Even een korte interieurupdate tussendoor: Histor heeft de nieuwe trendkleur voor 2020 gepresenteerd. In mijn artikel van afgelopen zondag liet ik je al het behang en de kleur van het jaar van Graham & Brown zien en nu ben ik terug met de trendkleur van verfmerk Histor. Chinese Porcelain it is!

Kalme blauwtint

Uitrusten en ontspanning worden steeds belangrijkere onderwerpen in een wereld waarin we continue “aan” staan. Histor speelt hier op in met de nieuwe trendkleur voor 2020. Chinese Porcelain is een prachtige mix van kobalt – en diep inktblauw. Zoals je misschien weet, staat de kleur blauw voor kalmte en rust. Chinese Porcelain brengt je terug naar de natuur (denk aan de zee en de lucht) en geeft een gevoel van rust en eenvoud. “Een serene tint in iedere omgeving” volgens Histor zelf.

Histor trendkleur 2020 Chinese Porcelain
Histor trendkleur 2020 Chinese Porcelain

Kleur is een trend

Kleur in huis is een ware trend! Ik houd er altijd wel van, maar ook in woonmagazines zie je steeds meer kleur terugkomen. De kleur Chinese Porcelain maakt de overstap van een witte naar een gekleurde muur redelijk makkelijk, want blauw is een toegankelijke kleur die goed te combineren is. Zo combineert Chinese Porcelain in de slaapkamer prachtig met mooi wit beddengoed en kun je hem in de woonkamer ook prima wegzetten met natuurtinten of juist geel.

Histor kleurentrends

De trendkleur Chinese Porcelain is onderdeel van de drie nieuwe Histor kleurentrends voor 2020:

Flow on the move

Dit vrolijk en speels palet brengt kleuren van over de hele wereld samen. Hierdoor ontstaat er een fris nieuw beeld dat zowel modern als bekend aandoet. ‘Vloekende’ kleuren als Sweet Sheba, LA Heart en Chinese Porcelain leveren een opgewekte combinatie die expressie aanmoedigen in de zelfbewuste en extraverte mens.

Histor trendkleur 2020 Chinese Porcelain

Flow at the core

Moeder Natuur geeft de aanwijzingen in deze botanische, down to earth en duurzame verzameling kleuren. Een perfecte mix voor degene die niet ieder seizoen iets anders wil, maar zoekt naar een sprankelende kleurencombinatie voor de lange termijn. De kleuren van Flow at the Core roepen comfort en nostalgie op, vooral de zachte middentonen. Troostrijke kleuren als Rose Stain en Saguaro geven een rustgevend gevoel. Helemaal door de toevoeging van donkere tinten als Robin’s Wing en Black Lily. Het lichte deel van het palet is toegevoegd om het geheel meer diepte te geven.

Histor trendkleur 2020 Chinese Porcelain

Flow in the know

Dit thema zorgt voor een verfijnd samenspel van technologie en natuur door middel van rauwe natuurtinten als Ginger Cake en Talavera, naast natuurlijk geoxideerd blauw-groen wat te vinden is in Chinese Porcelain en Wave of Mystery. Een kleurengroep voor mensen die op zoek zijn naar manieren om de maatschappij te veranderen, door bij te dragen aan een toekomst die beter is dan het verleden.

Histor trendkleur 2020 Chinese Porcelain

Wat vind jij van de nieuwe trendkleur van Histor? En van de 3 kleurentrends? Ik vind de beelden erg inspirerend moet ik zeggen!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!