Yes, ik ben nog steeds bezig met de make-over van de slaapkamer! Inmiddels weer een stukje verder, dus ik laat graag de tussenstand zien. Ik verfde een nieuwe kleur op de muur én we hebben eindelijk een heel gaaf nieuw (of eigenlijk oud) bed!

Ongeopende pot verf

De kleur die tot nu toe op de muur achter ons bed zat, was Karwei kleur IG PS-1064. Volgens mij best een populaire kleur inmiddels en hoewel ik hem nog steeds leuk vind, was ik hem ook een klein beetje zat. Het was me toch net te roze op één of andere manier. Een andere kleur kiezen, bleek een uitdaging. Al maanden geleden kocht ik namelijk een pot verf met het idee die op de wand te gaan smeren. Toch bleef deze pot maandenlang ongeopend in huis staan. Niks voor mij, want normaal ga ik meteen verven zo gauw ik een nieuwe kleur bedacht heb.

Na een tijdje besloot ik dus dat dit blijkbaar toch niet helemaal de kleur was die ik wilde. Anders had ik hem namelijk allang op de muur gesmeerd en dit was voor mij dus een duidelijk teken. De kleur die ik had laten mengen, was trouwens Brinjal van Farrow & Ball. Ik vind dit gek genoeg nog steeds echt een waanzinnige kleur, maar ik voelde het toch niet helemaal voor de slaapkamer. Wie weet smeer ik hem dus nog wel elders op de muur. Anders is het ook zo zonde.

Hollywood Regency bed

Ondertussen had ik ook een nieuw bed gekocht. Geen echte nieuwe, maar een heel gaaf vintage bed (gekocht bij Fortune Flea in Amsterdam). Hij is zwart met gouden details en een spiegel hoofdeinde. Helemaal te gek dus en mega Hollywood Regency stijl! Dit vraagt wel wat aanpassingen in de slaapkamer om er een mooi geheel van te maken en dat is iets waar ik nog mee bezig ben. Mijn idee is om een combinatie te maken van zacht roze/nude tinten, warme bruin en goud tinten en dan als details dat zwarte strakke van het bed. Een groot deel van de muren had al een goede zachtroze tint (Pure & Original Skin Powder). De wand achter het bed en onder de schuine wand besloot ik in een warme bruintint te verven. Ik heb nog even getwijfeld over een echte goudkleur, maar ben toch voor iets subtieler bruin gegaan. Het is een hele mooie rijke kleur (Histor Renaissance is het). Ik vind het resultaat echt top en de combinatie perfect met het vrouwelijke roze.

Ook het zwarte strakke bed komt heel gaaf uit tegen deze muur. Het enige jammere aan het bed is, dat we een enorm dik matras hebben (waar we overigens heel blij mee zijn), waardoor je het prachtige hoofdeinde niet helemaal ziet. Niets aan te doen helaas. We slapen in elk geval lekker en dat is ook erg belangrijk. Er zijn nog een aantal dingen die ik wil veranderen de komende tijd om het verder af te maken. Er komt sowieso binnenkort nog hele toffe wanddecoratie. Dan zou ik graag een klamboe willen in een mooie sfeervolle kleur (en niet dat harde wit dat we nu hebben). Voor de foto’s heb ik onze huidige klamboe er even afgehaald, maar stiekem kan ik nog echt niet zonder (ik ben een ware muggenmagneet helaas). Verder zou ik nog graag bijpassende nachtkastjes willen en mooie wandlampen. Hier moet ik denk ik gewoon een keer tegenaan lopen. Ook een gaaf roze Perzisch vloerkleed zou perfect zijn. Voor de foto’s heb ik even wat dingen uit de woonkamer gesleept om te laten zien hoe ik die sfeer bedoel.

histor renaissance

Qua beddengoed heb ik trouwens gekozen voor een nude/roze linnen dekbedovertrek van H&M Home. Deze is echt perfect van kleur en hij slaapt heerlijk. Natuurlijk was ik te krenterig om er meteen twee te bestellen en daar heb ik nu spijt van, want hij is uitverkocht…. Lekker handig dus. Het lange kussen is van Suite702 en ik twijfel nog om daar een andere kleur hoes bij te bestellen. Nu nog op zoek naar een gave bijpassende sprei. Ik had altijd zo’n hele mooie witte Marokkaanse sprei, maar die vind ik niet mooi meer kleuren hierbij. Ik kom vast een keer wat anders tegen. Het heeft wat mij betreft geen haast.

De gordijnen zijn van Ikea en binnenkort krijgen we eindelijk ook nieuwe zonwerende raambekleding.

Voor nu ben ik al heel blij met de nieuwe kleur, het behang op de kledingkast en natuurlijk het bed als eye-catcher! Binnenkort laat ik m’n nieuwe wanddecoratie zien, want dat maakt het net wat meer af allemaal.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!