Wekelijks halen we verse bio kruiden op de markt en deze bewaren we dan in de koelkast. Toch lukte het nooit om de verse kruiden echt lang vers te houden en ging ik op zoek naar een oplossing. Online kwam ik de Cole & Mason kruidenbewaardoos tegen en ik besloot deze aan te schaffen. Vandaag vertel ik je of dit dé oplossing is om je kruiden langer vers te houden.

Tips om verse kruiden te bewaren

Al eerder kwam ik allerhande oplossingen tegen online en op Instagram. Zo zag ik mensen die bijvoorbeeld munt in een vaasje met water in de koelkast bewaren. Of las ik dat het slim is om je verse kruiden in een natte theedoek te wikkelen. Het bewaren van de kruiden in een vaasje met water leek me op zich een slim idee, maar ik vroeg me af of hier geen nog praktischere oplossingen voor waren. Na een rondje Google kwam ik dus uit bij deze Cole & Mason bewaarbox.

De Cole & Mason kruiden vershoudbox

Het principe van deze bewaarbox werkt eigenlijk hetzelfde als wanneer je je kruiden in een vaasje met water zet. Er zit namelijk onderin een reservoir met water. De steeltjes van de verse kruiden staan in dit reservoir en de het blad van de kruiden staat droog en koel.

Het gebruik van de kruiden vershoudbox is dus ook supersimpel. Je vult het reservoir onderin met kraanwater tot aan het max streepje. Daarna is het de bedoeling dat je de onderste blaadjes van de stelen van je kruiden verwijdert, net als met een bosje bloemen. Hiermee zorg je ervoor dat de bladeren niet in het water staan en het water hierdoor vies wordt. Het transparante deel van de container schuif je omhoog over de kruiden heen en je doet het transparante deksel erop en dan kan de bewaarbox de koelkast in.

Bij deze bewaardoos worden een soort losse tussenschotten geleverd, waardoor je verschillende soorten kruiden kunt scheiden en er maximaal 4 vakken van kunt maken. Superhandig! Als het water in het reservoir na een paar dagen wat minder fris wordt, kun je dit vervangen voor nieuw water. Verder heb je er geen omkijken naar.

Kruiden vers houden-1
Kruiden vers houden

Kruiden echt langer houdbaar?

We hebben sinds we de bewaarbox hebben er verschillende soorten kruiden in bewaard. Eigenlijk alles lijkt een stuk langer vers te blijven in dit ding! Voorheen gooiden we de kruiden namelijk gewoon zo in de groentela (met de papieren verpakking eromheen zoals we ze op de markt meekrijgen). Dat was geen echt groot succes, dus het verschil in houdbaarheid is nu wel heel erg duidelijk merkbaar. De kruiden die we op zaterdag op de markt kopen, blijven nu echt de hele week vers.

Het enige nadeel dat wij ondervonden hebben, is dat de Cole & Mason bewaarbox natuurlijk best wat ruimte inneemt in je koelkast. Het handigste is het om hem in de deur te zetten. Ik schat in dat ie in principe in elke standaard koelkast daar wel past (hij staat bij ons ruim). Je verliest hierdoor dan wel wat ruimte waar je anders flessen had kunnen neerzetten. Voor ons geen probleem. Zeker niet omdat we elke week dus verse kruiden halen en hier op deze manier veel langer van kunnen genieten. Dus dat is het waard dan.

Verder moeten de bossen kruiden niet te groot zijn, want dan krijg je ze er niet ingepropt. De bossen peterselie die wij meenemen van de markt zorgen er soms voor dat het deksel niet meer dichtkan, maar dat is geen enorm probleem.

Kruiden vers houden

Conclusie

Ik vind dit dus echt een enorme aanrader! Ik ben niet enorm van de gadgets, maar dit ding doet gewoon z’n werk en maakt verse kruiden echt langer houdbaar. Ik betaalde er rond de €25 voor bij Bol.com. Af en toe lijkt ie uitverkocht, maar tot nu toe kwam ie een dag later dan steeds weer op voorraad. Dus in dat geval even je e-mailadres achterlaten en dan ontvang je een mailtje als ie er weer is.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!