Ben jij ook zo gek van de Muuto Dots wandhaken? Hoewel ik ze onwijs tof vind, hield de prijs me tot nu toe altijd tegen om ze aan te schaffen. Recent spotte ik echter een alternatief voor een hele vriendelijke prijs! In dit artikel laat ik zien waar ik ze kocht en hoe je ze het beste aan de muur kunt bevestigen. Wie weet heb jij dan binnenkort ook wel goedkope Muuto dots aan de wand hangen!

 

budgetvriendelijke dots op de muur

De dots die ik kocht als alternatief voor de dure Muuto Dots vond ik bij de Karwei. Ze liggen in het pad bij de kapstokken en heten dan ook wel kapstokknop. Op de website vind je ze hier. De dots zijn in twee verschillende maten te verkrijgen en voor zover ik weet in vier kleuren (zwart, wit, hout en oranje). De kleine knoppen kosten € 2,99 en de grote € 5,99. Geen geld als je dat vergelijkt met de Muuto variant, welke prijzen hebben vanaf € 19,90.  In de winkel was er niet veel keuze meer toen ik er was, maar gelukkig  vond ik nog een aantal grote en kleine in de witte en houten variant.

Karwei Muuto dots

 

karwei dots aan de muur bevestigen

Je kunt de knoppen heel makkelijk aan de muur bevestigen. Met de schroef die erbij zit, gaat dat echter niet lukken. Deze kun je bijvoorbeeld wel gebruiken als je ze aan een kast wil vastmaken als deurknop. Voor de muurbevestiging heb je zogenaamde stokschroeven nodig (maat 4 mm, zie foto) en pluggen (in dezelfde maat uiteraard).

stokschroeven karwei

Als je deze accessoires hebt, is het bevestigen een eitje. Je boort een gaatje in de muur en stopt de plug en de stokschroef erin. Hierna kun je de dot heel gemakkelijk op de stokschroef draaien tot ie goed vast zit.

Karwei Muuto dots

 

het stylen van de karwei dots

Zelf heb ik de dots in de slaapkamer opgehangen. Ik vind het leuk om er namelijk een lamp aan te kunnen hangen, die ik als nachtlampje gebruik (deze is ook van Karwei). Aan de andere dots kun je dan andere mooie accessoires hangen. Op de foto zie je bijvoorbeeld een klein wandkleedje van Madam Stolz en een dromenvanger van Xenos. Een himmeli met een airplantje erin aan de dots hangen, geeft natuurlijk ook een leuk effect.

 

Karwei Muuto dots

Wat ook een functionele én toffe manier is om de dots op te hangen, is om ze als kapstok te gebruiken. Vooral als je een lange hal hebt, kan het erg mooi staan om de verschillende maten dots over de muur verspreid op te hangen. Met een mooie hanger eraan, kun je je jas superstylish ophangen voortaan!

Ben je toe aan een ander haakje voor je handdoeken in de badkamer? Ook daar kunnen de dots heel goed van pas komen. Zo kun je talloze doeleinden verzinnen om deze leuke haken voor te gebruiken en is er dus altijd een excuus om ze aan te schaffen.

Wil je eerst nog wat meer inspiratie opdoen om deze goedkope Muuto dots op te hangen? Neem dan even een kijkje op mijn Pinterest bord vol met voorbeelden:

 

 

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!