Recent begon ik met de make-over van ons trapgat. Ik schilderde eerder al de trap roze en op de wanden bracht ik een diepblauwe kleur aan. Als finishing touch laat ik je vandaag zien hoe ik een gallery wall maakte in ons trapgat. Ik geef je tips voor als je ook aan de slag wilt om je trapgat om te toveren tot een echte eyecatcher.

Samenstellen van de wanddecoratie

Eerst is het natuurlijk zaak om je wanddecoratie voor je gallery wall uit te zoeken. Ik mocht bij Desenio posters en lijsten uitzoeken. Deze winkel heeft een enorm aanbod aan posters en bijpassende lijsten, waardoor je hier zeker een mooie gallery wall kunt samenstellen. Ik besloot voor zwarte lijsten te gaan. Door steeds dezelfde kleur lijsten te kiezen, krijg je een echt geheel. De posters koos ik in een samenstelling van zwart, witte, roze en bruine tinten. Dat roze komt weer terug in de kleur van de trap, waardoor het allemaal mooi op elkaar aansluit.

Hoe kies je dan de formaten? Ik vind het zelf fijn om het even uit te tekenen. Dit kun je doen door de gewenste lijsten af te tekenen op de muur. Ik gebruik hier schilderstape voor en begin met de grootste formaten. Deze laat ik in een diagonale lijn met de trap mee omhoog gaan op de muur. Daarna vul ik het op met kleinere formaten. Door het eerst met tape “uit te tekenen” krijg je een goed beeld van hoe je gallery wall gaat worden en welke formaten je moet bestellen.

gallery wall trapgat
Met schilderstape maak ik een lijn langs de leuning omhoog

Gallery wall ophangen

Bij het ophangen van de posters ben ik ongeveer op dezelfde wijze te werk gegaan. Ik had inmiddels de schilderstape weer van de muur getrokken. Met een nieuw stuk schilderstape heb ik een lijn langs de trap omhoog geplakt, ongeveer 15 cm boven de trapleuning. Zo heb je houvast waar je posters moeten komen om er een strak geheel van te maken.

gallery wall trapgat
Dan hang ik de drie grootste lijsten op

De onderste hoek links van de lijsten laat ik dan tot de lijn van schilderstape komen bij het ophangen. Ik heb toen eerst de drie grootste posters opgehangen. Daarbij begon ik met de middelste en heb ik de twee andere grote posters er op gelijke afstand schuin naast gehangen. De kleinere posters heb ik op gevoel erbij gehangen. Als je wilt, kun je hierbij de afstanden ook nog uitmeten om het perfect uitgelijnd te krijgen. Ik heb dat dit keer niet gedaan, omdat het van mij niet helemaal perfect hoefde te zijn. Doordat de grote posters in elk geval een diagonale lijn langs de leuning omhoog vormen, oogt het alsnog rustig en goed uitgelijnd.

gallery wall trapgat
gallery wall trapgat
gallery wall trapgat
gallery wall trapgat

Het resultaat

De posters van Desenio maken de trap echt helemaal af! In eerste instantie was ik nog wat in twijfel over de blauwe kleur op de muur (dit maakt het trapgat namelijk best donker). Nu de gallery wall er hangt, vind ik het een waanzinnig mooi geheel geworden! De posters komen juist heel goed uit tegen de diepblauwe kleur.

De posters zijn allemaal heel verschillend qua afbeeldingen, maar doordat de kleuren wel allemaal in hetzelfde thema zijn, is het een rustig geheel geworden. Ook de zwarte lijsten zorgen ervoor dat de gallery wall echt een eenheid vormt.

Nog meer inspiratie voor het gebruik van posterwanden in je hal of trapgat opdoen? Check dan de tips voor fotowanden van Desenio.

styled by sabine signature

Namen gebruikte posters: Dry Plant No.2, North Las Vegas, Dried Bouquet, There’s Beauty, David Bowie, Pink Door, Brooklyn Building, Poppy Bunch, Stairway to Heaven, Love Sign, Je t’Aime

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!