Een tijdje geleden ontving ik een heel leuk mailtje van Ikea. Ik werd namelijk gevraagd voor de #IKEAclub, een nieuw ambassadeursprogramma van Ikea. Samen met 9 andere influencers mogen we aan de slag als ambassadeur voor Ikea, het bekende Zweedse woonwarenhuis. Ik vertel je er vandaag wat meer over.

Iedereen Ikea

Zou er iemand zijn die niks van Ikea in huis heeft? Ik vraag het me af. Als student begon ik ooit met een huis vol Ikea. Van de Klippan bank tot de Expedit kast, ik had ze allemaal in huis. Inmiddels zijn veel Ikea items vervangen voor meubels van andere winkels, maar er blijft altijd nog wel ruimschoots Ikea aanwezig hier. Toen ik gevraagd werd voor de #IKEAclub, dacht ik even “maar ik heb toch helemaal geen Ikea in huis?”. Toen ik echter mijn blik door onze woonkamer liet gaan, kwam ik al tot de conclusie dat we best we

#ikeaclub

De hele #IKEAclub

l veel Ikea hebben staan. Zo is onze bank van Ikea, de eettafel (hoewel bij de kringloop gekocht) en het bankje aan de eettafel ook. Het welbekende houten krukje (Bekväm) ontbreekt hier ook zeker niet en in de keuken hebben we een zwarte trolley die dienstdoet als fruitmand.

In de slaapkamer gaat het feest gewoon lekker door met een bedombouw van Ikea en in de studeerkamer valt alles om als je “Ikea” zou roepen….. Uiteraard zijn m’n geliefde Hella Jongerius vazen ook ooit bij de Ikea gekocht. Kortom; ik kan best voor een Ikea ambassadeur doorgaan al 😉

 

#IKEAclub

Wat houdt het ambassadeursprogramma dan in, zul je je misschien afvragen? Als lid van de #IKEAclub zal ik maandelijks content plaatsen op mijn Instagram met de nieuwste Ikea producten. Dit elke keer aan de hand van een challenge. Wellicht zul je dus af en toe op m’n blog ook wat producten voorbij zien komen, als ik erg enthousiast over een item ben. Ook leuke nieuwtjes over toffe collecties zal ik natuurlijk hier met je delen.

Omdat ik Ikea zo’n geweldig bedrijf vind, ben ik uiteraard supertrots dat ze mij gevraagd hebben als 1 van de 10 influencers voor de #IKEAclub. Tijdens het lanceringsevenement afgelopen woensdag maakten we nog wat nader kennis met Ikea en hun manier van werken. Ik kwam allemaal leuke feitjes te weten en wil er toch een aantal met je delen vandaag.

 

Ikea facts

  • De eerste Ikea had niet meteen een zelfbedieningsmagazijn. Deze kwam er noodgedwongen toen het zó druk werd, dat er niet genoeg personeel was om alles uit het magazijn te pakken. Sindsdien hebben de winkels een zelfbedieningsmagazijn, waar je zelf je producten uit de voorraad pakt.
  • IKEA staat voor Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd. Ingvar Kamprad was de oprichter van de winkel en de volgende twee woorden zijn respectievelijk de boerderij en het dorp waar hij opgroeide.
  • De eerste Nederlandse Ikea bevond zich in Sliedrecht. Deze is in 2006 gesloten.
  • Nederland is het enige land waar de Ikea washandjes verkoopt.
  • In de Verenigde Staten werden bepaalde vazen wel heel goed verkocht. Het bleek dat de mensen daar deze vazen als drinkbekers gebruiken. Ikea haalde gauw alle vazen uit de winkels (want deze waren niet veilig bevonden om uit te drinken) en zorgde dat er echte grote drinkglazen in de winkels kwamen.

Ik ben benieuwd of jij deze feitjes over Ikea al wist. Voor mij ging er in elk geval een wereld open en ik heb dan ook genoten van de rondleiding met nog veel meer van dit soort leuke weetjes. Wil je meer van het Ikea ambassadeursprogramma zien? Houd dan zeker de hashtag IKEAclub in de gaten op Instagram.

 

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!