Alweer enkele maanden geleden kwam ik voor het eerst bij een klant in Amsterdam met een prachtig appartement in de gezellige Pijp. Het appartement heeft mooie authentieke elementen en ik mocht helpen om de puntjes op de i te zetten qua inrichting. De klant had veel antieke accessoires die ze graag wilde laten zien in het interieur, dus we gingen samen aan de slag om dit mooi te stylen. Deze week ging ik nogmaals terug om het resultaat te bekijken en om nog wat laatste tips te geven.

Sfeervol met natuurtinten

Ik vraag klanten altijd om plaatjes te verzamelen van interieurs die zij mooi vinden. We kijken deze dan samen door en zo kom ik erachter welke stijl goed bij de klant zou kunnen passen. De klant van dit appartement wist heel goed wat ze mooi vindt. Een warme sfeer, met neutrale tinten en veel natuurlijke materialen. Daarbij een kleuraccent in bijvoorbeeld okergeel of een mooie blauwe tint. De basis blijft klassiek, net als de woning zelf, maar niet te truttig. Ook moesten de antieke items die zij door de jaren heen had verzameld een plekje krijgen.

Omdat ze zelf al heel veel accessoires in huis had, was de shopping list die ik voor haar maakte na het advies beperkt. Wel adviseerde ik haar nieuwe hanglampen te kopen boven de eettafel en twee grote kandelaren voor op de schouw. Om het helemaal af te maken, heb ik haar dit keer nog geadviseerd om een ronde spiegel aan de schouw te hangen, dus die volgt nog.

interieuradvies Amsterdam

Nieuwe lampen boven de eettafel

interieuradvies Amsterdam

interieuradvies Amsterdam

Okergele accenten.

Verdere styling

Een deel van de schilderijen boven de bank kreeg een nieuwe lijst en ik maakte een tekening van hoe ze het beste opgehangen konden worden. Het resultaat is wat mij betreft erg mooi geworden!

Verder hielden we ook rekening met de katten in het advies. Zij hebben een mooi krabmeubel in de woonkamer en we zorgden in overleg ook dat de rest van het huis “katproof” is.

De wand boven het tv-meubel was nog wat kaal, dus hier zijn stoere wandplanken gekomen. Dezelfde planken zijn in de oude buffetkast gekomen, zodat de doorgezakte planken vervangen konden worden. Het hout is van Stadshout, een Amsterdams initiatief om de bomen die in de stad gekapt worden, te recyclen bij Amsterdammers thuis. Met de al aanwezige accessoires van de klant heb ik de planken mooi ingericht. In de buffetkast met wat meer kleinere accessoires, zoals het theeservies. Op de grote planken boven de tv heb ik juist gekozen voor wat grotere items. Zo oogt het mooi in balans en niet rommelig.

interieuradvies Amsterdam

Schilderijen boven de bank

interieuradvies Amsterdam

interieuradvies Amsterdam

De buffetkast opnieuw ingericht met nieuwe planken en “oude” accessoires

interieuradvies Amsterdam

Boven de tv kwamen wandplanken

interieuradvies Amsterdam

interieuradvies Amsterdam

interieuradvies Amsterdam

Wil je ook een keer een interieuradvies aan huis? Dat kan! Ik kom je graag helpen, dus neem gerust contact met mij op.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!