Goede voornemens heb ik meestal niet. Toch kijk ik graag al even vooruit naar het nieuwe jaar op interieurgebied en heb ik een aantal plannen. Tijd dus om mijn voornemens op interieurgebied voor 2018 met je te delen.

 

Minderen

Met stip op éen; minder kopen. Ons huis is helemaal niet groot en ik merk dat er het afgelopen jaar wel heel veel nieuwe items bij zijn gekomen. Mijn voornemen voor 2018 is dus om minder nieuwe items te kopen. Uitzondering hierop is natuurlijk het vervangen van een item voor iets anders. Dat mag wel heb ik besloten. Ik ben nu alvast begonnen met het naar zolder brengen van een heleboel accessoires, zodat ik gewoon af en toe wat kan afwisselen in plaats van het huis overvol te zetten.

 

Een nieuwe hoes voor de bank

Nog geen half jaar geleden kocht ik al eens een nieuwe (tweedehands) hoes voor onze bank. Inmiddels heb ik alweer zin in een nieuw kleurtje. Gezien een hoes voor de bank geen onnodige ruimte inneemt (zie vorig voornemen) en toch kan zorgen voor een compleet nieuwe look in de woonkamer, staat deze op mijn lijstje voor ergens in het voorjaar.

 

Planten goed verzorgen

Toen ik recent schreef over mijn mislukkingen in de urban jungle was dat natuurlijk een beetje met een knipoog. Toch heeft dit artikel me doen besluiten om weer wat meer aandacht aan de verzorging van mijn planten te besteden. Het is zonde als er nog meer planten dood gaan, dus even wat meer focus is een goed voornemen. Zoek jij nog tips om je urban jungle de winter door te helpen? Ik zette er een aantal op een rijtje voor je.

 

De tuin

In 2018 wordt het tijd om onze tuin eindelijk onder handen te nemen. Afgelopen jaar maakten we het wel iets gezelliger met een fijne loungeset en een moestuinbak, maar echt mooi is het nog niet. Enige tijd geleden hebben we in elk geval al bollen geplant, dus hopelijk levert dat over een tijdje al wat meer gezelligheid op. In het voorjaar moeten we dan echt even goed gaan bedenken wat we willen (en dit ook uitvoeren dus…).

 

Nieuwe krabpaal

De krabpaal van de katten is oud, lelijk en ook wat kapot aan het gaan. In 2018 wil ik eindelijk eens een echt mooie krabpaal kopen die gezien mag worden in het interieur. De huidige paal probeer ik altijd zo goed als het lukt niet op de foto te zetten als ik de woonkamer in beeld breng. Ik was al een beetje rond aan het kijken naar design krabpalen en zag al een paar toffe opties. Ook hele dure helaas! Tips zijn dus welkom!

 

Heb jij al voornemens voor 2018 op interieurgebied? Ik ben benieuwd! Voor nu, een fijne jaarwisseling!

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!