Als interieurstylist mag ik geregeld interieuradvies bij mensen thuis geven en weet ik inmiddels precies welke klanten bij mij passen. Maar wat nou als je op zoek bent naar een interieuradvies en een interieurstylist gaat kiezen? Hoe kom je erachter welke stylist bij jouw wensen past? Ik geef je vandaag tips om de juiste stylist te kiezen uit het enorme aanbod online.

Start je zoekactie

Ik kan me voorstellen dat je enigszins overweldigd raakt door het enorme aanbod aan interieurstylisten, adviseurs, interieurontwerpers en architecten. Natuurlijk kun je het aanbod enigszins beperken door iemand te kiezen uit jouw regio, maar dan nog blijven er genoeg opties over. De meeste van mijn klanten vinden mij via Google als ze op zoek zijn naar een interieurstylist in regio Amsterdam. Google is een goed eerste startpunt als je gaat zoeken naar hulp bij het inrichten van je huis. Maar ook op social media, zoals Instagram en Facebook is er een groot aanbod van stylisten.

Heb je bijvoorbeeld zelf een Instagram account? Dan kan je eens starten met het volgen van een aantal interieurstylisten op Instagram. Veel stylisten posten interieurinspiratie of foto’s van projecten die zij begeleid hebben. Zo krijg je alvast een beetje een indruk van de stijl van een stylist. Andere stylisten, zoals ikzelf, posten met name foto’s uit hun eigen huis. Dit kan een leuke manier zijn om alvast een beetje “kennis te maken” met iemand.

 

Wat zoek je precies?

Ik raad je aan om eerst voor jezelf heel duidelijk te maken wat je precies zoekt. Er zit nogal een verschil tussen een binnenhuisarchitect, een interieuronterwerper of een interieurstylist. Zoek je een goed plan voor je verbouwing of nieuw te bouwen huis? Dan ben je bij een interieurarchitect aan het juiste adres. Ben je meer op zoek naar iemand die je kan adviseren over het inrichten en stylen van je woning? Dan heb je weer meer aan een interieurstylist. Dit onderscheid duidelijk maken voor jezelf, kan je flink op weg helpen bij je zoekactie. Zo weet je in elk geval wat je moet intypen als je gaat Googlen (bijvoorbeeld “interieurstylist Amsterdam”).

 

Check de website

Ik focus me in dit artikel verder even alleen op interieurstylisten, omdat ik dit zelf ben en hierdoor het beste advies hierover kan geven. Als je een aantal potentiële stylisten voor jouw huis op het oog hebt, is het zaak om eerst de website goed te bekijken. Veel stylisten werken met pakketten en meestal kun je direct lezen wat er allemaal per pakket wordt aangeboden. De ene stylist werkt met een gratis kennismakingsgesprek, waarbij je daarna in overleg bepaalt welke diensten je precies allemaal af wilt nemen. De andere stylist werkt met korte adviezen aan huis (zoals ik).

Lees de verschillende websites goed door en kijk of je je hulpvraag herkent in de pakketten die worden omschreven. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat ik meteen kan zien wat de prijs van iets is als ik overweeg een dienst af te nemen, dus vandaar dat ik ook al mijn prijzen op de website heb staan. Er zullen ook interieurstylisten zijn die hun prijzen niet meteen op internet al weergeven. Deze zul je dus eerst om een offerte moeten vragen (dit zou ik ook zeker gewoon doen als je overweegt diegene in te huren). Bedenk dus zeker ook van tevoren wat je budget is, zodat je ook dit punt mee kunt nemen in je afweging.

Meestal kun je verder nog wat beelden uit iemands portfolio bekijken om te checken of de stijl van deze stylist jou aanspreekt.

 

Ga op je gevoel af

Ik denk dat op je gevoel afgaan bij het inhuren van een interieurstylist de beste keuzehulp is. Interieurstyling is geen wetenschap, dus het kiezen van “de beste” is niet echt een optie naar mijn idee. Kijk ook eens verder op de website van de verschillende stylisten, bijvoorbeeld onder het kopje “over mij”. Zo kom je wat meer van de persoon achter de dienst te weten. Misschien houdt diegene ook wel een blog bij? Wie weet spreken de artikelen je wel aan en vindt je de “tone of voice” prettig (of misschien wel helemaal niet).

Ik hoor vaak dat klanten zich herkennen in mijn tekst op mijn interieuradvies pagina. Dit vind ik altijd heel fijn om te horen, want dan weet ik dat iemand ook bij mij past. Je kunt uiteraard ook eens wat stylisten bellen om zo via de telefoon te checken of je een goed gevoel bij iemand krijgt.

Hoewel ik natuurlijk zoveel mogelijk klanten wil helpen, vind ik het persoonlijk ook heel belangrijk dat klanten echt bij mij passen en voor mij als persoon kiezen. Dit levert uiteindelijk namelijk de beste én de leukste adviezen op! Ik probeer dus via de telefoon mensen nooit over te halen, maar blijf dichtbij mezelf en ga ervan uit dat als een klant bij mij past, deze mij vanzelf gaat inhuren.

styled by sabine signature

 

Ps. Mocht je dus interesse hebben in een interieuradvies aan huis? Laat het me weten via een mailtje op info@styledbysabine.com.

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!