moodboard geeft houvast bij het uitkiezen van items, omdat je direct kunt zien of deze in het grotere geheel passen. Naast het moodboard maakte ik een shopping list. Hierop laat ik items zien die in het plan passen. Merel besloot alle items exact zo aan te schaffen, wat voor mij natuurlijk een mooi compliment is.

 

Ik koos er o.a. voor om meer warmte aan te brengen, zonder de minimalistische en basic sfeer die ze zo mooi vinden uit het oog te verliezen. Zo bestond de shopping list o.a. uit een aantal grotere en kleine planten, een rond vloerkleedje voor bij de haard en een mooie mand voor het haardhout. Verder kozen we voor wat wanddecoratie in de vorm van een hangplank in de keuken en een wandrekje in de woonkamer.

interieuradvies broek in waterland

interieuradvies broek in waterland

interieuradvies broek in waterland

interieuradvies broek in waterland

Het resultaat

Het interieur van Merel en haar gezin is nu meer “af”. Zelf zijn ze ook erg tevreden met het resultaat, wat natuurlijk het belangrijkste is. De grote planten vullen de ruimte wat meer op, maar houden het wel luchtig. De woonkamer lijkt nu knusser en meer huiselijker dan het was, zonder al te grote veranderingen. Zo zie je dat een paar kleine toevoegingen heel veel kunnen doen voor je interieur en voor de sfeer in huis.

interieuradvies broek in waterland

Wil je ook een keer een interieuradvies voor jouw woning? Laat het me weten via info@styledbysabine.com en wie weet kom ik binnenkort bij jou thuis.

styled by sabine signature

shop de post

Wandrek: Design on Stock via Flinders

Planten: plantje.nl

Mand voor haardhout: Ferm Living via Flinders

Verlichting: Artemide via Flinders

Rond vloerkleedje: Kwantum

Eetkamerstoelen: Fritz Hansen via Flinders

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!