Via Instagram maak ik geregeld kennis met nieuwe merken op interieurgebied. House Raccoon is zo’n merk dat ik via Instagram heb leren kennen. Zij maken betonnen woonaccessoires met een unieke look. Ik ontving een aantal plantenpotten van House Raccoon en wil jou vandaag ook kennis laten maken met deze gave items.

Beton in huis

Beton is nou niet echt het eerste materiaal waar ik aan denk als het aan woonaccessoires gaat. House Raccoon laat zien dat dit juist een hele logische keuze is. Hun producten zijn strak en minimalistisch, maar absoluut niet kil. Het beton krijgt een afwerking middels een speciale techniek, waarbij o.a. marmerzand wordt gebruikt. Dit geeft de items een uniek uiterlijk en zorgt dat alles van hoge kwaliteit is. De kleuren die ze gebruiken, zijn eigenlijk geschikt voor elk interieur. Van wit, tot verschillende tinten groen en natuurlijk roze, je kunt het perfect combineren.

House Raccoon

House Raccoon

Plantenpotten van House Raccoon

Toen Anneleen en Nathan (de eigenaren van dit merk) mij vroegen of ik iets wilde uitzoeken van House Raccoon, viel m’n oog uiteraard direct op de plantenpotjes. Met een enorme hoeveelheid aan planten en stekjes in huis zijn plantenpotten hier altijd welkom. Deze potjes zijn ook nog eens echte eyecatchers met de mooie geometrische vormen. De strakke hoekige potjes combineren prachtige met de cilindervormige potten en zo kun je eindeloos veel verschillende combinaties maken. Ik koos voor een mix van roze, groene en witte potten; kleuren die hier in huis perfect passen.

House Raccoon

House Raccoon

De styling

Alle plantenpotten zijn al plaatjes op zich, maar in een groepje bij elkaar vind ik ze extra leuk. In sommige potjes zette ik een cactus, in andere een vetplantje of een stekje. Vooral met het vele stekken van m’n planten zijn dit soort kleinere potten altijd heel handig om te hebben. Ook m’n letterbak kreeg direct een nieuw leven door hem helemaal in te richten met de potjes van House Raccoon. Overigens kun je deze potjes ook prima gebruiken als kaarsenhouder. Ze lenen zich perfect voor een theelichtje.

Naast potjes verkopen Anneleen en Nathan ook onderzetters. Deze zijn ook weer heel leuk te combineren met de plantenpotjes of kaarsenhouders.

House Raccoon

Duurzaam?

De producten van House Raccoon zijn ook nog eens duurzaam. Zo is het marmerzand dat gebruikt wordt bij de productie normaal gesproken een afvalproduct. Ook zie je op elk product een label met “1 tree planted”. Dit is letterlijk wat ze doen. Voor elk geproduceerd item wordt namelijk een boom geplant om de wereld een stukje mooier en gezonder te maken. Een mooi initiatief als je het mij vraagt!

styled by sabine signature

shop de post

Letterbak XL: Vtwonen

Roze tray: Vitra via Vtwonen

Schommelstoel: Vitra via fonQ

Plantenstandaards: Søstrene Grene (oude collectie)

 

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!