Sinds enige tijd ben ik helemaal dol op grote cactussen in huis. Als je kiest voor zo’n enorme cactus kun je echt een statement maken in je interieur. Een beetje prikkelbaar, maar wel een echte eyecatcher!

 

Shop de look

Allereerst zul je dus aan zo’n grote cactus moeten komen. In verschillende tuincentra worden deze joekels verkocht, voor de meest uiteenlopende prijzen. Soms moet je wel enkele honderden euro’s neerleggen voor een mooi exemplaar. Daarna dient zich natuurlijk het volgende probleem aan: hoe vervoer je deze plant naar huis? Om deze uitdaging te voorkomen, kun je er ook voor kiezen om de cactus online te bestellen. Dat is wat ik deed. Er zijn een aantal webshops die mooie cactussen verkopen en de prijzen liggen daar ook nog eens iets lager dan in bijvoorbeeld de Intratuin. Mijn cactus komt bij plantje.nl vandaan, maar ook op de websites 123kamerplanten.nl en fleurdirect.nl is er een ruim assortiment grote cactussen voor prima prijzen.

Het grootste voordeel is nog wel dat ie bij je thuisbezorgd wordt! De mijne was stevig ingepakt in karton en ik heb hem dan ook in de verpakking naar de plaats van bestemming gesjouwd en daar pas uitgepakt.

 

Tweedehands

Ook dit is zo’n item wat je goed tweedehands kunt kopen. Op Marktplaats worden heel wat grote cactussen aangeboden, niet zelden omdat ze helemaal tegen een plafond zijn gegroeid. Het leuke is dat zo’n cactus dan vaak al tientallen jaren bij mensen in huis heeft gestaan en langzaam zo groot is geworden. Dan zit er ook meteen een leuk verhaal achter je nieuwe aanwinst. Enig puntje is weer het vervoer. Recent zag ik een enorme cactus op Marktplaats, compleet geplet tegen een plafond, waar de advertentie stelde dat de koper hem wel zelf uit de flat van 4-hoog zonder lift moest halen…. Succes!

Grote cactus

Voorzichtig!

Heb je je nieuwe aanwinst in huis, wees dan voorzichtig. De cactus heeft zeer gemene stekels dus het is altijd oppassen geblazen met deze plant. Zet hem dus sowieso niet in het looppad en let er goed op dat ie stevig staat. Onze huisdieren hadden gelukkig zelf wel door dat ze het beste met een boogje om dit interieur-item heen kunnen lopen. Ik verplaats de planten in ons interieur graag en vaak, maar met de cactus is dit echt met gevaar voor eigen leven. Die sla ik dus maar even over.

 

Naast voorzichtigheid vanwege de stekels, is er ook voorzichtigheid geboden bij het bewateren van deze plant. Ik kan me nog goed het moment herinneren dat één van mijn kleine cactussen in de woonkamer plots afgebroken op zijn kant lag. Ik begreep er niks van, tot mijn vriend een dag later opbiechtte dat hij de cactus water had gegeven…. Dit kan dus echt fatale gevolgen hebben voor de cactus! In de winter is eenmaal per twee maanden een klein beetje water voldoende. In de zomer kun je hem wat vaker bewateren, maar beter te weinig dan te veel water.

Grote cactus

De grote cactus

De grote cactus is wat mij betreft een ultiem statement in je interieur. Hoewel hij niet veel plaats inneemt, trekt ie toch meteen de aandacht. Ik koos voor een Euphorbia Eritrea die veel mooie vertakkingen heeft. Hij ziet er echt uit als een prop uit een Western film, zo cool! Wil je het iets subtieler aanpakken of is de ruimte die je hebt bescheiden? Kies dan voor een variant die niet vertakt is. Voor een extra stoer effect heb ik de cactus in een grote terracotta pot geplaatst. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een toffe gekleurde bloempot (een beetje Mexico-vibes, dan mist alleen de sombrero nog) of een leuke mand.

 

Nog niet helemaal overtuigd? Check even mijn Pinterestbord vol grote cactussen voor meer inspiratie.

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!