Vorig jaar vertelde ik al over de aankoop van mijn eerste oldtimer; een Volkswagen Kever uit 1973. Dit jaar besloot ik mijn moderne Beetle cabrio uit 2016 te verkopen en nóg een oude auto te kopen. Naast de Kever, was een echte Porsche ook een langgekoesterde droom. Die ging nu in vervulling met de aankoop van mijn eerste Porsche, een Porsche 944 uit 1985.

Van jeugddroom naar aanschaf

Ik denk dat een Porsche voor veel mensen een jeugddroom is. Voor mij was dat niet anders en ik volg dan ook verschillende Porsche accounts op Instagram en kijk geregeld YouTube video’s over deze mooie wagens. Natuurlijk denk je bij dit merk al gauw aan de iconische 911, maar er zijn nog veel meer prachtige modellen. Eén van mijn favorieten is de 944. Ik zag er een tijdje geleden eentje in ons dorp geparkeerd staan en opeens kreeg ik het idee om er ook eentje aan te schaffen. Ik verdiepte me eerst in de auto, de kosten, maar ook waarop te letten bij de aanschaf. Het is immers een behoorlijke oude auto en er zijn er ook een hoop in matige staat.

De juiste 944 kiezen

Omdat ik de Porsche 944 als “daily driver” wilde gaan rijden, moest de auto wel een bepaalde technische staat hebben. Waar ik eerst nog allerlei ideeën had over welke kleur ie moest zijn, kwam ik er al gauw achter dat de kleur wel het minst belangrijke was bij de selectie van een geschikte wagen. De technische staat moest leidend zijn. Dus toen ik zag dat de Porsche garage hier in het dorp een Porsche 944 hadden staan, besloot ik daar te gaan kijken.

Het blijft overigens altijd grappig dat het dorp Broek in Waterland geen supermarkt heeft, maar wel een Porsche garage (en nog een goede ook als ik de verhalen mag geloven). De Waalgarage bleek inderdaad een fijne garage. Al gauw stonden we (samen met nog een vriend van mij die ook Porsche liefhebber is) een uur te kletsen over allerhande Porsches. De 944 zag er werkelijk prachtig uit voor zijn leeftijd (1985!) en zelfs het lichte interieur was in prima staat. Hij bleek al sinds 1987 zijn onderhoud te krijgen bij de Waalgarage en zij hadden niet alleen een motorrevisie uitgevoerd, maar ook alle belangrijke dingen vervangen als de waterpomp, remmen, shocks, distributieriemen, etc. Perfect dus!

Porsche 944
Zelfs het lichtgekleurde interieur is in prachtige staat!
Porsche 944
Porsche 944

Rijden in m’n Porsche 944

Na een proefritje was ik helemaal verkocht! Ik ben natuurlijk m’n Kever gewend uit 1973 en dan is dit echt wel heel wat anders. Het voelt bijna als een moderne auto en hij rijdt ontzettend lekker. Het schakelen gaat wel wat zwaar, maar daar ben je zo aan gewend. En ja het motorgeluid is gewoon heerlijk en de wegligging fantastisch (het is een “transaxle” dus de motor ligt voorin en de versnellingsbak achterin, waardoor de gewichtsverdeling bijna 50/50 is).

Inmiddels heb ik enkele honderden kilometers in m’n nieuwe Porsche afgelegd en ik geniet ontzettend van het rijden erin. Natuurlijk ontbreken een aantal moderne snufjes, zoals airco, maar alsnog voelt het bijna als een moderne auto aan. De garage had er al een Apple Carplay systeem ingebouwd, dus dat is superfijn! Ik zit in elk geval met een grote glimlach achter het stuur, iets dat ik bij m’n moderne Beetle niet zo had.

Aan aandacht geen gebrek

Oh en het grappige is dat ik ontzettend veel leuke respons op de auto krijg. Dat had ik totaal niet verwacht! Met de Kever krijg ik altijd veel leuke reacties, maar ik had niet verwacht dat de Porsche 944 ook zo in de smaak zou vallen. Misschien nog wel meer dan de Kever. Bij elk ritje krijg ik vele duimpjes omhoog, worden er foto’s gemaakt of bijvoorbeeld in Amsterdam staan mensen me zelfs te filmen als ik erin rijd. Fascinerend en heel leuk!

Ik hoop nog vele jaren plezier van deze te gekke 80’s wagen te gaan hebben! En tjsa, wie weet natuurlijk in de toekomst dan ook een keer die echte 911 😉

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!