Verfmerk Histor heeft gisteren de trendkleur van 2019 bekend gemaakt: Quiet Clearing. Dit is een prachtige diepgroene kleur die het gevoel van de natuur in huis brengt. Deze tint heeft een kalmerend effect en brengt balans in je huis. Ik laat je in dit artikel de foto’s zien en vertel je wat meer over Histor Quiet Clearing.

Natuur is de trend

Als tegenhanger van de grote hoeveelheid techniek in huis, denk aan Wifi en slimme apparaten, is terug naar de natuur de grote trend van 2019. Histor speelt hier op in met de diepgroene kleur Quiet Clearing. Met deze tint breng je de harmonie van de natuur terug in huis. Trendwatcher Lieke Lamb vertelt dat Quiet Clearing een logische keuze is als trendkleur van 2019: “We willen ons weer echt thuis voelen. In een steeds sneller draaiende wereld zoeken we balans tussen functionaliteit en sfeer. De wereld van tech – in de vorm van smartphones, slimme thermostaten en robotica – kwam de afgelopen jaren naar binnen, waardoor ons huis ‘verhardde’ en een disbalans in het interieur ontstond. In 2019 besteden we weer aandacht aan de natuurlijke kant. We hebben behoefte aan verbondenheid en maken thuis weer een harmonieuze plek. Evenwicht, natuurlijke materialen en een groene uitstraling – zowel letterlijk als figuurlijk – zijn hierbij de trendpijlers”.

Histor Quiet Clearing trendkleur 2019

 

 

Histor Quiet Clearing trendkleur 2019

Histor Quiet Clearing trendkleur 2019

Histor kleurentrends 2019

De kleur Quiet Clearing is onderdeel van de vier nieuwe Histor kleurentrends van 2019. Histor onderscheidt de volgende trends:

  • With it: levendig, energiek en kleurrijk
  • With class: klassiek met een vleugje glamour
  • Without: natuur en minimalisme met pastels en zachte wittonen
  • With spirit: creatief en spiritueel met warm paarse en lichte blushtinten

Histor Quiet Clearing trendkleur 2019

Histor Quiet Clearing trendkleur 2019

Zo combineer je de trendkleur

Dat donkere tinten het helemaal zijn in het interieur is je vast niet ontgaan. De Histor trendkleur past dan wat mij betreft ook helemaal in het plaatje. De trendkleur van vorig jaar, Climax, sprak mij niet zo aan, maar Quiet Clearing is wat mij betreft wel echt een hit! Als ik de persfoto’s zo bekijk, is het een hele warme en diepe kleur groen, die toch niet té donker is. Ik denk bijvoorbeeld ook dat deze kleur heel mooi combineert in een botanisch interieur met veel planten.

Het is dat ik onze slaapkamer pas nog heb geverfd (en nog heel tevreden ben met het resultaat), maar Histor Quiet Clearing is ook echt zo’n kleur die je slaapkamer een prachtige, warme en luxe uitstraling kan geven. Ik ben dus stiekem al een muurtje aan het zoeken om deze kleur op toe te passen in huis (niet zoveel opties meer over helaas…).

Wat vind jij van de nieuwe Histor trendkleur 2019?

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!