Hollywood Regency is één van m’n favoriete interieurstijlen op Pinterst. Het is een heerlijk dramatische stijl die niets moet hebben van het minimalisme. Goud, luxe en allure hoort hier helemaal bij. Ook gek op Hollywood Regency? Met deze 7 items haal jij (een deel van) deze extravagante stijl in huis.

1. Goud, goud, goud

All that glitters is not gold

Hoe meer goud, hoe beter! Dat is echt Hollywood Regency. Overdaad schaadt dan ook niet in dit geval. Waar we in de interieurtrends van nu nog vooral gaan voor meer matte metalen details, mag het in een Hollywood Regency interieur lekker shinen.

Hollywood Regency
Beeldmateriaal: Fortune Flea

Deze waanzinnige kasten zijn perfect in de stijl en shop je bij vintagewinkel Fortune Flea in Amsterdam.

2. Dieren

Eerder schreef ik al over porseleinen dierenbeelden die onmisbaar zijn in een Hollywood Regency interieur. Maar eigenlijk mogen dieren op meerdere manieren terugkomen in deze stijl. Ga voor een opvallend zebrakleed of stoere dierenkoppen aan de muur. De pauwenveren lamp is mijn persoonlijke favoriet. Uiteraard gecombineerd met een gouden voet, want less is zeker niet more!

porseleinen dierenbeeld

3. Fluweel

De Hollywood Regency stijl kenmerkt zich ook door het gebruik van rijke stoffen. Fluweel is een heel bekend voorbeeld en combineert uitstekend met al het glimmende goud. Een fluwelen bank is wat mij betreft een musthave in deze stijl.

Hollywood Regency
Beeldmateriaal: Homestock
Hollywood Regency

De producten van bovenstaande beelden zijn van de superleuke winkel Homestock.

4. Uitgesproken vormgeving

Geen saaie rechttoe-rechtaan bank in een Hollywood Regency interieur. Deze woonkamers herken je namelijk aan de bijzonder gevormde meubelstukken. Een bank wordt zo meer een sofa met weelderige vormen en veel fantasie.

5. Glas

Het goud combineer je natuurlijk met veel glas voor nog meer glans in huis. Ga bijvoorbeeld voor een salontafel met gouden frame en (rook)glas tafelblad.

Hollywood Regency
Beeldmateriaal:Homestock

6. Spiegels

Om nog meer te shinen met je Hollywood Regency aankleding (én om jezelf ook te kunnen bewonderen) mogen spiegels absoluut niet ontbreken. Natuurlijk aan de wand, liefst met gouden lijst. Maar ook als tafelblad of soms zelfs verwerkt in lades of andere delen van het meubilair. Met een spiegel hier en daar sla je de plank zeker niet mis.

7. Kleur

Kleur mag niet ontbreken in een Hollywood Regency interieur. Het mag lekker contrasterend allemaal. Dit zie je terug in het gebruik van zwart en wit met daarbij 2-3 felle kleuren.

Hollywood Regency kan op het eerste gezicht misschien een ordinaire indruk wekken, maar wie beter kijkt, ziet de extravagante decadentie ervan. Dat maakt het juist een hele “sophisticated” stijl, waar over alle combinaties is nagedacht.

Ik vind het zelf erg leuk om Hollywood Regency items te combineren met invloeden uit de bohemian woonstijl. Ook dit zag je overigens in de oorspronkelijke Hollywood Regency interieurs wel gebeuren. Er werden bijvoorbeeld ook veel wereldse items verwerkt in deze stijl.

Wat vind jij van deze opvallende interieurstijl?

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!