Met je hond een nachtje in een prachtig hotel overnachten; er zijn niet zoveel hotels waar dit mogelijk is. Zeker als je ook nog eens het liefst middenin een bruisende stad verblijft, kan het lastig zijn om een geschikte plek te vinden waar je harige viervoeter mee mag. Wij werden uitgenodigd om een nachtje te komen slapen in het Hard Rock Hotel Amsterdam American, mét Charlie! In dit te gekke hotel mag de hond dus gewoon mee en waan je je een nachtje een heuse rockster.

Een nachtje weg in Amsterdam met de hond

Zoals je misschien weet, hebben we meer dan 10 jaar in Amsterdam gewoond. Sinds een jaar of vijf wonen we niet meer in de stad, maar in een klein dorpje (Broek in Waterland) er vlak boven. Toch speelt ons leven zich nog grotendeels in de hoofdstad af. Wekelijks gaan we naar de biologische Noordermarkt voor boodschappen, veel van mijn klanten wonen in Amsterdam en ook uit eten gaan doen we daar nog steeds graag. Dat krijg je als je maar een kwartiertje van de stad af woont. Om die reden zou ik dus zelf niet zo snel een hotelovernachting boeken in Amsterdam. Als we al een nachtje weggaan, doen we dat toch vaker in een andere stad of in een hele andere omgeving. Hoe leuk is het dan om nu opeens toch spontaan een nachtje in “eigen” stad te slapen? Wij vonden dat heel tof, zeker omdat we dit dus zelf niet zo snel zouden boeken.

Over het Hard Rock Hotel Amsterdam American

Misschien doet de naam je al een belletje rinkelen, maar het Hard Rock hotel in Amsterdam bevindt zich dus inderdaad in het voormalige Amsterdam American Hotel. Dit prestigieuze hotel werd onderdeel van de hotel franchise van Hard Rock International en anderhalf jaar geleden opende het Hard Rock Hotel Amsterdam American zijn deuren. Critici waren natuurlijk bang dat de geschiedenis van het iconische American hotel zou verdwijnen door deze overname, maar niets is minder waar. De lobby is bijvoorbeeld zoveel mogelijk terug in originele staat gebracht en ook door de rest van het pand zie je de authentieke details van vroegere jaren.

Het Hard Rock thema is daarnaast wel gewoon echt lekker aanwezig. Ik ben een enorme fan van oude rock, dus voor mij is dit helemaal leuk. Overal in het hotel zie je memorabilia die iets te maken hebben met bekende artiesten. Zo zie je kleding hangen van Elvis Presley en Elton John en hangen er foto’s van allerlei rocksterren door het hele hotel verspreid.

Locatie middenin Amsterdam

De locatie van het hotel is natuurlijk waanzinnig. Pal aan het Leidseplein in Amsterdam, dus alle mogelijkheden om de stad lekker te ontdekken en genoeg te doen. Hoewel je dus middenin het bruisende centrum zit, is er alsnog genoeg plek om rustig met de hond te wandelen. De ingang van het Vondelpark is namelijk op enkele minuten lopen vanaf het hotel. Ideaal dus om ook je trouwe viervoeter een fijne tijd te geven in de stad. Toen wij er waren, was het Vondelpark overigens gesloten vanwege stormschade. Kan gebeuren natuurlijk en voor onze hond Charlie was dat geen probleem. We waren eerder op de dag al uitgebreid uit geweest en hij heeft dan niet perse nog lange wandelingen nodig. Een rondje in de buurt is dan voldoende voor hem.

De kamers

Bij binnenkomst in het hotel was Charlie trouwens meteen in het middelpunt van de belangstelling. Alle medewerkers kwamen hem aaien en als je wilt, kan je hond wat lekkere welkomstsnacks krijgen (Charlie is allergisch, dus dat hebben wij overgeslagen). De kamer die wij kregen, was echt prachtig. Ik was vooral helemaal weg van het behang op de wanden en het prachtige vrijstaande bad dat los in een hele mooie ruimte stond met uitzicht op het Leidseplein. We zaten op de vierde verdieping, dus je kon superleuk naar beneden kijken.

Hard Rock Hotel Amsterdam American met de hond
Hard Rock Hotel Amsterdam American met de hond
Hard Rock Hotel Amsterdam American met de hond

Het bed was echt enorm en sliep heerlijk. Verder was er een losse badkamer met een prettige regendouche, toilet en extra wastafel. In de kamer zelf heb je dan nog twee grotere wastafels. Het is natuurlijk wel het Hard Rock hotel, dus je vindt in de kamer ook een platenspeler met Fender versterker en een stapeltje fijne platen. Hebben wij zeker gebruik van gemaakt!

Voor de hond is er een kussen (deze is voor een grote hond wel wat aan de kleine kant) en uiteraard bakje voor water en voer (ook hier, voor een grote hond is het waterbakje een beetje aan de kleine kant). De kamer is verder ruim genoeg voor de hond om een beetje rond te scharrelen. Charlie is een hele rustige hond, dus voor hem was de ruimte helemaal prima. De kamer was trouwens echt superschoon en fris en ik had totaal niet het idee dat ik in een “hondenkamer” terecht was gekomen haha 😉

Hard Rock Hotel Amsterdam American met de hond

Een Hard Rock ontbijtje

Bij ons verblijf zat ook het ontbijt inbegrepen. Dit is voor ons soms even een dingetje, omdat zowel man als ik coeliakie (glutenintolerantie) hebben. Dit betekent dat we alleen kunnen ontbijten als er ook een echt glutenvrij ontbijtje gemaakt kan worden, zonder kruisbesmetting. Best een lastig verzoek soms, maar het Hard Rock Hotel Amsterdam American deed totaal niet moeilijk. We kregen een enorm uitgebreid ontbijt met allemaal lekkere dingen die we gewoon kunnen eten. Het zag er ook nog eens fantastisch uit. Charlie kreeg daarnaast een bakje met fruit, omdat die daar helemaal dol op is. Heel lief!

Dit vind ik van het Hard Rock Hotel Amsterdam American

Wij hebben het dus ontzettend naar onze zin gehad in Amsterdam. Leuk dat Charlie steeds zo enthousiast benaderd werd door alle medewerkers en je voelt je daardoor echt welkom, ook met hond. De kamer was prachtig en we hebben genoten van het lekkere bed en het mooie bad. Wij hebben ervoor gekozen om lekker een avondje te ontspannen in de kamer, maar je kunt er natuurlijk ook op uit zo in het centrum. Het hotel is een beleving op zich, doordat het natuurlijk een iconische locatie en hotel an sich is, maar ook door de toevoeging van alle “Hard Rock elementen”. Aanrader wat mij betreft!

Dank aan het Hard Rock Hotel Amsterdam American voor de uitnodiging! Ook met de hond een nachtje slapen in Amsterdam centrum? Lees dan op de website alle info over het speciale Unleashed arrangement.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!