In mijn vorige blog over de budget slaapkamer make-over schreef ik al even dat ik niet zo tevreden ben over onze dakramen en gordijnen. Ik vond het altijd maar een sfeerloos hoekje in de slaapkamer en het rolgordijn is sowieso vaker kapot dan heel… Tijd dus voor een goedkope, maar knusse oplossing. Ik besloot gordijnen voor onze dakramen te hangen. Ik vind het een absolute aanrader en laat je vandaag zien hoe ik dit deed en wat het resultaat is.

Gordijnen bij een schuine wand

Toen ik dit idee in m’n hoofd kreeg, keek ik al wat rond op Pinterest en Google om voorbeelden te vinden van gordijnen voor dakramen. Helaas kon ik daar niet al teveel inspiratieplaatjes vinden en ik kon ook geen blogs vinden met meer uitleg en tips over het ophangen. Ik besloot maar gewoon een poging te wagen. Bij Ikea shopte ik online goedkopen gordijnen en twee goedkope roedes. Ik ging voor gordijn Lejongap in oudroze tint. Deze kosten €49,95 voor één paar (twee losse gordijnen dus). Daarnaast bestelde ik twee roedes. Ik besloot hier gewoon voor de goedkoopste optie te gaan en koos voor Räcka gordijnrailcombinatie in het zwart voor €10,96 per stuk. Als je de gordijnen net als ik voor een schuin dakraam wilt draperen, moet je dan wel voor twee setjes hiervan gaan.

Ophangen van de gordijnen

Het ophangen van de gordijnen was simpel. Je bevestigt de ene roede boven je dakramen aan de schuine wand en de tweede roede onder je dakraam. De onderste roede heb ik zo dicht mogelijk bij het kozijn gedaan (dus zoveel mogelijk naar boven), om er zeker van te zijn dat de gordijnen goed door de roede zouden vallen. Ik wilde niet dat de gordijnen hier makkelijk uit zouden vallen en naar voren zouden komen.

Dit werkt perfect! De gordijnen hangen mooi gedrapeerd door de onderste roede en je kunt ze makkelijk open en dicht schuiven zo. Ik heb de gordijnen verder ook niet ingekort, want ik vind het wel mooi dat ze op de grond hangen.

gordijnen voor een dakraam
gordijnen voor een dakraam

Romantisch gevoel

De gordijnen bij het dakraam maken onze slaapkamer meteen een stuk knusser. Ik was even bang dat het iets teveel roze zou worden toen ik de gordijnen zag, maar nu het hangt, ben ik er enorm blij mee. De kleur past juist mooi in het geheel en het geeft een hele fijne lichtinval. Ik laat onze verduisterende rolgordijnen trouwens wel gewoon zitten, want de gordijnen zijn meer voor de sier. Die rolgordijnen zijn trouwens ook nodig aan vervanging toe, maar door de Ikea gordijnen ervoor zie je dat opeens niet meer 😉 Ideaal!

Budget gordijnen

De Ikea gordijnen voor het dakraam zijn echt een perfecte budget oplossing als je ook meer sfeer in je slaapkamer wilt creëeren. Voor nog geen 75 euro heb je al een prachtige set linnen gordijnen en roedes. De dakramen in een schuine wand zijn normaal gesproken toch vaak strak en een beetje saai. Wat mij betreft is dit dus dé oplossing om toch die romantische sfeer in je (zolder)slaapkamer te krijgen.

Een andere toffe budgettip voor je slaapkamer is het Gjöra hemelbed van Ikea. Ook deze kun je bijvoorbeeld van mooie gordijnen voorzien om er echt een romantisch plekje van te maken.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!