De herfstvakantie leek mij een mooi moment om te laten zien hoe ik ons interieur herfst-proof heb gemaakt. Het najaar is namelijk dé tijd om je inrichting een warmere sfeer te geven en je zo klaar te maken voor de donkere dagen. Ik veranderde een aantal dingen in de woonkamer om het najaar in stijl door te komen.

 

een andere kleur op de muur

Allereerst gaf ik één van onze muren in de woonkamer enkele weken geleden een andere kleur. De muur was oudroze, wat ik nog steeds erg mooi vind. Toch geeft de huidige kleur veel meer warmte en sfeer tijdens de donkere dagen. Ik koos voor de kleur van het jaar 2018: Heart Wood van Flexa. Met de herfstzon in huis lijkt de kleur vrij roze, maar als de zon weg is, is het meer een dieppaarse kleur. Wat mij betreft echt een kleur voor de herfst en winter!

Herfst in het interieur

kussens

De nieuwe kleur op de muur was een mooi excuus om wat nieuwe kussenhoesjes te shoppen. Ik slaag hiervoor vaak bij de H&M en ook dit keer was dat het geval. Voor een fijne prijs heb ik dus drie nieuwe hoezen aangeschaft. Alledrie in een mooie velvet stof (ook een trend op dit moment!) en in drie verschillende paarstinten. Een prachtige combinatie met de nieuwe muurkleur en ook bij de okergele bank staan ze erg goed. De kussens geven ook direct een warmere sfeer dan de pasteltinten die ik eerder op de bank had liggen.

 

een fijn plaid

Hoewel ik vind dat ook in de zomer een plaid niet mag ontbreken in de woonkamer, kies ik in de herfst wel voor een plaid met wat andere tinten. In de zomer had ik bijvoorbeeld een lichtgrijs en een koraalroze plaid afwisselend op de bank en/of stoel liggen. Nu heb ik gekozen voor een wat dikker plaid in okergeel met grijs (van Zuiver, o.a. hier verkrijgbaar). Het roze plaid is wel gebleven, maar dan in een mand op de grond ter decoratie.

Herfst in het interieur

kaarsen

Wellicht een open deur, maar kaarsen horen zeker bij het najaar. Geurkaarsen vind ik altijd heel fijn in de herfst, maar ook gewone theelichtjes verspreid door de woonkamer staan onwijs gezellig. Bij de Zeeman kocht ik twee leuke kaarsenhouders voor slechts € 1,29 per stuk en bij de Action shopte ik recent geurkaarsen in glas voor maar € 0,99.

Herfst in het interieur

bloemen

Bloemen zijn een ideale manier om je huis in herfstsfeer te brengen. Ik heb een Bloomon abonnement, waarbij de herfstsfeer vanzelf bij je thuis wordt gebracht. Prachtige diepe tinten, zoals oranje en paars zaten de afgelopen keren in mijn boeket. Voor de komende tijd heb ik mijn Bloomon abonnement even stopgezet, omdat ik graag een mooie rozenbottel tak wil kopen en die in de roze vaas wil zetten. Een gedroogde berenklauw vind ik ook altijd een leuke tak voor de herfst om in een vaas te zetten. Ik zag ze trouwens hier gewoon in de supermarkt (de Deen) te koop staan.

Wil je ook een Bloomon abonnement proberen? Word lid via mijn link en je krijgt een vaas cadeau (en ik een gratis bos!). 

 

Herfst in het interieur

vloerkleed

Vloerkleden zijn wat mij betreft in elk seizoen onmisbaar in huis. Toch heb ik op dit gebied wel wat veranderingen aangebracht om meer herfst in het interieur te creëren. Zo verving ik “hét Karwei kleed” (dé Instagramhype volgens mij) voor een vloerkleed van Zuiver in een donkerdere kleur. Onder de eettafel hadden we eerder geen vloerkleed liggen, maar daar heb ik nu een vintage pers neergelegd die ik van mijn schoonmoeder kreeg. Deze vloerkleden samen geven net wat meer sfeer in huis. In de studeerkamer ligt momenteel nog een tweede vintage pers van schoonmoeder en in de slaapkamer heb ik “hét Karwei kleed” wel behouden. Wij hebben warme voeten dus!

 

Breng jij ook veranderingen aan in je interieur tijdens de herfst?

 

Dit bericht bevat enkele affiliate links. 

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!