De tulp is wat mij betreft de ultieme voorjaarsbloem en ik krijg altijd direct een vrolijk gevoel als ik ze zie. Op dit moment zijn deze bloemen weer volop verkrijgbaar en ik laat je vandaag zien hoe ik ons huis in lentesfeer breng met mijn favoriete tulpen. Daarnaast vertel ik je nog wat leuke weetjes én geef ik je tips om zo lang mogelijk te genieten van de tulpen in je vaas.

 

Het ultieme lentegevoel

Momenteel is de tulp weer volop verkrijgbaar en ik heb ons huis dus ook opgevrolijkt met deze kleurrijke bloemen. Ik koos dit keer voor de langere versie van de tulp, de zogenaamde Franse tulp. Deze hebben langere stelen en een grotere knop. Deze tulpen komen prachtig tot hun recht in een grote vaas en ik laat ze het liefst ook net wat langer om dat springerige effect te krijgen. Mijn grote roze Hella Jongerius vaas is echt de perfecte vaas voor dit soort tulpen en ik heb er dan ook elk jaar wel een grote bos in staan.

De kleinere vazen die ik in huis heb, vrolijk ik op met de gewone tulp. Het liefst combineer ik dan verschillende kleuren, voor een extra uitbundig effect. Heb je nog mini vaasjes over? Dan kun je die perfect stylen met een enkele tulp.

tulpen

Een vrolijk bosje tulpen in verschillende kleuren.

tulpen

Hier zat de tulp nog grotendeels in de knop. Een paar uur later waren ze allemaal geopend, wat je op de foto’s verderop in het artikel kunt zien.

Wist je dit over tulpen?

  • De tulp komt oorspronkelijk uit Turkije (en dus niet uit Nederland!). De naam tulp is afgeleid van het het Turkse woord “Toliban”, oftewel tulband, waar de vorm wel iets van weg heeft. In het Latijn werd dit vervolgens “Tulipa”.
  • Tulpen groeien altijd nog wat verder door in de vaas. Vandaar dat je bosje tulpen vaak zo’n lekker springerig geheel wordt. Ik vind dit altijd zo’n leuk effect geven! Een lekkere eigenwijze bloem dus.
  • De tulp laat zich gemakkelijk in de meest bijzondere vormen buigen. Wil je dit proberen? Leg je tulpen dan een nachtje droog. Hier wordt de steel heel slap en buigzaam van. Buig ze vervolgens in de gewenste vorm en geef ze dan weer water. De tulp blijft nu in deze vorm staan. Bijzonder toch?
tulpen

De lange Franse tulpen staan fantastisch in de grote roze vaas.

Tips voor je tulpen

Als je ook zo’n gezellige bos tulpen gescoord hebt, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Ik geef je enkele tips:

  • Kies voor een ruime vaas, want de eigenwijze tulp houdt wel van wat ruimte.
  • Geef de tulpen koud water en vul de vaas geregeld bij. Tulpen zijn dorstig.
  • Zet de bloemen niet in de volle zon of dichtbij de verwarming. Hier houden ze niet van.
  • Net als de meeste bloemen, zijn tulpen ook niet dol op rijpend fruit in de buurt. Even uit de buurt van je fruitmand houden dus.

Ik geniet enorm van de tulp in huis, dus je gaat deze bloemen zeker ook veel voorbij zien komen op m’n Instagram account de komende tijd. Ook een bosje tulpen in huis halen? Ze zijn in principe tot mei volop verkrijgbaar bij je bloemist, supermarkt of op de markt.

 

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!