Iedereen doet wel eens miskopen en ook mij is dit helaas niet bespaard gebleven. In het interieur doe ik op zich gelukkig weinig miskopen. Wel ben ik iemand die redelijk snel op iets uitgekeken kan zijn, maar dan wissel ik het gewoon om voor iets anders. Dit reken ik niet perse als een echte miskoop. Toch zijn er een aantal items die ik ooit kocht en waar ik enorme spijt van kreeg. Ik laat je vandaag zien welke dat zijn.

 

Stoeldopjes Zuiver stoelen

Dit is een relatief kleine miskoop, maar wel een hele irritante. Ruim een jaar geleden kochten we drie Zuiver eetkamerstoelen in de Loods5 outlet. Erg blij mee, maar de stoeldopjes die eronder zaten, waren niet echt een goede combinatie met de gietvloer. Zuiver verkocht zelf gelukkig een alternatief voor de standaard dopjes. Deze alternatieve dopjes waren niet heel goedkoop (ongeveer 12 euro per stoel), maar zouden de vloer goed beschermen. De dopjes gingen er in eerste instantie al moeizaam onder, maar met wat grof geweld zaten ze dan toch echt vast. Er zat een beweegbaar onderdeel aan met vilt eronder, wat erg handig leek bij het verplaatsen van de stoelen. Toch vloog dat beweegbare deel er telkens af en kon je amper gewoon op een stoel gaan zitten bij ons zonder dat die dop eraf vloog en je alsnog met de poot zonder bescherming rechtstreeks op de grond zat. Irritatie alom! Blijkbaar is Zuiver er zelf ook achter gekomen dat deze doppen niet werken, want inmiddels bieden ze andere stoeldoppen aan die ik er nu onder heb gezet en die het fantastisch doen. Dus kleine, maar irritante miskoop (want bijna een jaar met deze halfgare dopjes gezeten).

 

Kwantum nachtkastjes

Na de verhuizing besloten we dat het tijd was voor nieuwe nachtkastjes. Het budget was een beetje op zijn einde, dus ze moesten niet al te duur zijn. Bij Kwantum zagen we prima kastjes voor een lage prijs. Eenmaal thuisgekomen bleken die dingen zo matig van kwaliteit te zijn dat we alleen al een paar uur deden over het in elkaar zetten. Eén van de kastjes bleek ook nog een beschadiging te hebben, dus die moest vervolgens nog terug. Konden we weer opnieuw beginnen met het in elkaar bouwen van het nieuwe kastje…. Maar wat we ook sleutelden aan de kastjes, de lades blijven echt superslecht open- en dichtgaan. Zelfs mijn superhandige vader heeft er nog naar gekeken, maar kwam ook tot de conclusie dat de kwaliteit gewoon slecht is. De kastjes staan er overigens nog steeds, omdat we nog geen echt alternatief hebben gevonden (of megaduur…), dus de ergernis gaat helaas nog steeds voort. Wat een stomme aankoop. Misschien is goedkoop in dit geval toch duurkoop?

 

Verf

Dit was een kwestie van middenin een verhuizing zitten en niet goed opletten bij de bouwmarkt. Nee, RAL 9010 is niet spierwit… Toch kochten we per ongeluk een enorme emmer RAL 9010 en kwamen er pas bij het op de muren smeren achter dat dit niet de kleur wit was die we bedoelden. Beetje zonde dus. Gelukkig hebben we de buren blij kunnen maken met de enorme hoeveelheid verf.

 

Zuiver vloerkleed

Alweer enkele jaren geleden kocht ik bij Loods5 een prachtig vloerkleed van Zuiver. Ik wilde hem al een tijdje hebben en kocht hem uiteindelijk (gelukkig) met korting. Alsnog een onwijs duur vloerkleed. Even was ik er superblij mee. Helaas duurde de pret niet lang. Want op dat moment hadden we al de witte langharige katten. En die verharen behoorlijk. Binnen enkele dagen was het beige kleed meer wit en kreeg ik de haren er amper meer tussenuit met de stofzuiger. Alleen door het kleed met de hand te plukken, lukte het om de bossen wit haar eruit te krijgen. Alsnog heb ik het ruim anderhalf jaar volgehouden met dit pareltje van een vloerkleed, maar uiteindelijk heb ik hem toch over gedaan naar mijn ouders. Daar ligt ie prima in een huisdiervrij huis.

 

Dit waren mijn interieur miskopen. Ik ben natuurlijk benieuwd naar jouw miskopen op interieurgebied.

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!