fbpx

Goedkoop alternatief voor de Muuto Dots

 • Karwei Muuto dots

Ben jij ook zo gek van de Muuto Dots wandhaken? Hoewel ik ze onwijs tof vind, hield de prijs me tot nu toe altijd tegen om ze aan te schaffen. Recent spotte ik echter een alternatief voor een hele vriendelijke prijs! In dit artikel laat ik zien waar ik ze kocht en hoe je ze het beste aan de muur kunt bevestigen. Wie weet heb jij dan binnenkort ook wel goedkope Muuto dots aan de wand hangen!

 

budgetvriendelijke dots op de muur

De dots die ik kocht als alternatief voor de dure Muuto Dots vond ik bij de Karwei. Ze liggen in het pad bij de kapstokken en heten dan ook wel kapstokknop. Op de website vind je ze hier. De dots zijn in twee verschillende maten te verkrijgen en voor zover ik weet in vier kleuren (zwart, wit, hout en oranje). De kleine knoppen kosten € 2,99 en de grote € 5,99. Geen geld als je dat vergelijkt met de Muuto variant, welke prijzen hebben vanaf € 19,90.  In de winkel was er niet veel keuze meer toen ik er was, maar gelukkig  vond ik nog een aantal grote en kleine in de witte en houten variant.

Karwei Muuto dots

 

karwei dots aan de muur bevestigen

Je kunt de knoppen heel makkelijk aan de muur bevestigen. Met de schroef die erbij zit, gaat dat echter niet lukken. Deze kun je bijvoorbeeld wel gebruiken als je ze aan een kast wil vastmaken als deurknop. Voor de muurbevestiging heb je zogenaamde stokschroeven nodig (maat 4 mm, zie foto) en pluggen (in dezelfde maat uiteraard).

stokschroeven karwei

Als je deze accessoires hebt, is het bevestigen een eitje. Je boort een gaatje in de muur en stopt de plug en de stokschroef erin. Hierna kun je de dot heel gemakkelijk op de stokschroef draaien tot ie goed vast zit.

Karwei Muuto dots

 

het stylen van de karwei dots

Zelf heb ik de dots in de slaapkamer opgehangen. Ik vind het leuk om er namelijk een lamp aan te kunnen hangen, die ik als nachtlampje gebruik (deze is ook van Karwei). Aan de andere dots kun je dan andere mooie accessoires hangen. Op de foto zie je bijvoorbeeld een klein wandkleedje van Madam Stolz en een dromenvanger van Xenos. Een himmeli met een airplantje erin aan de dots hangen, geeft natuurlijk ook een leuk effect.

 

Karwei Muuto dots

Wat ook een functionele én toffe manier is om de dots op te hangen, is om ze als kapstok te gebruiken. Vooral als je een lange hal hebt, kan het erg mooi staan om de verschillende maten dots over de muur verspreid op te hangen. Met een mooie hanger eraan, kun je je jas superstylish ophangen voortaan!

Ben je toe aan een ander haakje voor je handdoeken in de badkamer? Ook daar kunnen de dots heel goed van pas komen. Zo kun je talloze doeleinden verzinnen om deze leuke haken voor te gebruiken en is er dus altijd een excuus om ze aan te schaffen.

Wil je eerst nog wat meer inspiratie opdoen om deze goedkope Muuto dots op te hangen? Neem dan even een kijkje op mijn Pinterest bord vol met voorbeelden:

 

 

2018-01-31T18:10:45+02:0013-08-2017|Styling|8 Comments

8 Comments

 1. Tessa 24 augustus 2017 at 11:15 - Reply

  Wat een tof idee zo! Bedankt voor de tips. Overigens ook complimenten voor de vormgeving van je website. Oogt heerlijk fris en ziet er heel professioneel uit! Ik volg je met plezier 😉

  • styledbysabine 24 augustus 2017 at 11:25 - Reply

   Dank je wel voor de complimenten!

 2. Martijn Van de weerd 11 december 2017 at 21:32 - Reply

  Top idee! we gaan het ook gebruiken 🙂 groeten uit Hongarije !

  • styledbysabine 12 december 2017 at 14:15 - Reply

   Wat leuk! Ik ben benieuwd naar het resultaat!

 3. Judith 18 februari 2018 at 11:37 - Reply

  Leuk! Vraagje: zijn ze een beetje geschikt om handdoeken en kleding aan te hangen in de badkamer? Mijn man gelooft niet dat hier iets aan blijft hangen… Hopelijk heeft hij ongelijk.

  • styledbysabine 19 februari 2018 at 09:41 - Reply

   Hi! Dat ligt er wel een beetje aan hoe je ze ophangt en in wat voor muur denk ik. Bij mij zitten ze zo vast als een huis in een betonnen muur, maar kan me voorstellen dat ze in een broos wandje wel naar beneden vallen. Je kunt voor de zekerheid ook een iets langere schroef kiezen.

 4. Hans 5 april 2018 at 22:12 - Reply

  Allright! Ga ik meteen bestellen!

 5. Liselotte 30 november 2018 at 15:22 - Reply

  Wow! Wat een super tip. Ik ga gelijk kijken bij de Karwei!!

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
chinees lantaarnplantje
Favoriete plant: het Chinees Lantaarnplantje

Nog geen twee jaar geleden had ik niets met planten. Niet alleen had ik er een suf beeld bij in...

Sluiten