Perzische vloerkleden; ik ben er dol op! De rijke kleuren en patronen spreken me onwijs aan en ik vind ze in bijna elk interieur echt een prachtige toevoeging. Ik heb er zelf een aantal liggen in huis en krijg er vaak vragen naar. Ook in de make-over die ik recent voor Pokon mocht doen, ging ik voor een Perzisch vloerkleed en daarop kwamen veel enthousiaste reacties. Een echte Pers kan best prijzig zijn, dus vandaag verzamelde ik een aantal budget varianten voor je.

Nieuwe budget Perzische vloerkleden

Als je voor een klein budget een nieuw Perzisch vloerkleed wilt, krijg je natuurlijk geen “echte” Pers. Toch zijn er best een aantal vloerkleden die goedkoop zijn, maar er alsnog kwalitatief uitzien. Zelf ben ik helemaal weg van onderstaande vloerkleden:

goedkope Perzische vloerkleden

Dit rode Perzische vloerkleed van de Karwei vind ik echt fantastisch. Ik greep vorige keer mis toen ze deze hadden, maar ik zag hem nu weer online en in de winkels staan. Omdat ik zelf inmiddels iets teveel vloerkleden heb, ga ik hem denk ik toch aan me voorbij laten gaan. Karwei Harbin vloerkleed: maat 230 x 160 voor €59 en maat 300 x 200 cm voor €104,25.

goedkope Perzische vloerkleden

Anytime vloerkleed Raz 230 x 160 cm bij Wehkamp voor €99. Dit vloerkleed heb ik ook gebruikt bij de Pokon make-over. Het is een prachtig kleed met hele fijne kleuren, dat in veel inrichtingen goed zal staan. Houd er rekening mee dat het kleed vrij dun is, dus het is handig om er een antislip onderkleed onder te leggen. Wel makkelijk schoon te houden!

goedkope Perzische vloerkleden

Ook het eigen merk van Wehkamp, Whkmp’s Own, heeft een aantal toffe vloerkleden in het assortiment voor een klein budget. Zo is dit vloerkleed Lider van 230 x 160 cm nu slechts €104,25.

Bij Vloerkledenloods.nl heb ik zelf al eens eerder een vloerkleed gekocht. Ik vond de service prima en heb het kleed lange tijd in de woonkamer gehad. Heel tevreden! Bij deze winkel koop je voor een klein budget superleuke Perzische vloerkleden. Daarnaast hebben ze dus ook ronde vloerkleden met een Perzisch uiterlijk. Deze vind je niet op veel plekken en zeker niet voor zo’n vriendelijke prijs. Aanrader dus!

Het blauwe Perzische vloerkleed op de uitgelichte foto is degene die ik zelf kocht bij Vloerkledenloods.nl.

Tweedehands goedkope Perzische vloerkleden

Tweedehands kun je vaak de mooiste vloerkleden scoren. Als je dit een beetje handig aanpakt, kun je op deze manier ook aan hele goedkope Perzische kleden komen. Mijn eerste tip is uiteraard de kringloopwinkel. Hier moet je natuurlijk een beetje mazzel hebben. In de winkels rondom de randstad liggen de prijzen vrij hoog is mijn ervaring, maar daarbuiten kun je echt nog voor een prikkie iets moois kopen. Check wel even goed de staat van het kleed en snuffel er ook even aan. Je wilt niet thuiskomen met een kleed dat ruikt alsof het uit een muf rokershol komt 😉

Een andere optie is je Perzische vloerkleed kopen bij een vintagewinkel. Een echt pareltje is wat mij betreft Hype Pop-Up in Rotterdam. Ik ben er zelf helaas nog niet geweest, maar ik heb er al verschillende klanten met succes naartoe gestuurd. Hype Pop-Up is een grote loods vol met prachtige vintage kleden. Je kunt een afspraak boeken om de kleden te bekijken en er eentje uit te zoeken. Ook kun je op hun Marktplaats pagina alvast een voorproefje krijgen van de aanwezige vloerkleden.

Ben je ook fan van Perzische vloerkleden en heb je nog meer tips voor goede budget vloerkleden? Laat een reactie achter!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!