Het zijn gekke tijden. De één heeft het razend druk en de ander heeft tijd over. Misschien heb je nu juist de ruimte om iets aan te pakken wat je in de afgelopen jaren nooit hebt kunnen doen. Iets nieuws leren vind ik bijvoorbeeld altijd fantastisch en waarom dan nu niet daar je energie insteken. Ik heb 5 originele ideeën voor je van dingen die je nu kunt leren, gewoon vanuit huis.

1. Online handleescursus

Melissa van De Handcoach volg ik al erg lang op Instagram. Zij is coach en geeft handlezingen. Altijd al wilde ik nog eens zo’n handlezing door Melissa laten doen, maar het kwam er steeds niet van (misschien herkenbaar). Nu kan dat natuurlijk niet, maar ze biedt wel een heel leuk alternatief: een online handleescursus. De cursus heet “De regie in handen nemen” en is een ontdekkingsreis naar jezelf waarbij je je handen als kompas zult gebruiken. Hoe tof klinkt dat? De cursus zelf kost 297 euro incl BTW of je kunt hem uitbreiden voor 497 euro met een handlezing door Melissa in real life. Ik betaalde overigens de early bird prijs van 97 euro. De normale prijs is natuurlijk best een uitgave, maar ik denk dat dit wel echt een mooi cadeau is aan jezelf. Ik ga in elk geval deze week starten, dus ik ben heel benieuwd!

2. Cursus vloggen

Op dit moment volg ik de cursus #longstoryshort van Charlotte van ‘t Wout. Als je ook eens de stap wilt nemen om te gaan vloggen op Instagram stories is dit een top cursus! Ik volg hem zelf al voor de tweede keer. Ik vind het maken van video’s enorm leuk en het heeft m’n Instagram account echt een boost gegeven. De cursus begint een aantal keer per jaar, maar Charlotte heeft hiernaast nog een aantal interessante cursussen. De cursus om meer te leren over het bepalen van je prijzen vond ik als ondernemer bijvoorbeeld ook heel nuttig. De cursussen lopen geheel via Instagram, wat ik een prettige manier van leren vind. Charlotte is daarnaast gewoon ook een heel leuk mens, waardoor je gegarandeerd geïnspireerd raakt. Op haar eigen Instagram account geeft ze ook dagelijks veel gratis tips.

3. Leren tas maken

Deze cursus heb ik niet zelf gedaan, maar zag ik ergens op Instagram voorbij komen. Je leert je eigen leren tasje maken, gewoon vanuit huis. Dit is echt weer even wat anders dan de standaard handwerk cursussen! Het patroon is gratis, maar je kunt ook voor een complete DIY kit gaan, waarbij je alle benodigdheden hebt om zelf aan de slag te gaan. Mocht je de smaak te pakken hebben gekregen, dan kun je na de Corona crisis ook een workshop volgen in het atelier van Monsak in Amsterdam. Origineel en duurzaam!

4. Leren beleggen

Beleggen is eigenlijk een ver-van-m’n-bed-show, maar deze hele crisis heeft m’n interesse wel aangewakkerd. Overal zie je mensen die roepen dat je NU moet beginnen en er zijn talloze cursussen te volgen over dit onderwerp. Ik besloot te beginnen met het lezen van blogs over het onderwerp en heb een podcast geluisterd waarin Janneke Willemse geïnterviewd werd over beleggen. Zij is de auteur van het boek “Blondjes beleggen beter“. Het is wetenschappelijk bewezen dat vrouwen beter beleggen dan mannen en Janneke is hier al jaren actief mee bezig. Zij houdt niet alleen een blog bij over beleggen, maar schreef dus ook dit boek. Ik heb hem besteld en ga me erin verdiepen. Geen idee of ik er ook echt wat mee ga doen, maar iets meer informatie is sowieso welkom en dan kan ik vast een weloverwogen keuze maken. Overigens ben ik een tijdje geleden al op mini-niveau begonnen door te beleggen met de app Peaks. Hiermee kun je bijvoorbeeld kiezen om je wisselgeld te beleggen. Best leuk, want dit mis je toch niet echt. De zaken gaan momenteel wat minder (verrassend), maar misschien is dan nu juist het moment om in te stappen? Mocht je dat willen, gebruik dan mijn actiecode SABINQRXJ, zodat we allebei 5 euro tegoed krijgen.

5. Weef je eigen wandkleed

Ook dit is een Instagram cursus en je kunt hier lekker je creativiteit in kwijt. Weer eens wat anders dan het standaard breien of haken! De Weefteef geeft normaal offline workshops om jou te leren hoe je een wandkleed weeft. Dit keer doet ze dit online, waarbij je via video’s leert om een wandkleed te weven. Geschikt voor beginners én er komen zelfs video’s op welke je samen met je kinderen kunt volgen en doen. Check alvast het Instagram account van de Weefteef om inspiratie op te doen, want dit zijn echt prachtige wandkleden. Als de online workshop klaar is, zul je hier ook alle informatie vinden.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!