Als je een huisdier hebt, is het je vast niet ontgaan dat het vandaag alweer dierendag is. Wij hebben, zoals je misschien wel weet, een hond en twee katten in huis. Ik ben dol op dieren en zou echt niet zonder ze kunnen. Wel betekent het hebben van huisdieren vaak een aantal concessies doen in het interieur. Zo heeft je kat een (vaak lelijke) krabpaal nodig en de hond wil ook graag een fijn plekje voor zichzelf. Ik ontving een prachtige hondenmand van Yoshiko home die ik je vandaag wil laten zien. Daarnaast kun jij zelf ook zo’n gave mand voor jouw hond winnen!

Onze hond

Het hebben van een eigen hond was altijd al een droom van mij. Aangezien mijn vriend altijd met honden was opgegroeid én een vader had die zelfs honden trainde, was zijn wens gelukkig hetzelfde. Kiezen voor een hond doe je natuurlijk niet zomaar, dus we hadden lang nagedacht over een ras dat het beste bij ons en onze levensstijl zou passen. Het werd een Basset Hound. Deze honden zien er niet alleen onwijs leuk uit, maar zijn ook ontzettend lief, aanhankelijk en hebben een rustig karakter. Dat laatste vonden we met name heel belangrijk. Dat ie daarnaast ontzettend eigenwijs is, nemen we gewoon op de koop toe 😉

Charlie is inmiddels 2,5 jaar oud en is de liefste hond die we ons kunnen wensen. Hij is ook dikke vrienden met onze katten, wat heel erg fijn is. In huis luistert ie perfect, maar buiten de deur is ie soms lekker z’n eigenwijze zelf en gaat dan rustig op straat liggen en wil niet meer verder lopen. Dit tot hilariteit van de overige dorpsbewoners.

 

Charlie en ons interieur

Een hond en een mooi interieur werkt niet altijd heel goed samen. Toch gaat het bij ons best prima (zoals je natuurlijk ook op m’n blog ziet). Charlie heeft nooit wat gesloopt in huis en heeft dus geen bench nodig. Wel heeft hij altijd een grote mand met een fijn kussen, waar hij lekker kan liggen. ‘s Nachts slaapt ie dus ook op deze plek.

Zoals (bijna) elke hond, verhaart Charlie natuurlijk wel, dus dit betekent veel schoonmaken. Ook kan een Basset Hound behoorlijk kwijlen, dus de muren zijn hier bijna allemaal geschilderd met afwasbare verf. Zeker als ie even z’n kop schudt, vliegen de kwijlslierten in het rond…. Tijdens het drinken, hangt ie ook fijn z’n oren in z’n drinkbak erbij en dweilt dan met z’n natte flappers het hele huis. We hebben dus niet voor niets een gietvloer.

Yoshiko hondenmand

Lekker in z’n mandje in de woonkamer.

Yoshiko hondenmand

Ook in de slaapkamer past deze mand perfect.

De hondenmand van Yoshiko Home

Van Yoshiko Home ontving ik een prachtige hondenmand, waardoor Charlie nog beter bij ons interieur past. Het is model Gangni en deze is gemaakt van olifantsgras. Een heel mooi natuurlijk materiaal wat heel goed past in ons bohemian interieur. De mand werd geleverd met een heel fijn off-white kussen. De mand is leverbaar in 3 formaten. Charlie heeft met z’n grote lijf de grootste maat (maat L) en dit gaat goed. Hij lijkt het erg naar z’n zin te hebben in deze mand. Heb je nou een grotere hond dan Charlie? Dan kan het zijn dat deze mand toch iets te krap wordt, dus check even goed de afmetingen. Ik denk trouwens dat het witte kussen met Charlie’s gekwijl niet heel lang wit gaat blijven, maar z’n oude kussen past er gelukkig ook perfect in.

Wat verder handig is aan deze mand, is dat je hem makkelijk kunt verplaatsen. Charlie’s oude mand is namelijk een hele zware houten bak en die kun je dus niet even van plek wisselen in het interieur. De Yoshiko mand neem je bijvoorbeeld ook makkelijk mee naar boven om je hond een eigen plek in de slaapkamer te geven. Op de foto’s zie je hem dan ook op verschillende plekken in huis. Charlie loopt het liefst de hele dag achter je aan, dus die vindt het heerlijk om zo overal van de partij te kunnen zijn.

Yoshiko hondenmand

Yoshiko hondenmand

Toby probeert de mand ook eens uit.

Win een Yoshiko home hondenmand!

Wil je nou ook zo’n prachtige mand voor je hond (of misschien wel kat) winnen? Doe dan mee met de winactie. Hoe doe je mee?

  • Laat een reactie achter onder deze blog of op mijn Instagram (zie foto met Charlie in m’n feed) en vertel welk dierenvriendje van jou deze mooie mand gaat krijgen en welk formaat je wilt winnen (S, M of L). De afmetingen van de verschillende maten vind je op de website van Yoshiko Home.
  • Voor een extra winkans laat je je reactie zowel onder deze blog als op m’n Instagram achter.
  • Als je meedoet op Instagram, zorg dan dat je mij én Yoshiko Home volgt.
  • Meedoen kan t/m dinsdag 9 oktober. Op woensdag 10 oktober maak ik de winnaar van de mand bekend.

Heel veel succes met de winactie en vergeet niet om je dieren nog even extra te verwennen op deze dag.

 

Ps. Vind je het leuk om Charlie te volgen? Check dan vooral even zijn eigen Instagram account.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!