Toen ik mijn blog net startte, schreef ik al eens een artikel over onze gietvloer. Ik kreeg en krijg altijd veel vragen over onze gietvloer en in dat artikel kun je mijn antwoorden hierop lezen. Inmiddels ligt de gietvloer 9 maanden in ons huis, dus kan ik je iets meer vertellen over de duurzaamheid en het onderhoud van de vloer. Want hoe houd je hem mooi? En wat gebeurt er als je een fles rode wijn op de vloer laat vallen? Lees mee.

kussens gietvloer

krassen voorkomen

De vraag die mij het meest gesteld wordt over de vloer is of er snel krassen op komen. Een gietvloer staat bekend als een vloer die snel en makkelijk krast, terwijl dat objectief gezien wel meevalt (zoals ik eerder al schreef). Wel is het zo dat je krassen heel snel ziet op de vloer, zeker als je voor een egale variant hebt gekozen zoals wij. Enige voorzichtigheid is dus geboden. Even een kast verschuiven, is dus geen aanrader. Wel vind ik dat je normaal op de vloer kunt leven. Wij lopen gewoon met schoenen in huis, hebben twee katten en een  hond en laten dus af en toe ook wel eens iets vallen op de vloer. Dit geeft allemaal absoluut geen problemen. Onder de stoelen hebben we viltjes aangebracht (Zuiver verkoopt zelfs speciale dopjes met vilt voor onder hun stoelen). Aangezien we geen kinderen hebben, kan ik daar alleen niet zoveel over zeggen. Ik kan me voorstellen dat bijvoorbeeld autootjes waar ze mee spelen toch wat krassen kunnen veroorzaken als dit ruw gaat.

Kortom, wat mij betreft hoef je echt niet de hele dag op sokken door het huis te schuifelen om deze vloer krasvrij te houden en kun je normaal leven zoals je gewend bent.

kat gietvloer

het schoonmaken van een gietvloer

Hier kan ik kort over zijn. Het is namelijk heel simpel. In de winkel (Senso in ons geval) werd ons verteld dat in principe dweilen met alleen warm water voldoende is. Nu is dat vast het geval, maar wij gebruiken toch meestal een sopje met allesreiniger om een lekkere frisse geur in huis te krijgen. Zeker met een hond is dit natuurlijk wel zo fijn. Omdat de vloer zo egaal is, gaat het dweilen lekker soepel. Ook is het niet erg als de vloer nat wordt, dus je hoeft niet bang te zijn dat je het oppervlak te vochtig maakt. Wij gebruiken dus geen speciale reinigings- of verzorgingsproducten voor onze vloer.

Wat natuurlijk wel een nadeel is van een gietvloer, is dat je er veel op ziet. Een vuiltje, een vlek, alles valt op vanwege het egale en gladde karakter van de vloer. Als je zin hebt, kun je dus de hele dag blijven stofzuigen en dweilen. Of je kunt dit gewoon niet doen, zoals wij.

zuiver stoel gietvloer

rode wijn over je gietvloer

Dit was geen experiment wat ik speciaal had opgezet voor mijn blog, helaas was dit gewoon een ongelukje. Er viel een fles rode wijn kapot op de vloer…. Hoewel het redelijk onhandig was met alle glassplinters overal, leverde het opruimen van de rode wijn verder geen problemen op. Na het glas eruit gepulkt te hebben, konden we de wijn zo opdweilen en is er absoluut niets meer van te zien. Daarnaast zijn we natuurlijk heel blij dat de wijn verder geen enkele muur of meubelstuk geraakt heeft!

gietvloer bakkerskast

Conclusie van dit verhaal: wij zijn nog steeds erg blij met de gietvloer en zijn ook tevreden over de duurzaamheid van de vloer. Heb je nog vragen, stel ze gerust.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!