Een mooi servies kan je gedekte tafel echt een boost geven. Persoonlijk vind ik het leuk om door de jaren heen steeds wat kleine hoeveelheden servies te verzamelen en deze te mixen & matchen. Een mooi kopje hier, een paar bordjes daar. Recent vond ik wat nieuwe items voor mijn verzameling bij de Hema in hele gave roze en groene tinten.

Reactief glazuur

Dit servies van de Hema heeft een reactieve glazuur. Deze term verwijst naar de kleuring tijdens het bakproces van het porselein. Door een chemische reactie tijdens dit bakproces bereikt het porselein zijn kleur en hierdoor is elk item uniek. Je ziet dit ook in het servies van de Hema. Elk bordje heeft net een andere kleur en/of patroon. Prachtig vind ik dat! Het geeft je servies een organische look. Juist die imperfecties maakt het voor mij zo mooi.

Het servies komt in drie kleuren; roze, lichtgroen en donkergroen. Ik koos voor een combinatie van lichtgroen en roze. De donkergroene kleur is trouwens ook heel mooi. Hier kun je bijvoorbeeld ook prachtig je gerechten op fotograferen.

hema servies

hema servies

Borden en kommen

Omdat ik zoals gezegd graag mix & match met servies, heb ik geen complete set aangeschaft. Ik heb gekozen voor 4 ontbijtborden, 4 dinerborden en 4 kommen. De kommetjes komen in twee maten en degene die ik heb, zijn de grotere maat. Het servies kan in de vaatwasser en is magnetronbestendig. Het voelt mooi zwaar aan. Enige minpunt vind ik dat er geen kopjes bij zijn. Op zich heb ik genoeg kopjes hoor, maar het had leuk geweest om hier nog wat extra kopjes van te hebben.

Ook krijg ik met dit nieuwe servies nog meer zin om eens nieuw bestek te kopen. Ik heb al jarenlang hetzelfde, neutrale bestek en vind dit eigenlijk niet meer passen bij zulk leuk servies. Een mooi gouden bestek zou hier perfect bij staan! Ga ik ook eens voor kijken dus.

 

Wil je ook iets van dit leuke Hema servies aanschaffen? Je vindt het Hema “Reactief Glazuur” servies online en in de winkels. Voor de kommetjes betaalde ik €4,00 per stuk, de ontbijtborden zijn €4,50 en de dinerborden €5,50. Best een prima prijs vind ik!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!