Op mijn Instagramaccount deel ik plaatjes uit ons huis. Op deze foto’s ziet ons huis er altijd fris en opgeruimd uit met een Instagramwaardig interieur. Toch is niet alles wat het lijkt en laat ik een aantal dingen ook bewust niet zien op de foto’s. Wil je weten welke dingen je niet te zien krijgt? Ik vertel het je vandaag.

Instagram

Deuren

Ons nieuwbouwhuis heeft van die saaie nieuwbouwdeuren met lelijk beslag. Daarnaast hebben we twee binnendeuren met een kattenluik erin voor onze twee Ragdolls. Zo kunnen die naar de berging waar hun kattenbakken staan (en kan de hond daar niet met z’n snufferd in). De deuren zet ik dus over het algemeen niet op de foto. Ooit zou ik nog wel echt mooie deuren willen hebben met luxe beslag. Voor nu doen we het gewoon hier mee.

posterwand Desenio

Hier ligt dus nog een snoer in beeld (wat niet helemaal de bedoeling was).

Snoeren

Toegegeven: je ziet op mijn foto’s wel geregeld snoeren voorbij komen. Als ik een lamp fotografeer met een snoer eraan, dan laat ik deze lekker in beeld. Wel haal ik losse snoeren weg van lampen die niet op de foto staan of opladers van mijn Macbook of telefoon. Al die losse snoeren vind ik gewoon mega storend.

 

De werkkamer alias “het magazijn”

Ooit zag onze werkkamer er best leuk uit en had ik een heleboel plannen om deze nog verder te stylen. Inmiddels hebben vriend en ik de werkkamer omgedoopt naar “het magazijn”, wat denk ik genoeg zegt. Als blogger ontvang ik een hoop producten elke maand, die ik vaak even tijdelijk ergens kwijt moet. Ook producten die ik tijdelijk in bezit heb voor shoots of styling, worden in deze kamer gestald. Heb ik meubels of accessoires over? Dan krijgen ze ook eerst een enkele reis naar de werkkamer, alvorens op zolder te eindigen of bij een vriendin thuis. Vriendinnen weten inmiddels dat je hier nooit met lege handen de deur uit gaat. Een foto van de werkkamer bespaar ik je dus, want een berg dozen heeft nog nooit iemand geïnspireerd.

 

De raambekleding

Toen we hier kwamen wonen, konden we de raambekleding overnemen van de vorige bewoners (die hier maar heel kort hadden gewoond). Beneden zijn dit witte houten jaloezieën en boven verduisterende grijze rolgordijnen. Best prima dus, maar ook niet bijster Instagramwaardig. Beneden haal ik de jaloezieën vaak omhoog als ik fotografeer en ook de rolgordijnen boven zet ik liever niet in beeld. Eerlijkheid gebiedt me zelfs te zeggen dat één van de rolgordijnen boven (al voor de zoveelste keer) stuk is en dus half van ducktape aan elkaar hangt sinds een tijd. Nieuwe rolgordijnen zouden dus geen overbodige luxe zijn. Ook beneden zou ik het liefst van die mooie top down bottom up plissé gordijnen hebben. Zoveel sfeervoller dan jaloezieën. Maar goed, iets voor in de toekomst wat mij betreft, want raambekleding is niet goedkoop en echt nodig is het daar ook niet.

Instagramwaardig huis

Dit was wel de ergste foto ooit. Inzoomen is niet eens nodig om het tapijt aan haar te zien….

Kattenhaar/hondenhaar

Oke, dit probeer ik tenminste uit beeld te houden. Met twee langharige katten en een hond ligt er hier eigenlijk altijd haar. Ook is het nog eens extra goed zichtbaar op onze egale gietvloer en weet de camera de haren vaak feilloos te vangen op  beeld. Ik hoop dan altijd maar dat m’n volgers niet inzoomen op m’n foto’s….

 

styled by sabine signature

shop de post

Jasje en broek: Zara

Schoenen: Anniel via OU Boutique

Leren handgreepjes keuken: lerenhandgreepjes.nl

Tafel, eettafelbankje en bank: Ikea

Roze stoel: Zuiver via fonQ

Schapenvacht: Bohosloff

Kuipstoel, vloerkleed en olifant: vintage

Planten: plantje.nl

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!