Wanneer je nieuwe meubels aan wilt schaffen, is het vaak fijn om van tevoren een goed beeld te hebben van de ruimte die deze innemen in huis. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer een item opeens veel te groot of juist te klein blijkt. Je kunt natuurlijk een plattegrond tekenen, maar tegenwoordig heb je ook allerlei online programma’s om je woning te visualiseren. Welke dat zijn? Dat lees je vandaag.

 

Floorplanner

Floorplanner is een online tool om heel gemakkelijk plattegronden mee te ontwerpen. Je kunt je ontwerp vervolgens ook helemaal naar wens inrichten met meubels én in 3D bekijken. Dit programma werkt vrij intuïtief waardoor het simpel is aan te leren. Je eerste ontwerp is gratis, daarna moet je een abonnement nemen om meer projecten te kunnen ontwerpen. Van alle ontwerptools is dit toch wel mijn favoriet vanwege het gebruiksgemak.

 

Homestyler

Het voordeel van deze online tool is dat het helemaal gratis is. Verder werkt het ongeveer hetzelfde als Floorplanner. Met Homestyler maak je makkelijk een plattegrond, visualiseer je je plan in 3D en richt je je woning in. De meubels zijn wel een afspiegeling van de Amerikaanse markt (een gewone koelkast is bijvoorbeeld niet zo gauw te vinden), maar je vindt er bijvoorbeeld ook meubels van grote merken als Ikea. Persoonlijk vind ik deze iets minder fijn werken dan Floorplanner.

Ikea Homeplanner

Ikea heeft verschillende planners om bijvoorbeeld je woonkamer, keuken of kantoor in te richten. Handig als je van plan bent Ikea meubels of een keuken aan te schaffen. Het programma werkt makkelijk, maar is wel erg beperkt. Je kunt je ontwerp ook direct in de winkel laden om met een medewerker de juiste producten aan te schaffen.

 

SketchUp

Dit is misschien wel het bekendste programma om 3D modellen in te ontwerpen. SketchUp Make is de versie die je gratis kunt downloaden als particulier. Het programma is erg uitgebreid en het kost dan ook wel wat meer tijd om alles onder de knie te krijgen. Gelukkig zijn er goede tutorials op YouTube te vinden. Voor een eenmalige ontwerp van je eigen woning zou ik je overigens toch een iets simpelere tool aanraden, maar voor bijvoorbeeld interieurstylisten is SketchUp wel heel prettig.

 

Je huis online inrichten wordt een eitje met deze 4 tools. Zelf ben ik momenteel op zoek naar een andere eettafel. Al tijden heb ik mijn zinnen gezet op een ronde tafel. Vriend was in eerste instantie nog niet overtuigd, maar nu ik mijn plannen aan hem heb laten zien in 3D, is ook hij enthousiast.

Kun je wat hulp gebruiken bij het inrichten van je woning? Kijk dan even hier voor de mogelijkheden om een afspraak voor een interieuradvies te maken. Ik help je graag!

 

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!